سلام.
ببین من دارم سریالو میبینم آخراشم، هنوز شخصیت دونگی کامل وارد نشده. اگه ببینی خودت به نظرم بهتره (البته بدونه ذهنیت منفی باید ببینی) من خودم خیلی ذهنم درگیر این بود که بالاخره شاه عاشق کیه؟ برای همین کل سایتای انگلیسی و کرهای رو زیر و رو کردم چندتام فارسی خوندم.. خلاصهی چیزی که مشخصه و تو تاریخ ثبت شده اینه که جانگ توسط همسر پدربزرگ شاه، بهش معرفی میشه، تو تاریخم نوشته شده که جانگ یکی از زیباترین زنای چوسون بوده و.. امپراطور عاشقش میشه و میشه محبوب دل امپراطور، البته تا بعد از به دنیا اومدن پسرش، چون بعد اون درگیر ملکه شدن میشه امپراطورم تحت تاثیر کارایی که حزب سورون برای قدرت میکنه نسبت به صیغهش دلسرد میشه و بعد ماجراهای سیاسی شدید رخ میده.
مورخای کرهای دو دستهان، بعضیاشون معتقدن بانو جانگ واقعا اون آخرا بد شده و قصد داشته ملکه رو بکشه (معتقدن اول واقعا آدم درستی بود)؛ بعضیام میگن نه بانو جانگ آدم خوبی بود و قربانی طمع خانوادهش شد =)
تو تاریخ هیچوقت ثبت نشده ملکه کشته شده، بلکه گفتن بیماری سختی گرفت و بر اثر بیماری مرد.
در حد چندتا نوشته و گفته که پایه و اساس قوی ندارن، گفته شده بانو جانگ از جادو استفاده کرده، اما چیزی که قطعیه اینه که ملکه خودش بیمار شد و ضعیف بود.
سریال اتفاقا خیلی به واقعیت نزدیکه، درمورد احساسات بانو جانگ ساخته شده اما به طور کامل درمورد جزئیات سیاست و ادارهی کشور زمان این شاه حرف زده شده. ملکه اینهیون اصلا تو سریال شخصیت منفی نیست همونطور که تو تاریخ نبوده، با اونکه محور داستان بانو جانگه اما احساسات کرکترا رو خوب نشون دادن، اگه چیز خاکستریایم از ملکه میبینیم چیز فضایی نیست، در طول سریال نشون میده که دختر مهربونیه و کشور برا مهم تر از احساساتشه، حتی نشون میده که قبل از ملکه شده به مردم کمک میکرده.
درمورد شخصیت دونگیم با توجه به اینکه پسرش شاه شد و اتفاقا شاه خوب و قدرتمندیم شد، صرفا گفته ها و ارادت پسر دونگی به مادرش هست، وگرنه تو تاریخ از علاقهی شدید امپراطور به جانگ گفته شده (طبق چیزایی که تو سایتای مختلف و منابع ترجمه شدهی مختلف خوندم دارم میگم)
یه سری اسناد تو تاریخ هست که نشون میده اتفاقا دونگی زن با سیاستی بوده و بلد کار بوده، از اینکه تونست همچین پسریم تربیت کنه و همچین شاهی بشه به نظرم مشخصه.. اینکه نشون دادن رابطهی خوبی با سیاست نداره، تو سریال دونگی دروغه.
و اینکه تو سریال دونگی نشون میدن که دونگی خودش نمیخواد ملکه بشه، که اینم دروغه، پادشاه به خاطر ضربهای که خورد، این قانونو گذاشت.
بانو جانگ از قشر متوسط جامعه بود، دونگی ضعیف جامعه (جایگاهی)
اینکه دونگی تونست همسر پادشاه بشه و کمتر عذاب بکشه به خاطر راهی بود که بانو جانگ قبل باز کرده بود. اینکه نشون میده همه مخالف بانو جانگن به خاطر این بود که اولین باری بود که یه صیغه انقدر مقام میگرفت، حالا که بانو جانگ یه دفعه اینا رو در پیش گرفته بود و پادشاه جلوی همه وایساده بود، کار برای دونگی راحت تر بود و شد
میدونی نظر شخصیم اینه که اگه جای دونگی و جانگ عوض میشد، مسیرشونم عوض میشد (اگه اول امپراطور با دونگی آشنا میشد بعد با جانگ، با توجه به عقاید وزرا و اختلاف طبقاتی و مخالفتای شدید ملکهی مادر، الان دونگی بود که به مرگ محکوم میشد و پسر جانگ جزو بهترین امپراطورا میشد)
یه مرد دیگه اینکه تو سریال دونگی نشون میدن که دونگی تا آخر عمر دیگه بیرون قصر و بین مرم میره که اینم دروغه، شاید مثلا ۵ سال بیرون بود، ما دوباره میگرده و تو قصر میمونه.
دیگه چی؟
آها بعد از اینکه بانو جانگ میمیره، یه مدت بعد امپراطور بهش لقب اوکی-سان میده؛ فکر کنم یعنی زن قدرتمند یا یه همچین چیزی =)
سریال جانگ هی بین سال ۲۰۰۲-۲۰۰۳ از کره پخش شد که اونم داستان زندگیه بانو جانگه و میگن خیلی به واقعیت نزدیکه، اونم تقریبا مثل سریاله جانگ اوک جونگ زندگی برای عشق ساخته شده، البته به جز آخر سریال. ۷ سال بعد اومدن یه سریال فضایی از دونگی ساختن، باز دوباره ۳ سال بعد یدونه برای بانو جانگ.
نمیدونم چرا اما بانو جانگو دوست داشتن کارگردانا 😂 حتی برای دوران حکومت پسر بانو جانگم فیلم ساختن. به طور کلی مردم فکر میکنن به بانو جانگ ظلم شده و میتونسته جای مرگ تبعید بشه.
اینم بگم که خیلی از قسمتای سریال دونگی واقعی نیست کاملا تحریف شده، حتی شخصی به اسم چانسو که دوست دونگی باشه هم وجود نداره؛ یه شخص دیگه هست که اتفاقا به بانو جانگ علاقه مند بوده و همین چیزا دیگه.. موقعیت سیاسی امپراطورم خوب نشون ندادن دونگی
همه چیزو گفتم؟ اگه چیزی نا واصحه بگو میگم بهت. ولی خب همهی اینایی که گفتم بر اساس مقاله هاست و منبع تو کتاب تاریخو سیاست دارن