1. در صورتی که دانههای سالم برنج به دو قسمت تقسیم شوند، برنج از نوع نیم دانه درشت است که با نام لاشه یا سرلاشه نیز شناخته میشود. این نوع از برنجهای نیم دانه قیمتی بسیار مناسب دارند و عطر و طعم آنها نیز کاملا مشابه با برنج سالم میباشد. تنها باید بدانید که چگونه آنها را بپزید، در این صورت هیچ تفاوتی بین برنج سالم و نیم دانه نخواهید دید.
2. نیم دانه متوسط برنجهایی هستند که نصف دانه سالم میباشند و برای پخت شله زرد و یا آش از آنها استفاده میشود.
3. برنجهای نیم دانه ریز دانههایی به اندازه یک چهارم دانه سالم برنج دارند که برای تولید آرد برنج مورد استفاده قرار میگیرند. از این نوع برنجها بیشتر در صنعت شیرینی پزی استفاده میشود.
این برنج از لحاظ کیفیت، عطر و طعم هیچ تفاوت خاصی با برنجهای کامل و سالم ندارد و تنها تفاوت بین این برنجها به ظاهر دانههای آنها ربط پیدا میکند. برنج نیمدانه کشت دوم قیمت بیشتری نسبت به نیمدانه های کشت اول دارد
در صورتی که بخواهید نوع خاصی از برنج را برای تهیه غذایی خاص و با قیمتی پایینتر خریداری کنید، میتوانید به فکر خرید برنج نیمدانه باشید. موضوعی که باید بدانید این است که قیمت برنج نیم دانه بسته به نوع آن متغیر است؛ برای مثال نیم دانه برنج طارم هاشمی، قیمتی متفاوت از نیم دانه برنج طارم محلی دارد.
باید اشاره کنیم که در بین انواع برنجهای نیم دانه، نیم دانه ای که از برنج دم سیاه تهیه میشود قیمتی بیشتر از انواع دیگر دارد. در رتبههای بعدی انواع برنجهای طارم و برنجهای پرمحصول قرار میگیرند. البته باید بدانید که برنج نیم دانه شیرودی ، برنج نیم دانه فجر ، برنج نیم دانه بینام و برنج نیم دانه ندا انواع دیگر نیم دانه ها هستند که به فروش می رسند.