اسمش اش حضرت زهراست اش نذریه و سس خاص داره
من دستورشو توی نت برات پیدا کردم:
کشک: ۱ پیمانه
لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی: ۱۵۰ گرم
نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش: ۲۰۰ گرم
گندم پوست کنده، برنج: ۲۰۰ گرم
گوشت با استخوان (دنده و سرسینه گوسفندی): ۴۰۰ گرم
قیمه ساده: ۱ پیمانه
پیاز: ۳ عدد
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، مرزه، برگ چغندر): ۵۰۰ گرم
روغن، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه: به میزان لازم
نعنا داغ و سیر داغ: به میزان لازم
دستور پخت آش حضرت زهرا (س)، آش نذری گیلان:
گوشت را همراه با ۱ پیاز خام چهار قاچ شده، فلفل، زردچوبه و ۱ لیتر آب روی حرارت می پزیم.
بعد برنج و گندم را اضافه می کنیم.
بعد از آن که گوشت پخته شد آن را خارج نموده، بی استخوان می کنیم و می کوبیم و سپس همراه با آن، سبزی و ۲ قاشق پیاز داغ را به آش اضافه می نماییم. (شوید و تره ۲ برابر جعفری و برگ چغندر ۴ برابر ترخون ومرزه است.)
در ظرفی دیگر حبوباتی را که از قبل خیس نموده ایم با ۱ لیتر آب کاملاً می پزیم و بعد با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگری یک سوم آن را می کوبیم (نه همه آش را)، زیرا آش یک دست می شود.
تمام این مواد را به ظرف گوشت و سبزی اضافه نموده، نمک آن را اندازه می کنید و اگر آش شل نبود، آماده می باشد.
آن را در ظرف ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، کشک و قیمه ساده تزیین می کنیم.
در روش سنتی پخت این آش:
همه حبوبات و گوشت را با هم در دیگ جاداری ریخته و آن قدر هم می زنند تا دانه های بنشن در آش حل شود و به قول مادر بزرگ ها تا ۳ اذان روی آتش می ماند. ولی از لحاظ مزه و ظاهر آش هر دو روش شبیه هم می باشد.
سوالی پیش اومد بگو اگه خودم میدونستم میگم اگرم نه که از مامانم میپرسم اون از من بهتر بلده