بچه ها من امروز یکی از غذاهای مورد علاقه مون رو درست کردم، گفتم دستورش رو برای شما هم بذارم مخصوصا دوستانی که همیشه می پرسن شام/نهار چی درست کنم و دنبال رسپی جدید هستن!
این غذا اسمش چیلی کن کارنه ست و غذای مکزیکیه.
مکزیکیها خودشون همه مثل هم درست نمی کنن و رسپی منطقه ها و حتی خانواده های مختلف فرق داره. اینی که من اینجا نوشتم رسپی ساده ایه که خودم معمولا اینطوری درست می کنم.
دفعه ی پیش که من دستور یکی از غذاهامونو گذاشته بودم یه سری بچه ها به درستی اشاره کردن موادش ممکنه گرون باشه یا در دسترس نباشه. این رسپی تا جایی که می دونم همه ی موادش دردسترسه، در ضمن می شه به جای گوشت با سویا درست کرد و مثل هر دستور دیگه ای کسایی که کمی تجربه ی اشپزی داشته باشن می تونن راحت طبق سلیقه ی یا مواد یخچال خودشون تغییرش بدن. بنابرین طبق شرایطتون می تونید ارزون تر یا گرونتر درستش کنید.
دستور
مواد لازم
گوشت چرخکرده (اصولا گوشت گاو اما می تونه هر گوشتی باشه من امروز با گوشت بوقلمون درست کردم و خوب شد) اندازه ی استانداردش ۴۰۰ گرمه اما شما طبق سلیقه و دلخواهتون کم و زیادش کنید.
یا سویا از شب قبل خیس کنید و ابشو چند بار عوض کنید
یه قوطی کنسرو لوبیا قرمز (حدود ۲۵۰ گرم لوبیای پخته. یا اگر تازه می خواین از شب قبل بذارین خیس بخوره و از قبل بپزین.
دو تا پیاز متوسط
کمی ادویه شامل: زیره و فلفل قرمز و نمک
یه قوطی یا پاکت پوره ی گوجه یا اگر می خواین سالم باشه خودتون درست کنید.
اگر ندارین از رب استفاده کنید.
مواد اختیاری:
یه فلفل دلمه ای بزرگ
کمی سبزی اورگانو یا اویشن خشک شده
چند حبه سیر
برگ بو
خامه یا ماست چکیده برای تزيين روش
فلفل چیلی
درست کردن:
اول پیاز رو تفت بدین یه کم که شفاف شد گوشت یا سویا رو اضافه کنید و تفت بدین تا رنگش کامل عوض بشه بعد پنج شش دقیقه فلفل دلمه و سیر خورد شده رو اضافه کنید. بعد چند دقیقه ی دیگه ادویه ها و اورگانو رو هم اضافه کنید و بذارین چند دقیقه دیگه بپزه.
بعد هم پوره ی گوجه رو اضافه کنید و درش رو بذارید تا حدود بیست دقیقه بپزه اگر عادت دارین سبزیجات غذا خیلی نرم بشه باید طولانی تر بپزین.
بعد لوبیای کنسروی یا از قبل پخته رو اضافه کنید و بذارین چندتا قل بخوره.
مکزیکی ها این غذا رو معمولا با برنج سفید ساده می خورن و گاهی کنارشم نون ذرت (تورتیا)
لازم نیست برنج ایرانی گرون استفاده کنید چون اصلش هم برنجش ساده و کم روغن و به هم چسبیده ست. روش رو هم می تونید با پنیر و خامه تزیین کنید اگر دوست داشتید کنارش هم لیمو باشه خوب میشه.
enjoy!