نکات تکمیلی از سوالات پر تکرار دوستان در خصوص پخت شله زرد
شله زرد رژیمی
اگر شله زرد دوست دارین و برای خودتون به صورت رژیمی با کالری کم درست می کنین، نیازی به اضافه کردن کره و روغن نیست. شکر رو هم که دیگه می دونین، خیلی کم باید استفاده بشه. هر قاشق غذاخوری شکر 60 کالری داره و البته که هیچ ارزش غذایی هم نداره.
اگر برای خانواده ، خصوصا بچه ها درست می کنین می تونین از عسل هم برای شیرین کردنش استفاده کنین که لااقل ارزش غذایی داشته باشه، اما طعم متفاوتی با شله زرد اصیل! پیدا میکنه که ممکنه دوست داشته باشین یا نه (خانواده من دوست نداشتند)
مطابق اونچه که در سایت رژیم دکتر کرمانی نوشته شده ، هر یک لیوان شله زرد 250 کالری داره! معادل 100 گرم پیتزا ، یا دو تا کیک یزدی و یا یک کفگیر برنج (می تونین یک کفگیر از غذای روزانه اتون کم و زیاد کنین با شله زرد عوض کنین که کالری اضافه نگرفته باشین!)
هل و وانیل در شله زرد
برای اضافه کردن هل چند دستورالعمل هست، چیزی رو که من به شخصه در منزل بستگانم دیدم (اما خودم درست نکردم) اضافه کردن هل بعد از شکر هست. یعنی بعد از نرم شدن برنج و افزودن شکر، صبر کردن تا شله زرد به قوام مورد نظرشون رسید، بعد هل رو اضافه کردن.
وانیل هم بسته به ذائقه اتون می تونید اضافه کنید و طعم خوبی میده
برنج خام و سفت در پخت شله زرد
اگر برنج شله زرد خام هست، حتما آب جوش به اون اضافه کنید و با حرارت کم بذارین باز هم بمونه که نرم بشه. قبل از نرم شدن کامل شکر اضافه نکنین و البته به هیچ وجه هم آب سرد روی برنج نریزین. مغز برنج سفت و خام میشه و دیگه نرمی خوبی رو که باید برای شله زرد به دست بیاد پیدا نمی کنه
دقت کنین که حتما قبل از افزودن شکر تست کنین که برنج خام نباشه، دقیقا بچشید و بعد سراغ مراحل بعد برید.
اما اگر احیانا اشتباه شد و مواد رو اضافه کردین اما در انتها دیدین برنج هنوز کمی خام هست، به شله زرد کمی آب جوش اضافه کنین و بذارین مدت زیادی با شعله پخش کن و حتما دم کنی، دم بیاد. من اینکار رو کردم برای یک دوستی و نتیجه اش هم خوب بود و مشکلی پیش نیامد و برنج نرم شد و طعم خوبی گرفت، فقط امکان داره که شیرینی شله زرد کم بشه و میشه بعد از نرم شدن کمی شکر هم اضافه کرد.
اما چند تا راهکار دیگه هم که دیدم اساتید آشپزی میگن، نرم کردن اون با میکسر هست و یا یک بار سرد کردن کامل شله زرد و بعد دوباره به مدت کوتاهی گرم کردنش
اما من هیچ کدام از این دو تا راه رو امتحان نکردم و نمیدونم چه نتیجه ای داره. ضمن اینکه به نظرم خیلی پر زحمت هست.
شله زرد رقیق و بدون غلظت کافی
اگر انتهای پخت دیدین که شله زرد تون شل هست و قوام کافی نداره، میشه با افزودن کره و دم کردن به مدت طولانی با دم کنی و شعله بسیار کم، قوام رو اصلاح کنین. من این راهکار رو تست کردم. اما دیدم که یکی از شف های مشهور و هنرمند نوشتن با افزودن آرد میشه قوام رو اصلاح کرد اما تست نکردم و نمیدونم واقعا چقدر طعم رو تغییر بده.