2733
2739
عنوان

چطور شله زرد خوشمزه درست کنم؟

3471 بازدید | 3 پست

دوستان گرامی سلام؛

این روزها که مصادف با شهادت پیامبر (س) و امام حسن مجتبی (ع) و البته امام رضا (ع) هست، سوالات زیادی در مورد شله زرد و پخت اون توی سایت مطرح میشه.


البته که گوگل هست، اینستاگرام هست، اساتید فن هم هستند، اما من به شخصه به این دلیل تاپیک زدم که خودم بین انواع دستور العمل های موجود سردرگم شده بودم و البته خیلی از توصیه ها رو امتحان کردم و نتیجه مطلوبی نگرفتم؛


بهرحال تجربیاتی رو که خودم بارها اون ها رو تست کردم و نتیجه گرفتم می نویسم و امیدوارم براتون کاربرد داشته باشه. 


و لطفا، خواهش می کنم، اگر برای نذری درست می کنید و تجربیات من به کارتون میاد (یا حتی به کارتون نمیاد اما می دونید که تلاش کردم کمک تون کنم)، از صمیم قلب ازتون التماس دعا دارم.



پیشاپیش هم از اینکه موارد به ترتیب نیست و هرچی یادم میاد می نویسم عذر میخوام؛





دانش آموخته معماری و معماری داخلی ، فعال حوزه طراحی دکوراسیون ، عضو تیم مشاوره معماری آنلاین اتود ______دوستان عزیز، با احترام، چنانچه تمایل دارید برای طراحی دکور منزل و مشاوره معماری و دکوراسیون رایگان و آنلاین راهنمایی تون کنم، لطفا من رو در تاپیک هاتون تگ بفرمایید و درخواست دوستی ارسال نفرمایید، متاسفانه ظرفیت دوستانم تکمیل شده_______ در صورت تمایل به دریافت مشاوره رایگان، آنلاین و در اسرع وقت، با جست و جوی سایت مشاوره دکوراسیون اتود در گوگل، سوالات تون رو برای همکاران بنده ارسال و پاسخ های کامل و سریع دریافت بفرمایید.

اول اینکه برنج رو بذارین یه خورده قبلش خیس بخوره راحت تر میشه کارتون، تو خیلی دستورها نوشتن از دوازده ساعت قبل که من حتی یک ساعت قبلش هم برنج رو خیس کردم و بد نشده ، فقط زمان بیشتری نیاز هست تا نرم بشه. ضمنا برای برنج نیم دانه زمان کمتری لازم دارین تا برنج با دانه های سالم. اما با هر دو مدل من درست کردم و کاملا خوب شده.

به این نکته هم توجه کنید که بعضی از برنج های نیم دانه کمی شکستگی های تیره رنگ دارند و ممکنه در نهایت خودشون رو توی شله زرد نشون بدن، اگر به میزان کم و یا برای مجلس و میهمانی درست می کنید، دقت کنید که چه مدل برنجی می خرید.



دوم ، من در هیچ مرحله ای از کار شعله گاز رو بلند نمی کنم، طبق بعضی دستورالعمل ها یک موقع هایی با شعله متوسط گذاشتم ولی خیلی سریع ته می گیره، خصوصا وقتی برنج نرم میشه. اما با شعله کم زمان بیشتری نیاز هست ولی خطر ته گرفتگی پایین میاد. در هر حال ، من به شخصه از ابتدا تا انتها مراقب هستم و مدام هم میزنم که ته نگیره. 

یک جاهایی اساتید فرمودن که اگر از ابتدا هم نزنید ته نمیگیره، اما من شخصا هر بار این کار رو کردم بی نتیجه بوده و یک ته دیگ قشنگ سه سانتی متری به دست اومده! بنابراین، گوشی و کار خونه رو کمی کنار بذارین و مدام حواستون به گاز باشه.



سوم- گلاب رو ده دقیقه یه ربع آخر اضافه کنید، اما باید یک کمی زمان بدین که باز شله زرد قوام بیاد، یعنی اگر گلاب زیاد باشه کمی شل میشه و لازمه که با شعله خیلی کم بذارین کمی بمونه. اگر میزان شله زردتون زیاد هست، تلاش کنین گلاب با کیفیت خوبی تهیه کنین که لازم نباشه برای عطر و بوی شله زرد اون رو به آب ببندین!



چهارم _ اینکه خلال بادام رو کی بریزید خیلی بستگی به ذائقه و سبک کار داره، من هم آشپزهایی رو دیدم که دیرتر می ریختن (مثلا نیم ساعت آخر) که خلال بادام زیر دندون بیاد و نرم نشده باشه و هم جایی رو دیدم که دوست داشتن نرم باشه و زود اون رو ریختن، خودم شخصا خیلی زود و همراه با شکر می ریزم که نرم بشه.

یک توصیه ای هم یادم نیست از کدام پیج بود که نوشته بود می تونید خلال ها رو توی گلاب خیس کنید یک مدت بمونه که هم طعم بگیره هم نرم بشه، اما شخصا زمان این قرتی بازی ها رو نداشتم و تست نکردم.



پنجم- یک تزیین شیک و با قیمت خیلی مناسب برای روی شله زرد، گل محمدی هست. خیلی زیباست و در کنار دارچین و خلال هم اقتصادی هست و هم خوشمزه. با کمترین هزینه می تونید از عطاری ها تهیه بفرمایید.



ششم_ کره هم می تونید به میزان زیاد استفاده کنید، هم طعم خیلی خوشمزه ای میده و هم یک قوام خاصی که بدون اون سخت به دست میاد. تو مرحله اضافه کردن شکر و یا کمی بعد از اون، می تونید کره رو اضافه کنید.



هفتم- تو یه مراحلی از کار، خصوصا بعد از نرم شدن برنج، خیلی احتمال سوختن دست بر اثر بالا پریدن مواد شله زرد زیاد هست، اگر دیدید اینطور شده حتما یک دستکش آشپزخانه به دست کنید، من شخصا یک پارچه ضخیم رو میندازم روی دستم که تا روی کتفم هم میاد و سابقه داشته که حتی گردنم رو سوزونده.



دانش آموخته معماری و معماری داخلی ، فعال حوزه طراحی دکوراسیون ، عضو تیم مشاوره معماری آنلاین اتود ______دوستان عزیز، با احترام، چنانچه تمایل دارید برای طراحی دکور منزل و مشاوره معماری و دکوراسیون رایگان و آنلاین راهنمایی تون کنم، لطفا من رو در تاپیک هاتون تگ بفرمایید و درخواست دوستی ارسال نفرمایید، متاسفانه ظرفیت دوستانم تکمیل شده_______ در صورت تمایل به دریافت مشاوره رایگان، آنلاین و در اسرع وقت، با جست و جوی سایت مشاوره دکوراسیون اتود در گوگل، سوالات تون رو برای همکاران بنده ارسال و پاسخ های کامل و سریع دریافت بفرمایید.

هشتم- یک راهکار عالی که در یکی از سایت های آشپزی خوندم یک زمانی و خیلی کاربردی بود، این هست که بعد از خاموش کردن و تمام شدن کار، حتما بذارم با همون دمکنی نیم ساعت بمونه ، جا افتاده و خوشمزه تر میشه.



نهم_ بعضی دستور العمل های اساتید دم کردن با استفاده از دم کنی رو نداره، اما من هربار دم کردم خیلی بهتر شد، به این شکل که از بعد از ریختن شکر و خلال ، در رو با دم کنی میذارم تا با حرارت خیلی کم جا بیفته. 

دقت کنید که راهکار پخت شله زرد در ابعاد خانگی با ابعاد هیاتی متفاوت هست و برای مصارف خانگی و نذری، از اون ها الگو نگیرید بهتره.



دهم _خیلی از سایت ها و شف ها گفته بودن زعفران رو دیر بریزین که برای من خوب نبود، تقریبا همان حدود اضافه کردن شکر زعفران رو می ریزم و رنگ خوبی میده.



یازدهم - تا جایی که من بلدم (و ممکن هم هست لزوما صحیح نباشه،) برای اینکه زعفران خیلی بهتر رنگ پس بده بهتره از یخ استفاده بشه. یعنی شما همزمان که برنج رو روی شعله می گذارید زعفران آسیاب شده رو با کمی یخ توی ظرف بذارین که کم کم رنگ باز کنه و بعد می تونید وقتی کاملا آب شد اون رو توی ظرف شله زرد بریزین. فراموش نکنین که اگر هنوز کمی یخ باقی مونده بهتره بذارین آب باشه و با قطعات یخ اون رو توی دیگ نریزین.



دوازدهم - یک نکته مهم اینه که بذارین شله زرد تا حد خوبی خنک بشه و بعد به ظرف نهایی انتقال بدین، این کار هم باعث میشه جا بیفته و هم از نظر سلامتی بهتره. 

اگر شله زردتون برای نذری هست، البته که امیدوارم در ظرف های غیر پلاستیکی مثل نشاسته ای یا شیشه ای سرو کنید، اما اگر قرار هست با ظرف پلاستیکی بدین، حتما بذارین خوب خنک بشه که خدای نکرده سرطان زا نباشه.



سیزدهم - یک فروشنده معتبر و با ایمان ظروف پلاستیکی، اخیرا به همسرم گفته بودند که بهداشت بهشون توصیه کرده این ظروف رو (با اینکه بسته بندی هست) به دلیل شیوع کرونا حتما بشورن و بعد توی اون غذا سرو کنن. ممکنه به نظرتون منطقی نباشه، اما واقعیت اینه که الان بهتره هر اقدامی از دست مون برمیاد انجام بدیم که خدای نکرده عامل انتقال نباشم، اون هم برای نذری که دیگران مصرف می کنند. 

با اینکه کار زمان بری هست، اما شخصا قبل از اینکه شروع به پخت کنم ظرف ها و درب شون رو میشورم و روی پارچه تمیز بزرگ وارونه میذارم تا موقع سرو کاملا خشک شده باشن. بهتره تو ظرف خیس سرو نکنین.



و چهاردهم - خیلی خیلی التماس دعا دارم از همه دوستان عزیز خواننده این مطلب، لطفا اگر برای شما مفید هست یک صلوات برای سلامتی فرزندم عنایت بفرمایید.


اگر سوالی داشتید که ممکن بود بتونم بهش جواب بدم، لطفا من رو توی تاپیک ها تگ بفرمایید. این تاپیک رو قفل می کنم لطفا که بی دلیل زمان و انرژی دوستان خواننده رو نگیره.

باز هم عرض میکنم، این تجربه هاییه که من شخصا تست کردم و می دونم نتیجه میده و ممکنه خیلی با نظرات ارزشمند شما متفاوت باشه.

دانش آموخته معماری و معماری داخلی ، فعال حوزه طراحی دکوراسیون ، عضو تیم مشاوره معماری آنلاین اتود ______دوستان عزیز، با احترام، چنانچه تمایل دارید برای طراحی دکور منزل و مشاوره معماری و دکوراسیون رایگان و آنلاین راهنمایی تون کنم، لطفا من رو در تاپیک هاتون تگ بفرمایید و درخواست دوستی ارسال نفرمایید، متاسفانه ظرفیت دوستانم تکمیل شده_______ در صورت تمایل به دریافت مشاوره رایگان، آنلاین و در اسرع وقت، با جست و جوی سایت مشاوره دکوراسیون اتود در گوگل، سوالات تون رو برای همکاران بنده ارسال و پاسخ های کامل و سریع دریافت بفرمایید.
ببین نظرات اینجا خیلی خوبه ها ولی تهش ادم نیاز داره یه ادم متخصص بهش بگه چیکار کنه. من خودم هربار مساله اینجوری برام پیش میاد میرم سراغ دکترساینا. بیا اینم لینکش بعد تازه خیالمم راحته که اگر مشکلم حل نشه پولمو کامل برمیگردونن.



نکات تکمیلی از سوالات پر تکرار دوستان در خصوص پخت شله زرد


شله زرد رژیمی

اگر شله زرد دوست دارین و برای خودتون به صورت رژیمی با کالری کم درست می کنین، نیازی به اضافه کردن کره و روغن نیست. شکر رو هم که دیگه می دونین، خیلی کم باید استفاده بشه. هر قاشق غذاخوری شکر 60 کالری داره و البته که هیچ ارزش غذایی هم نداره.


اگر برای خانواده ، خصوصا بچه ها درست می کنین می تونین از عسل هم برای شیرین کردنش استفاده کنین که لااقل ارزش غذایی داشته باشه، اما طعم متفاوتی با شله زرد اصیل! پیدا میکنه که ممکنه دوست داشته باشین یا نه (خانواده من دوست نداشتند)


مطابق اونچه که در سایت رژیم دکتر کرمانی نوشته شده ، هر یک لیوان شله زرد 250 کالری داره!  معادل 100 گرم پیتزا ، یا دو تا کیک یزدی و یا  یک کفگیر برنج (می تونین یک کفگیر از غذای روزانه اتون کم و زیاد کنین با شله زرد عوض کنین که کالری اضافه نگرفته باشین!)



هل و وانیل در شله زرد

برای اضافه کردن هل چند دستورالعمل هست، چیزی رو که من به شخصه  در منزل بستگانم دیدم (اما خودم درست نکردم) اضافه کردن هل بعد از شکر هست. یعنی بعد از نرم شدن برنج و افزودن شکر، صبر کردن تا شله زرد به قوام مورد نظرشون رسید، بعد هل رو اضافه کردن.

وانیل هم بسته به ذائقه اتون می تونید اضافه کنید و طعم خوبی میده



برنج خام و سفت در پخت شله زرد

اگر برنج شله زرد خام هست، حتما آب جوش به اون اضافه کنید و با حرارت کم بذارین باز هم بمونه که نرم بشه. قبل از نرم شدن کامل شکر اضافه نکنین و البته به هیچ وجه هم آب سرد روی برنج نریزین. مغز برنج سفت و خام میشه و دیگه نرمی خوبی رو که باید برای شله زرد به دست بیاد پیدا نمی کنه

دقت کنین که حتما قبل از افزودن شکر تست کنین که برنج خام نباشه، دقیقا بچشید و بعد سراغ مراحل بعد برید. 


اما اگر احیانا اشتباه شد و مواد رو اضافه کردین اما در انتها دیدین برنج هنوز کمی خام هست، به شله زرد کمی آب جوش اضافه کنین و بذارین مدت زیادی با شعله پخش کن و حتما دم کنی، دم بیاد. من اینکار رو کردم برای یک دوستی و نتیجه اش هم خوب بود و مشکلی پیش نیامد و برنج نرم شد و طعم خوبی گرفت، فقط امکان داره که شیرینی شله زرد کم بشه و میشه بعد از نرم شدن کمی شکر هم اضافه کرد.

 اما چند تا راهکار دیگه هم که دیدم اساتید آشپزی میگن، نرم کردن اون با میکسر هست و یا یک بار سرد کردن کامل شله زرد و بعد دوباره به مدت کوتاهی گرم کردنش

اما من هیچ کدام از این دو تا راه رو امتحان نکردم و نمیدونم چه نتیجه ای داره. ضمن اینکه به نظرم خیلی پر زحمت هست.



شله زرد رقیق و بدون غلظت کافی

اگر انتهای پخت دیدین که شله زرد تون شل هست و قوام کافی نداره، میشه با افزودن کره و دم کردن به مدت طولانی با دم کنی و شعله بسیار کم، قوام رو اصلاح کنین. من این راهکار رو تست کردم. اما دیدم که  یکی از شف های مشهور و هنرمند نوشتن با افزودن آرد میشه قوام رو اصلاح کرد اما تست نکردم و نمیدونم واقعا چقدر طعم رو تغییر بده.

دانش آموخته معماری و معماری داخلی ، فعال حوزه طراحی دکوراسیون ، عضو تیم مشاوره معماری آنلاین اتود ______دوستان عزیز، با احترام، چنانچه تمایل دارید برای طراحی دکور منزل و مشاوره معماری و دکوراسیون رایگان و آنلاین راهنمایی تون کنم، لطفا من رو در تاپیک هاتون تگ بفرمایید و درخواست دوستی ارسال نفرمایید، متاسفانه ظرفیت دوستانم تکمیل شده_______ در صورت تمایل به دریافت مشاوره رایگان، آنلاین و در اسرع وقت، با جست و جوی سایت مشاوره دکوراسیون اتود در گوگل، سوالات تون رو برای همکاران بنده ارسال و پاسخ های کامل و سریع دریافت بفرمایید.
2742
ارسال نظر شما
این تاپیک قفل شده است و ثبت پست جدید در آن امکان پذیر نیست

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2741

جدیدترین تاپیک های 2 روز گذشته

2687