گاناش و انواع آن
* گاناش سفید
مواد لازم :
شکلات تخته ای سفید 200 گرم
خامه صبحانه 100 گرم
خامه فرم گرفته 1 قاشق غذاخوری ( در صورت نیاز )
طرز تهیه:
خامه رو بذارید روی حرارت تا از کناره ظرف شروع به جوش زدن کنه ولی دقت کنید خامه نباید بجوشه ، تو این مرحله شکلات خرد شده رو به خامه اضافه کنید و به کمک ویسک خامه و شکلات رو هم بزنید تا به یک مخلوط یکدست و روان برسید.
دقت کنید خامه نباید بجوشه پس در طی کار حرارت باید ملایم باشه.
مخلوط به دست اومده صاف و براق و کرم رنگه اگر میخواید گاناش کاملا سفید باشه 1 قاشق غذاخوری خامه فرم گرفته بهش استفاده کنید در غیر اینصورت نیاز به اضافه کرن خامه نیست. برای اینکه روی کیک رو با گاناش تزئین کنید کیک رو روی رک سیمی بذارید و زیرش یک سینی بذارید تا گاناش اضافی که میریزه پایین بریزه روی سینی.
برای اینکه سطح کیک کاملا یکدست بشه یک بار روی کیک گاناش بدید و کیک رو برای 5 دقیقه بذارید تو یخچال و برای بار دوم روی کیک رو با گاناش بپوشونید.
* گاناش تیره
مواد لازم :
شکلات تخته ای سیاه 200 گرم
خامه 200 گرم
طرز تهیه :
دقیقا به روش گاتاش سفید آماده میشه منتهی دیگه نیازی به خامه فرم گرفته ندارید.
* گاناش کاراملی
مواد لازم:
شكر 1 پیمانه
كره 75 گرم
خامه 100 ميلي ليتر
شکلات تیره 50 گرم
طرز تهیه:
برای درست کردن گاناش کاراملی در واقع باید اول شکر رو به روش صحیح کارامل کنید.
شكر رو توي قابلمه بريزيد و رو روي حرارت متوسط قرار بديد.
كم كم شكر از لبه هاي ديگ شروع ميكنه به ذوب شدن تو این مرحله کمی قابلمه رو تكون بديد تا شكرهاي وسط قابلمه به لبه ها برسه و شروع بکنه به ذوب شدن.
این کار رو هر چند لحظه تکرار کنید تا كارمل و شكر كم كم مخلوط بشه و مانع از سوختن كارامل حاشيه لبه های قابلمه بشه. دقت کنید به هيچ عنوان از هيچ قاشقي استفاده نكنيد. كم كم لايه های پایینی شكر كاملا ذوب ميشه باز هم قابلمه رو تکون بدید. در حین تکون دادن قابلمه رو از روي حرارت بلند كنید و باز پايين بياريد و روي حرارت بذاريد و مجددا بچرخونيد. باز كمي ديگ رو بالا بياريد و بعد روي شعله بذاريد اينطوري مطمئن ميشيد كه حرارت زياد نيست و احتمال سوخت کارامل کم میشه.
تکه های شکلات رو خرد کنید و برای چند ثانیه بذارید تو ماکروفر همینکه مقداری از شکلات آب شد ، همش بزنید تا با حرارت قسمت های آب شده بقیه شکلات هم آب بشه . کره رو به شکلات اضافه کنید و هم بزنید تا کره و شکلات یکدست بشه و از حرارت بیافته.
وقتی کارامل به رنگ طلايي مايل به قهوه اي ( يعني يه رنگ تيره ) رسید ، کره و شکلات رو به کارامل اضافه کنید و مرتب هم بزنید وقتی کاملا حل شد از روی حرارت بر دارید.
خامه رو برریزید تو یک ظرف و چند ثانیه بذارید تو ماکروفر تا کمی روون شه و بعد به کارامل اضافه کنید و سریع هم بزنید . چون کارامل خیلی داغه مراقب باشید که نسوزید.
وقتی گاناش کاراملی یکدست شد میتونید تا داغه برای تزیین ازش استفاده کنید.