گشنیز کباب یه غذای آذری خوشمزه آذری هست که بخصوص تو شهر ماکو معروفه و غذای نونی محسوب میشه. اگه تابحال این غذای خوشمزه رو امتحان نکردید باما همراه باشید و با این دستور حتما گشنیز کباب رو امتحان کنید.
گشنیز کباب
مواد لازم برای تهیه گشنیز کباب اذربایجان
- آرد سفید: نصف قاشق غذاخوری
- پیاز: 2 عدد
- تخم مرغ: 2 عدد
- لپه: 200 گرم
- گوشت چرخکرده: 500 گرم
- گشنیز: 500 گرم
- لیمو عمانی: 6 عدد
- ادویه شامل: نمک زردچوبه فلفل
طرز تهیه گشنز کباب ماکویی
1 - گشنیزهارو بعد از اینکه پاک کردیم میشوریم و میزاریم کنار تا آبش کشیده بشه.
2 - لپه هایی که ساعاتی رو در آب خیس خوردن به مدت 1 ساعت میپزیم (آب لپه هارو دور نمیریزیم) بعد از اینکه بخوبی پختن بهمراه نصف پیاز داخل خرد کن میریزیم.
3 - گوشت چرخکرده رو به همراه یک پیاز نصف شده داخل مخلوط کن میریزیم تا بخوبی ترکیب بشن.
4 - مخلوط گوشت چرخکرده و لپه له شده رو باهم قاطی می کنیم و کمی از ادویه ها داخل این ترکیب میریزیم و موقع ورز دادن خوب قاطیشون می کنیم.
5 - تخم مرغ هارو به این ترکیب اضافه می کنیم و بخوبی مخلوطشون می کنیم.
6- مواد به دست اومده رو با دست در اندازه های کوچیک گرد می کنیم و داخل روغن مایع سرخ می کنیم.
7 - حالا نوبت گشنیزهاست. اونارو درشت خرد می کنیم و داخل ظرف جداگانه تفت میدیم.
8 - پیازهارو داخل یک ظرف ریز ریز خرد و سرخ میکنیم و بعد اینکه رنگش برگشت آرد رو اضافه میکنیم.
9 - حالا آب لپه های پخته شده ور که نگه داشته بودیم با یه پیمونه آب مخلوط میکنیم و داخل قابلمه میریزیم تا قل بزنه.
10 - تو این مرحله چند تا لیمو عمانی داخل آب درحال جوشیدن اضافه میکنیم.
11- گشنیزهارو هم بعد تفت دادن به همین ترکیب اضافه میکنیم.
12 - 15 دقیقه بعد کوفته هایی که سرخ کرده بودیم رو به همین مواد اضافه می کنیم و 10 دقیقه بعد غذای شما آماده ست. نوش جان