کوکو نوعی خاگینه یا املت است، با این تفاوت که در خاگینه تخم مرغ پوسته مواد تویی را تشکیل می دهد و در کوکو تخم مرغ ملاطی است که مواد کوکو را به هم می چسباند. در هر حال، کوکو یکی از فراورده های خاص آشپزی ایرانی است که تنوع آن می تواند بی پایان باشد.برای تهیه این کوکو ابتدا سیب زمینی ها را در ظرفی ریخته روی اجاق گاز گذاشته تا بپزد. سپس سیب زمینی ها را پوست کنده و با گوشتکوب بکوبید و یا رنده کنید. سپس در حالیکه هنوز گرم است نمک و فلفل و تخم مرغ را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شود. سپس روغن را در ماهیتابه بریزید، داغ که شد کف دستتون را کمی خیس کنید و از مواد به اندازه یک گردوی بزرگ بردارید، گلوله کنید و کف دست صاف کنید و به آرامی در ماهیتابه قراردهید.تمام کوکوها که کف ماهیتابه قرار گرفتند زیر حرارت را کم کنید و در ظرف را بگذارید. یک طرف آن که سرخ شد کوکوها را برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود. سپس در ظرف دلخواه بریزید و سرو کنید.
نکته
این مقدار تخم مرغ برای 5 عدد سییب زمینی متوسط کافیست.
نکته
نکته مهم این است که اگر می خواهید کوکو به اصطلاح وا نرود، زمان اضافه کردن تخم مرغ، سیب زمینی ها داغ باشند. اگر سیب زمینی ها سرد بودند می توانید از ماکروویو استفاده کنید با قدرت 900 وات بسته به میزان سیب زمینی 60 تا 120 ثانیه زمان بدهید. تا سیب زمینی ها داغ شوند.
نکته
از زردچوبه در کوکو استفاده نکنید زیرا مزه کوکو را تلخ می کند.
نکته
اگر کوکو موقع سرخ شدن خرد شد، تخم مرغ به آن اضافه کنید. البته در اینصورت مزه تخم مرغ بر سیب زمینی قالب خواهد شد. اما باعث می شود که کوکو ها وا نروند
به خدا گفتم : اگر سرنوشت مرا نوشته ای چرا دعا کنم ؟
خدا گفت : شاید نوشته باشم هرچه دعا کند