2733
2739
عنوان

عدس برای نوزادان

691 بازدید | 1 پست

نوزاد از چه زمانی می تواند عدس بخورد و خوردن عدس برای نوزاد چه مزایایی دارد؟

عدس یک ماده غذایی مغذی است. در رنگ ها و اندازه های مختلفی وجود دارد ، سرشار از پروتئین است، کم چربی است و ارزش غذایی بالایی دارد.


فواید عدس برای نوزادان

عدس منبع مهمی از پروتئین ، به ویژه اسیدهای آمینه ضروری مانند ایزولوسین و لیزین است همچنین منبع خوبی از فیبر و ویتامین ها ست و چربی کم ، کلسترول و سدیم دارد که همگی برای رشد کودک ضروری هستند


فواید عدس برای کودک


هضم غذا: 

نصف فنجان عدس تقریباً هشت گرم فیبر دارد. غذاهای سرشار از فیبر می توانند به پاکسازی دستگاه گوارش کودک ، مقابله با یبوست و در نتیجه حفظ منظم حرکت روده کمک کنند. همچنین می تواند از افزایش وزن در سالهای بعد جلوگیری کند.


آهن: 

ذخایر آهن طبیعی بدن در حدود شش ماهگی کودک، کاهش می یابد. این زمان خوبی برای اضافه کردن غذاهای غنی از آهن مانند عدس به رژیم غذایی کودک است. عدس علاوه بر کمک به رشد مغز، به کودک شما کمک می کند تا فعال و پر انرژی باشد.


ایمنی: 

روی موجود در عدس باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین نحوه عملکرد نورون ها را کنترل می کند و بنابراین بر حافظه و یادگیری تأثیر می گذارد ، هر دو برای یک کودک در حال رشد بسیار مهم است .


کلسیم: 

عدس پخته شده حاوی تقریبا 19 میلی گرم کلسیم در 100 گرم عدس است. یک نوزاد سالم و در حال رشد بین سنین 6 تا 11 ماه نیاز به دریافت روزانه 270 میلی گرم کلسیم دارد.


Folate

عدس حاوی فولات است ، همچنین به اسید فولیک یا ویتامین B9 نیز معروف است ، که به ساخت سلول های جدید کمک می کند و در ساخت DNA نیز مهم است


پلی فنول ها:

عدس دارای محتوای پلی فنول بالایی است که به تقویت سلامت کودک کمک می کند.

توجه: عدس دارای RFO (خانواده Raffinose Oligosaccharides) است که ممکن است منجر به نفخ شکم شود. از این رو ، مصرف عدس برای نوزادان باید در حد مناسب باشد.

در زیر ترکیبات غذایی در 100 گرم عدس پخته شده را می بینید:

  • 69.64 گرم آب
  • انرژی 116kcal
  • پروتئین 9.02 گرم
  • کل چربی (چربی) 0.38 گرم
  • کربوهیدرات 20.13 گرم
  • فیبر 7.9 گرم
  • شکر ، 1.80 گرم
  • کلسیم ، 19mg
  • آهن ، 3.33mg
  • منیزیم ، 36mg
  • فسفر ، P 180mg
  • پتاسیم ، K 369mg
  • سدیم ، 2mg
  • روی ، 1.27mg
  • ویتامین C ، 1.5mg
  • تیامین 0.169mg
  • نیاسین 1.060mg
  • ویتامین B-
  • فولات ، 181 میکروگرم
  • ویتامین A
  • ویتامین E
  • ویتامین K

کودک از چه زمانی می تواند عدس بخورد؟


به طور کلی ، متخصصان اطفال برای جلوگیری از نفخ شکم ناشی از عدس ، توصیه می کنند عدس را بین 8 تا 10 ماهگی به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنید.

توجه: در صورتی که برای اولین بار به نوزاد خود عدس می دهید ، مقداری سبزیجات را به آن اضافه کنید تا از بروز مشکلات هضم جلوگیری شود. آلرژی های مرتبط با عدس بسیار نادر است. با این حال ، قبل از معرفی هر غذایی جدید به کودک ، با پزشک خود صحبت کنید.

لازم نیست عدس را قبل از پختن خیس کنید. خیساندن آن به مدت یک ساعت ، طبخ آن را آسان می کند.


دستورالعمل پختن عدس برای نوزادان:


سه فنجان آب و یک فنجان عدس را در یک قابلمه اضافه کنید و آن را به جوش بیاورید.

عدس را به مدت 20 تا 30 دقیقه با شعله کم بپزید.

عدس پخته شده را به شکل پوره به کودک خود بدهید. سبزیجات آب پز را به پوره اضافه کنید تا از مشکلات هضم نوزاد جلوگیری کنید. همچنین می توانید زنجبیل و زیره تازه به پوره اضافه کنید.

توجه: شکر یا نمک به عدس اضافه نکنید ، زیرا ارزش غذایی عدس را کاهش می دهد.

ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2741
2687