2733
2734

Tully 2018(تالی)




در اینجا به اثری می‌رسیم که مادرانگی را به اوج خود می‌رساند و زنی ۴۰ ساله (با بازی چارلیز ترون) را به تصویر می‌کشد که با مشکلات زنانگی و پیر شدنش باید کنار بیاید.


موضوعی که در وهله اول شاید کلیشه‌ای به نظر برسد ولی پرداخت و نوع روایتی که زوج خالق فیلم برای آن برگزیده‌اند، فرسنگ‌ها با کلیشه سازی فاصله دارد.



««تالی» درباره‌ی مادرانگی است، اما خوشبختانه نه، آن مادرانگی فانتزی‌ و گرم و نرم و لذت‌بخشی که از فیلم‌های هالیوودی به آن عادت کرده‌ایم


.دیدن فیلم Tully باعث می‌شود نگاه‌ مردان به سمت زنان و به کل همسران و مادرانشان تغییر پیدا کند و متوجه عمق فاجعه تلاطم درونی آنها بشوند، درونی که خود نویسنده هم آن را عجیب و غریب تصور می‌کند و پیچیدگی جنس زن در این فیلم بدون هیچ سانسوری روایت می‌شود.



مارلو(با بازی شارلیز ترون) زنی است که در آستانه چهل سالگی قرار دارد و فرزند ناخواسته سومش را حامله است. او دو فرزند دیگر دارد که هر یک مشکلات بخصوص خود را دارند، دخترش نزدیکی‌های سن بلوغ خود رسیده و پسرش هم بیماری شبیه به اوتیسم دارد.


دیابلو کودی(نویسنده) با «تالی» سراغ مرحله‌ی تازه‌ای از زندگی یک زن رفته است. جایی که آن دختربچه‌ی نادان و ساده‌لوح و شلوغ و پرهرج و مرج و پُرانرژی و ایده‌آلیست دیگر از بین رفته است. جایی که دیگر خبری از آن زنِ جوانی که فکر می‌کند به هر ترتیبی که شده می‌تواند آرزوهای دبیرستانی‌اش را به حقیقت تبدیل کند نیست. چیزی که باقی مانده است، زن ۴۰ و اندی ساله‌ای است که مادر دو بچه‌ی کوچک با شکمی بزرگ و بچه‌ی دیگری در راه است

 کارگردان سعی میکند در این فیلم طولانی‌ که پُرهیجان و شاد و شنگول آغاز می‌شود و به مرور ناپدید شدنِ زندگی در مقابل روتینِ فرسایشی زندگی مارلو بعد از زایمان را به تصویر می‌کشد، مخاطبانش را در فضای ذهنی شخصیت اصلی‌اش که اصلا زیبا نیست قرار می‌دهد. این مونتاژ چرخه‌ی تکرارشونده‌ای از گریه کردن بچه در وسط شب، غذا دادن به بچه، عوض کردن پوشک بچه، گرفتن آروغ بچه و بیهوش شدنِ مادر از شدت خستگی روی کاناپه است. چرخه‌ای که به تدریج آن‌قدر منزجرکننده می‌شود که صحنه‌‌هایی که در ابتدا کمیک و خنده‌دار به نظر می‌رسیدند، خیلی زود لبخندتان را روی صورتتان خشک می‌کند و جای خودش را به ابروهای درهم رفته‌تان می‌دهد. تماشای غش کردن مادر از فرط خستگی زیاد و غش کردن روی کاناپه در وسط روز، در حالی که بچه‌هایش بدون توجه به واقعیت زندگی اطرافشان در حال بازی کردن با پرده هستند، خیلی قابل‌لمس است


دو کاراکتر اصلی فیلم زن هستند و مردان فیلم تالی همانند دو اثر گذشته زوج هنرمند و خالق فیلم، نقش‌های فرعی دارند. زنانگی از همین قسمت در فیلم موج می‌زند و دیدگاه فیلم از منظر مارلو پیش می‌رود. اوست که مادر شده و حالا حس زیبای مادری را باید برای بار سوم تجربه کند، حسی که فیلم سعی دارد سختی‌ها و کابوس آن را هم نشان دهد.


اشتباه نکنید! فیلم Tully‌ قصد ندارد مادری و فرزند پروری را نکوهش کند و در عین حال قدم زدن در کابوس مادر شدن، زیبایی‌های آن را هم نشان می‌دهد.


فیلم Tully پایان غافلگیرکننده‌ای دارد که بسیاری از حوادث رخ داده در طول فیلم را به زیبایی توضیح می‌دهد؛ حوادثی که شاید به مذاق برخی تماشاگران ننشیند و آن را نوعی هرزگی و یا غیرقابل قبول از طرف یک زن بدانند برای همین توصیه‌ام این است که به فیلم زمان بدهید و آن را زود قضاوت نکنید.


ژانر:ماجرایی،درام،خانوادگی

کارگردان:Jason Reitman

بازیگران سرشناس:Charlize Theron,

Ron Livingston, Mackenzie Davis, Mark Duplas

مدت زمان:95 دقیقه

نمره 7/3 از سایت معتبر Imdb



نکته:"شارلیز ترون" بارها و بارها چهره و اندام خود را متحول کرده تا در قالب نقشی فرو برود و با آنکه زیبایی منحصر به فردی دارد، اما ابایی از نابود کردن این زیبایی در قاب تصویر ندارد.

وی در این فیلم برای بهتر به تصویر کشیدن مادری ۴۰ ساله ی دارای ۲ فرزند حدودا ۲۵ کیلو به وزن خود اضافه کرد!!!!!

نکته ی جالب اینکه همین امسال از او فیلمی با نام Gringo اکران شد که در آن مانند الهه‌ای زیبا ظاهر می‌شود!

 اینکه او چطور می‌تواند اندام خود را به سرعت چاق و لاغر کند برای خودش معماییست!

به اینا میگن بازیگر نه بازیگرای ما

پ ن:شارلیز ترون در زندگی خود هیچ بچه ای ندارد!

Fino Alle Fine#

آره یادمه موقعی که سریال کیمیا پخش میشد همین مقایسه رو بین شریفی نیا و ترون دیدم...دمش گرم واقعا👏

میدونی اگر شنونده غیبت باشیم هفتاد برابر غیبت کننده گناه کردیم؟!! آره وحشتناکه!! دلیل بیشتر بودن گناه شنونده اینه که به غیبت کننده این جرات رو میده که بازم کارشو تکرار کنه. بیا از همین الان تلاش کنیم اجازه ندیم جایی که حضور داریم این گناه بزرگ اتفاق بیفته.  اولین قدم در برابر غیبت اینه که اصلا اجازه ندیم غیبت صورت بگیره، دوم اینکه اگر اتفاق افتاد ردّ غیبت کنیم،  یعنی از کسی که غیبتش شده دفاع کنیم. حدیث از پیامبر (ص) هست که گفتند کسی که بر برادر مسلمانش منت بگذارد و در برابر غیبتی که از او در مجلسی شنیده دفاع کند خداوند هزار در از شر و بدی را از او در دنیا و آخرت باز می گرداند و اگر دفاع نکند در حالی که قادر بر دفاع است هفتاد برابر گناه غیبت کننده بر او است. حالا سوال پیش میاد که چجوری دفاع کنیم؟ اگر از ویژگیهای ظاهری اون شخص غیبت شد که مثلا چهره ش فلانه ، بگیم اینا که عیب نیست ،عیب اینه که انسان از انسانیت به دور باشه یا گرفتار گناه باشه. اگه از خصوصیات اخلاقی اون شخص غیبت شد که مثلا حسوده یا خسیسه، اینجا سعی کنیم این ویژگی اون شخص رو توجیه کنیم و مثلا بگیم  اینطور نبوده و شاید منظورش این نبوده و صحبتایی مثل این رو بگیم و اگر اون خصیصه قابل توجیه نبود بگیم به هر حال هر آدمی گرفتار خطا میشه، کیه که خطا نداشته باشه ! یا این احتمال رو مطرح کنیم شاید به طور غیرعمد اون رفتار نادرست ازش سر زده. و اگر دفاع مقدور نبود بحث رو عوض کنیم و یا محل و مجلس غیبت رو ترک کنیم، و اگر ترک محل مقدور نبود باید به شکلی مثل بی اعتنایی یا تغییر رفتار نسبت به غیبت کننده نارضایتی خودمون رو نسبت به این عمل نشون بدیم. امام علی (ع) در این زمینه میفرمایند؛ پایینترین حد نهی از منکر و انکار عمل اهل گناه این است که با چهره ای در هم کشیده و ناراضی از عمل آنها با آنها برخورد کرد. و در آخر برای کسی که غیبتشو شنیدیم صلوات بفرستیم یا آیةالکرسی بخونیم یا واسش دعا و استغفار بگیم یا به نیابتش صدقه بدیم...اینجوری حداقل سعی خودمون رو کردیم قدم خیری برای اون شخص برداریم و در حد توان برای گناهی که ناخواسته درگیرش شدیم کاری رو به عنوان جبران انجام داده باشیم...


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

2728
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز