کاچی یک دسر ایرانی و یکی از سنتهای دیرینه مردم دیار کریمان با قدمت چند صد ساله که در گذشته نقش مهمی در سلامتی و تقویت جسم و روح داشته که نه تنها مقوی ، انرژی زا خصوصاً برای رفع کم خونی ، نیروی از دست رفته و بسیاری از ناتوانی های بدن استفاده می کردند
این معجون معجزه آسا این گونه سنتها نسل به نسل سینه به سینه انتقال یافته تا هم نسل امروز از این سنتهای قدیمی بهرمند شده و هم به دست فراموشی سپرده نشده باشد
آب روغنو شامل :روغن حیوانی – ارد برنج – نبات – گاوزبان، گل رنگ ،بابونه- چهار زیره کرمانی – مغز بادام- پسته، فندق،گردو وهسته هلو خرد شده –پودر نارگیل-
در زمان تهیه گل گاوزبان ،گل رنگ ،بابونه را در ظرفی به همراه نبات می جوشانند درظرفی دیگر مقداری روغن حیوانی ریخته سه تا چهار قاشق ارد برنج را به ان اضافه می کنند وخوب سرخ می کنند بعد چهار زیره – پودر نارگیل ومغزهای خرد شده را به ان اضافه می کنند و در اخر گاوزبان را که داغ است صاف کرده وبه مواد اضافه می کنند وهم میزنند تا بجوشد وقوام بیاید.
این کاچی برای افرادی که بنیه بدنی پایین دارند وخانم هایی که تازه زایمان کرده اند بسیار مقوی است
توکل بر خدایت کن کفایت میکند حتمااگر خالص شوی با او صدایت میکند حتمااگر بیهوده رنجیدی از این دنیای بی رحمیبه درگاهش قناعت کن, عنایت میکند حتمادلت درمانده میمیرد, اگر غافل شوی از اوبه هر وقتی صدایش کن حمایت میکند حتماخطا گر میروی گاهی, به خلوت توبه کن با اوگناهت ساده میبخشد, رهایت میکند حتمابه لطفش شک نکن گاهی, اگر دنیا حقیرت کردتو رسم بندگی آموز, حمایت میکند حتمااگر غمگین اگر شادی, خدایی را پرستش کنکه هر دم بهترینها را, عطایت میکند حتما