2737
2734

علت فاسد شدن شیر مادر چیست ؟

شیر مادر یکی از بهترین غذاها برای کودکان است که خاصیت فراوانی در رشد فکری وجسمی کودک دارد . در دوران شیر دهی زنان باید رژیم غذایی مطلوب داشته باشند تا شیرشان از کیفیت بالایی بر خوردار شود اما برخی عوامل باعث می شوند تا شیر مادر فاسد شود با این عوامل آشنا شوید.شیر مادر

چه چیزهایی شیر مادر را فاسد می کند؟

یکی از بیشترین غصه های مادران بعد از زایمان این است که آیا شیر خوب و کافی برای تغذیه نوزادم دارم؟در این مطلب سعی کردیم به این سوال از دیدگاه طب ایرانی پاسخ بدهیم که چه شیری برای تغذیه نوزاد خوب و مناسب است.

در طب ایرانی بهترین شیر و سازگارترین شیر با طبع هر نوزاد، شیر مادر اوست. نه تنها در طب ایرانی بلکه در طب مدرن هم دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که بهترین شیر برای رشد و تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد، شیر مادر است. جالب این جاست که شیردهی برای خود مادر هم مفید بوده و بدنش را سبک می کند. همچنین شاید دوست داشته باشید بدانید چه باورهای درست و نادرستی در دوران شیردهی وجود دارد؟

بعضی مادران فکر می کنند هر چقدر شیرشان حجیم تر، چرب تر و غلیظ تر باشد، برای نوزاد بهتر است اما از نظر طب ایرانی برای اینکه بدانید شیرتان برای تغذیه فرزندتان مناسب است یا نه لازم است 7 خصوصیت را در آن بررسی کنید.

7 خصوصیت شیر خوب

1- قوام یا غلظت شیر مادر باید معتدل باشد. اعتدال قوام نشان دهنده تعادل بین بخش پنیری یا همان پروتئینه و آب شیر است که هر دو برای رشد نوزاد لازم هستند. برای اینکه بدانید شیر غلظت خوبی دارد یا نه می توانید یک قطره از آن را روی ناخن تان بچکانید. اگر جاری شد نشانه رقت و اگر ثابت ماند نشانه غلیظ بودن است اما اگر در حال حرکت متوقف شد، یعنی شیر خوب و معتدلی دارید. البته روش های دیگری هم برای تشخیص غلظت شیر هست اما این روش ساده ترین آنهاست.

2- مقدار شیر هم باید معتدل باشد. میزان زیاد شیر می تواند نشانه رطوبت زیاد آن باشد که می تواند در بدن آمادگی برای عفونت ها ایجاد کند. میزان خیلی کم شیر هم می تواند نشانه خشکی مزاج باشد. لازم است بدانید در طب ایرانی برای رشد نوزاد، میزان حرارت و رطوبت باید کافی و در حد اعتدال باشد تا بتواند رشد مناسبی داشته باشد. بنابراین شیری که خیلی مرطوب یا خیلی خشک باشد برای رشد مناسب نیست.

3- رنگ شیر باید کاملا سفید باشد. اگر شیر به تیرگی یا سبزی متمایل باشد نشانه سردی و خشکی آن است و اگر به زردی متمایل باشد نشانه غلبه حرارت و صفراست که هیچکدام برای رشد مناسب نیستند.

4- طعم شیر اگر تلخ یا شور باشد، نه تنها برای رشد مناسب نیست بلکه نوزاد هم تمایلی به خوردن آن نشان نمی‎دهد. لازم است بدانید طعم و بوی شیر هم با توجه به مزاج مادر که تحت تاثیر سبک زندگی اوست تغییر می کند.

5- بوی شیر باید خوش عطر و بو باشد. اگر بوی ترشیدگی یا بد بو و یا حتی بی بو باشد برای رشد کودک مناسب نیست.

6- کف روی شیر نباید زیاد باشد. گاهی شیر مادران وقتی دوشیده می شود کف زیادی دارد که این نشانه وجود نفخ زیاد در بدن مادر است که می تواند از طریق شیر به نوزاد برسد و موجب نفخ و کولیک های نوزادی شود. در این شرایط لازم است با اصلاح تغذیه مادر و تقویت هضم و استفاده از داروهای گیاهی ضد نفخ شیر مادر اصلاح شود.

باد مي وزد …   ميتواني در مقابلش هم ديوار بسازي ، هم آسياب بادي تصميم با تو است . . 
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2741

جدیدترین تاپیک های 2 روز گذشته

وام مسکن

fatemeh_nm | 10 ثانیه پیش
2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز