آزمایش تحمل گلوکز خوراکی (Oral Glucose Tolerance Test OGTT) محققین نشان داده اند که آزمایش OGTT نسبت به آزمایش FPGبرای تشخیص پیش دیابت از حساسیت بالاتری برخوردار است. بیمارلازم است قبل از انجام این آزمایش بمدت هشت ساعت ناشتا بوده و مقدار قند پلاسما فوراَ قبل از و دو ساعت بعد از خوردن مایعی محتوی هفتاد و پنج گرم گلوکز حل شده در آب اندازه گیری می شود .نتایج و تفاسیر آن در جدول (2 )آمده است. اگر قند خون شما دو ساعت بعد از خوردن نوشیدنی گلوکز بین ١٤٠تا ١٩٩میلیگرم در دسی لیتر باشد، شما به نوعی پیش دیابت که به اختلال تحمل گلوکز ( tolerance impaird glucose) یا IGTمعروف است، مبتلا هستید و معنی آن اینست که شما در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع ΙΙهستید، اما هنوز به آن مبتلا نشده اید . چنانچه میزان قند خون دو ساعت بعد از خوردن محلول گلوکز، ٢٠٠میلیگرم در دسی لیتر یا بیشتر باشد برای تائید ابتلاء به دیابت، تکرار آزمایش درروز دیگر ضروری است. جدول( ۲)- آزمایش تحمل گلوکز خوراکی نتیجۀ آزمایش گلوکز پلاسما دو ساعت بعد از نوشیدن محلول گلوکز(هفتاد و پنج گرم گلوکز) تشخیص ١۳٩و پائین تر طبیعی ١٤٠تا ١٩٩ پیش دیابت( tolerance impaird glucose) اختلال تحمل گلوکز یا IGT ٢٠٠و بالاتر *دیابت *نتیجه با تکرار آزمایش در روز دیگر باید تائید شود.