2737
2734
شوشوم بیماری نقرس داره . هردومون تو کشور غریبیم . دانشجوهستیم.نمیدونم به کی بگم. شوشو پیش دکترای اینجا نمیره .چون قبلا که رفتیم اثری نداشت چون این بیماری فقط با رژیم غذایی خوب میشه . الانم بیاریش بدتر شده. تب و لرز داره . پاهاش درد میکنه. تورو خدا بگین چی بهش بدم برا صبونه ، ناهار ، شام ... انقد که لاغر شده هر کی میبینه تعجب میکنه. 1 ماه و نیم دیگه میریم ابران .میگه میخوام ایران خودمو مداوا کنم. موندم چی کار کنم. عاشق خوردن گوشته. حالا راضی شده که نحوره ولی نمیدونم چی درست کنم براش.
همسر من هم خیلی خفیفشو داره
برای صبحانه که نباید محدودیت زیادی وجود داشته باشه چون پروتئین گوشت قرمز مواد اوره دار و حبوبات مصرف نمیکنه.
برای ناهار یا شام گوشت مرغ رو بصورت خام چرخ کن و در غذا هایی مثل ماکارونی و یا انواع پلو ها استفاده کن. بهتره برای درست کردن گوشت مرغ به این روش بذاری با آب خودش پخته بشه و فقط کمی زعفران بهش بزنی.
در تمام غذاهای گوشتی هم بجای گوشت از مرغ استفاده کن
مرغ ساده رو هم به این روش درست کن که خوشمزه تر بشه: دو ساعت قبل از طبخ توی آبلیمو و نمک و پیاز بخوابونش بعد توی فر کبابش کن یا توی ماهیتابه بذار تا آب بندازه و با آب خودش بپزه و سرخ بشه
باید در آشپزی خلاقیت بیشتری بخرج بدی

ببین منم به همین مشکل خورده بودم.😢خانمای اینجا بهم دکترساینا رو معرفی کردن و منم از یکی از دکتراش ویزیت آنلاین گرفتم از خونه. و خیلی راضی بودم و مسالمم حل شد😍 بیا اینم لینکش ایشالا که مشکل توهم حل بشه😘

2731
نقرس در اثر رسوب اوره روی مفاصل و با علامت درد و تورم شدید مفاصل ایجاد میشه
درمانی بجز رعایت رژیم غذایی نداره و فقط دو نوع قرص برای کنترلش استفاده میشه که من اونا رو نمیشناسم و حملاتش مقطعیه و با رعایت رژیم غذایی خوب میشه
در این بیماری از گوشت قرمز ، حبوبات و مواد دارای اوره مثل گوشت ماهیانی نظیر کوسه نباید استفاده بشه
2738
nazi جون.برای این بیماری استفاده از غذاهای گیاهی مطمئن ترین راهه.

تاثیر تغذیه در کاهش اسیداوریک خون و بیماری‌ نقرس

نقرس بیماری است که خود را با علایم افزایش اسیداوریک خون، التهاب مفصلی دردناک و رسوب کریستال‌های اورات سدیم و سنگ‌های کلیوی اسیداوریکی نشان می‌دهد.

طبق آمار موجود از هر هزار مرد حدود 7 نفر و از هر هزاران زن حدود یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند. میزان بروز این بیماری در مردان با میزان اسیداوریک خون ارتباط دارد، بطوری که در اسید اوریک کم‌تر از 7 میلی‌گرم در دسی‌لیتر، این میزان 1/0 و در اسید اوریک بالای 9 میلی‌گرم در دسی‌لیتر، میزان بروز این بیماری به 5 درصد می‌رسد. (عدد طبیعی اسیداوریک در خانم‌ها بین 6 ـ 2.6 و در آقایان 7.2 ـ 3.5 میلی‌گرم در دسی‌لیتر است)

نقرس در اثر تولید بیش از حد یا دفع کم‌ترازحد اسید اوریک (یا هر دو) بوجود می‌آید. از میزان600 تا 700 میلی‌گرم اسید اوریکی که روزانه دفع می‌شود، یک سوم از رژیم غذایی (پورین موجود در مواد غذایی مصرفی) و دو سوم از منابع داخلی بدن حاصل می‌شود.

ده درصد موارد نقرس بر اثر تولید بیش از حد اسیداوریک و 90 درصد آن بر اثر کاهش دفع اسیداوریک است. برخی از داروها و اختلالات و بیماری‌ها هم می‌توانند عامل افزایش غلظت سرمی ‌اسید اوریک باشند. داروهایی که می‌توانند در این زمینه نقش داشته باشند عبارتند از: مصرف طولانی مدت و زیاد داروهای مدر، لوودوپا، اسید نیکوتینیک،‌ پیرازینامید و … . مصرف الکل و مشروبات الکلی نیز از عوامل افزایش اسید اوریک خون می‌باشد.

از اختلالاتی که می‌تواند منجر به افزایش اسیداوریک خون شود می‌توان به لوسمی‌ها (سرطان خون)، لنفوم، نارسایی کلیه، گرسنگی‌های طولانی و مفرط، چاقی، مسمومیت با سرب و … اشاره کرد.

شایع‌ترین علامت بیماری نقرس در کنار افزایش سطح اسیداوریک خون، التهاب مفصلی دردناک است. همان طور که گفته شده معمولا به صورت درد در مفصل اندام تحتانی و در درجه اول انگشت شست پا است که البته سایر محل‌های گرفتاری به ترتیب شیوع بعد از مفصل انگشت شست پا، می‌تواند مچ پا،‌ پاشنه‌ها، زانوها، مچ انگشتان دست‌ها و آرنج باشد.

درمان تغذیه‌ای در بیماری نقرس و افزایش اسید اوریک خون

همانطور که گفته شد، نقرس یک ناهنجاری متابولیسم پورین است که علامت مشخصه آن سطوح غیرطبیعی و بالای اسید اوریک در خون و رسوبات اورات سدیم در بافت‌های نرم و استخوانی نظیر مفاصل و غضروف‌ها و تاندون‌ها است. بنابراین یکی از مهم‌ترین مسایل در رژیم غذایی این بیماری اعمال برخی محدودیت‌ها در پورین رژیم دریافتی، خصوصا در مرحله حاد بیماری می‌تواند باشد.

رژیم محدود از پورین به مثابه یک کمک فرعی برای درمان دارویی جهت کاهش ترشح اسید اوریک تا میزان 200 تا 400 میلی گرم در روز می‌تواند کمک کننده باشد (همان طور که گفته شد حدود 700 ـ 600 میلی‌گرم اسید اوریک از یک فرد عادی روزانه دفع می‌شود) و میزان سطح اوریک را تا یک میلی‌گرم در دسی‌لیتر پایین بیاورد.

در رژیم محدود از پورین، دریافت پورین به حدود 150 ـ 120 میلی‌گرم در مقایسه با دریافت روزانه معمولی آن که عددی بین 600 تا 1000 میلی‌گرم در روز است، محدود می‌گردد. این رژیم به عنوان یک عامل کمکی در بیماری نقرس و سایر ناهنجاری‌های موثر بر متابولیسم پورین تجویز می‌شود و برای پایین آوردن سطح اوریک در بدن طراحی شده است. در این رژیم منابع غذایی سرشار از پورین نظیر جگر، اندام‌های غده‌ای، ماهی و غذاهای دریایی، گوشت، لوبیا، نخود، زردچوبه، قارچ خوراکی، گل کلم و اسفناج با توجه به شرایط بیمار محدود می‌شود. مصرف این غذاها در طی حمله حاد نقرس مجاز نمی‌باشد و هنگامی‌که مرحله حاد فروکش می‌کند فرد مجاز به مصرف یک سهم غذایی 60 گرمی ‌از این غذاها خواهد بود.

بیماران می‌توانند غذاهایی را که اساسا عاری از پورین است به دلخواه مصرف نمایند. این غذاها عبارتند از نان و غلات، شیر و فرآورده‌های لبنی، تخم‌مرغ، میوه‌جات،‌ سبزیجات و نوشیدنی‌های غیر الکلی.

مصرف روزانه پروتئین به حدود 8/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن محدود می‌شود (میزان مصرف پروتئین یک فرد عادی حدود 1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است. مثلا یک فرد 70 کیلوگرمی‌به 70 گرم پروتئین نیازمند می‌باشد). مصرف روزانه گوشت نباید از 120 ـ‌90 گرم بیش‌تر باشد.

برای افزایش دفع اسید اوریک لازم است بیماران رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات (مثل نان، برنج، ماکارونی، غلات و …) و کم‌چربی داشته باشند و خصوصا در وعده‌های شام از خوردن غذاهای سنگین و زیاد پرهیز کنند.

کنترل و حفظ وزن مطلوب برای این بیماران از اهمیت خاصی برخوردار است. بنابراین باید سعی کنند با رعایت رژیم غذایی متعادل و انجام حرکات ورزشی و خصوصا پیاده‌روی وزن خود را در حد ایده‌آل حفظ کنند.

برای رقیق کردن ادرار و تسریع دفع اسید اوریک و پیشگیری از رسوب اورات در کلیه‌ها و تشکیل سنگ‌های کلیوی نوشیدن آب و مایعات به مقدار فراوان برای این بیماران توصیه می‌شود، بطوری که روزانه نوشیدن حدود 3 لیتر مایعات برای این بیماران ضروری و لازم دانسته شده است. بیماران باید از نوشیدن نوشیدنی‌های حاوی الکل اجتناب کنند. زیرا الکل ترشح دفع اورات توسط کلیه‌ها را مهار می‌کند.

در انتها قابل ذکر است که داشتن وزن ایده‌آل و رژیم غذایی مطلوب و مناسب می‌تواند تا حدود زیادی بیماران را از مصرف دارو و عوارض حاصل از بیماری محفوظ نگه دارد.

موارد ممنوعه

چای – قهوه – نسکافه – قند و شکر – شیرینیجات قنادی – سس – رب – هرچیزی که با قند و شکر تهیه شده باشد – انواع ترشیجات سرکه – شور – لبنیات – مرغ و تخم مرغ ماشینی – عدس – سیب زمینی – برنج سفید - گردو – آب یخ تنقلات مصنوعی – انواع غذاهای ساندویچی – گوشت گاو و گوساله – ماهی – همراه غذا مایعات – نوشابه های گاز دار کلیه غذاهای سردی بخش و اسیدی – پرخوری – دیر خوابیدن – سرو صداهای بلند – نورهای چشمک زن – مکان های شلوغ و پر سر و صدا – میوه جات ترش و کال – گوجه فرنگی – بادمجان – نجویدن غذا – بد و بی موقع غذا خوردن .
انواع صبحانه برای این گونه بیماران
کره بادام زمینی + عسل + یک عدد میوه رسیده . شیرین.
خامه گیاهی یک قاشق غذا خوری + عسل یک قاشق غذا خوری + یک عدد میوه رسیده و شیرین.
تخم مرغ بومی یک تا دو عدد آب پز+ 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون + 3 تا 5 عدد خرمای رطب.
شکلات صبحانه 2 قاشق غذا خوری + یک قاشق غذا خوری پودر بادام + یک عدد میوه رسیده میل شود.
خرما 10 – 5 عدد + ‌2 قاشق غذاخوری ارده + 10 عدد مغز بادام خام +‌ یک عدد میوه رسیده میل شود.
مرباجات خام + یک قاشق غذا خوری خامه گیاهی میل شود.
مرباجات خام + کره بادام زمینی یک قاشق غذا خوری میل شود.
توجه: از نانهای سبوس دار و خوب پخته استفاده شود.

انواع ناهار برای این گونه بیماران
آبگوشت گوشت گوسفند با نخود + گندم با پوست + هل و دارچین و زعفران و زنجبیل + نمک، از مجموع یک قاشق مربا خوری + سبزیجات معطر (نعناع ، ریحان ، ترخون ، مرزه و جعفری)
کباب گوشت بوقلمون یک سیخ ، سبزیجات معطر یک پیش دستی.
شوید پلو با زیره و زعفران + یک سیخ گوشت تازه شتر کباب شده + چند قاشق غذا خوری روغن زیتون + سبزیجات معطر با غذا میل شود.
آبگوشت گوشت کبوتر + نخود + گندم با پوست + ادویه جات معطر با سبزیجات معطر میل شود.
شوید پلو با زیره و زعفران + گوشت بوقلمون بخار پز شده با ادویه جات معطر + سبزیجات معطر میل شود.
شوید پلو با زعفران + خورش قیمه با گوشت گوسفند + دال عدس + ادویه جات معطر بدون سیب زمینی با سبزیجات معطر میل شود.
کباب مخلوط گوشت گوسفند با بوقلمون + سبزیجات معطر میل شود و خوب جویده شود.
انواع شام برای برای اینگونه بیماران
ارده 3 قاشق غذا خوری + 10- 7 عدد خرمای رطب + یک عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.
تخم مرغ بومی تازه 2 عدد + 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون + 5 عدد خرمای رطب میل شود.
نخود + گندم + ادویه جات معطر با حرارت ملایم پخته + یک قاشق چای خوری گلپر سائیده با سبزیجات معطر میل شود.
انجیر خشک 10 عدد + 15 عدد مغز بادام خام + یک عدد موز رسیده و شیرین میل شود.
هویج + کدو حلوائی بخار پز شده + عسل + لیمو ترش تازه + روغن زیتون + چند عدد خرما + یک عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.
خرمای رطب 10-7 عدد + یک قاشق غذا خوری پودر نارگیل + یک قاشق غذا خوری خامه گیاهی + یک عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.
خوراک کباب با گوشت شتر یا گوسفند یا بوقلمون با سبزیجات معطر میل شود.
خوراکهای میان وعده
موز یک عدد + 3 عدد خرما میل شود.
یک لیوان آب سیب + یک قاشق مربا خوری عسل میل شود.
یک لیوان شیر بادام میل شود.
یک عدد سیب + یک قاشق مربا خوری عسل میل شود.
10 عدد بادام هندی خام +3 عدد خرما + یک عدد سیب میل شود.
یک لیوان آب سیب و هویج + یک قاشق مربا خوری عسل میل شود.
15 عدد مغز بادام خام + 3 عدد خرما + یک عدد سیب میل شود.
10 عدد فندق خام + 5 عدد مغز بادام خام + 5 عدد انجیر میل شود.
یک خوشه متوسط انگور شیرین میل شود.
میوه شیرین فصل 1 عدد + 5 عدد انجیر خشک میل شود.
کشمش سایه خشک یک مشت + 1 عدد میوه فصل میل شود.
یک لیوان آب پرتقال + یک قاشق غذا خوری عسل میل شود.
خرما 3 عدد + 50 گرم نارگیل میل شود.
15 عدد مغز بادام خام + 5 عدد انجیر خشک میل شود.


دم کردنیهای مفید برای اینگونه بیماران
توجه: نوشیدنیهای گرم بهتر است که 5/2 ساعت بعد از غذا میل شود.

یک قاشق مربا خوری دارچین سائیده + نصف قاشق چای خوری زنجبیل سائیده + یک چهارم قاشق چای خوری زعفران با 3 لیوان آب جوش دم کرده با عسل شیرین شده گرم گرم میل شود.
ناخنک نیم کوب شده یک قاشق غذا خوری + خارخسک نیم کوب شده یک قاشق مربا خوری با 2 لیوان آب جوش دم کرده با عسل شیرین شده گرم گرم میل شود.
پونه کوهی 1 قاشق غذا خوری + آویشن شیرازی 1 قاشق غذا خوری با 3 لیوان آب جوش دم کرده گرم گرم با عسل میل شود.
دارچین یک قاشق مربا خوری + 10 عدد هل سبز خرد شده با 2 لیوان آب جوش دم کرده گرم گرم با عسل میل شود.
2 قاشق مربا خوری گل بهار نارنج + 10 عدد هل سبز خرد شده با 2 لیوان آب جوش دم کرده گرم گرم با عسل میل شود.


معجونهای مفید برای اینگونه بیماران
معجون جین سینگ روزی 3 قاشق مربا خوری صبح و ظهر و شب میل شود.
مواد لازم:
جین سینگ 50 گرم.
زعفران گل 1 مثقال.
هل سبز 5 مثقال.
عسل 1 کیلو.
طرز تهیه: مواد فوق را آسیاب کرده با عسل خوب مخلوط کنید و طبق دستور میل کنید.



معجون جوانه گندم.
مواد لازم:
بادام ، فندق ، بادام هندی ، چلغوز ، نارگیل ، کنجد ، پسته از هر کدام 100 گرم ، هل آسیاب شده 5 مثقال ، دارچین 10 مثقال ، زنجبیل 1 مثقال ، زعفران 1 مثقال ، وانیل 1 قاشق چای خوری سر صاف ، آرد جوانه گندم 250 گرم ، عسل 500 گرم و شیره خرما یک لیوان.

طرز تهیه: همه را آسیاب کرده خوب مخلوط کنید سپس عسل و شیره خرما را اضافه کنید و به آرامی هم یزنید تا یکنواخت شود در دیس پهن کرده و روی آن سلیفون بکشید و روزانه 3 تا 5 قاشق غذا خوری میل کنید.

توجه: بیماران در صورت داشتن یبوست مزاج از مواد زیر روزی 1 تا 2 قاشق مربا خوری استفاده نمایند .

برگ سنا 50 گرم ، تخم گشنیز 50 گرم ، گل ختمی 50 گرم و گل سرخ 25 گرم . همه را تمیز کرده مخلوط کنید ، سپس آسیاب کرده یک قاشق مربا خوری با نصف لیوان آب و عسل میل شود .



طرز تهیه خامه گیاهی
مواد لازم و طرز تهیه:
بادام هندی خام 50 تا 75 گرم + 2 قاشق آب یا گلاب همه را در مخلوط کن ریخته بمدت 10 تا 15 ثانیه مخلوط کنید.

طرز تهیه بوقلمون بخار پز شده
بوقلمون را به تکه های مساوی خرد کرده + 1 عدد پیاز را خلال کرده با 1 تا 2 قاشق غذا خوری سرکه سیب و مقداری آب اضافه کرده روی اجاق قرار دهید تا با حرارت ملایم بپزد، بعد از پخته شدن سس مخصوص را افزوده 30 دقیقه بعد غذا آماده است.


سس مخصوص

گوجه فرنگی متوسط 2 عدد + فلفل قرمز یک چهارم قاشق چای خوری + زعفران نصف قاشق چای خوری + هل سائیده 1 قاشق چای خوری + دارچین 1 قاشق مربا خوری + روغن کنجد نصف استکان و مقداری نمک ، همه را در مخلوط کن ریخته بمدت 30 ثانیه مخلوط کنید تا سس آماده شود.

طرز تهیه شیر بادام

50 گرم مغز بادام خام و شیرین را با آب گرم خیس کرده سپس پوست بکنید + 3 قاشق غذا خوری عسل + 4 لیوان آب سرد بمدت 5 دقیقه بمرور در مخلوط کن، مخلوط شود.



طرز تهیه شکلات صبحانه
مواد لازم:
ارده 5 قاشق غذا خوری + یک قاشق غذا خوری عسل یا 2 قاشق غذا خوری شیره انگور یا خرما ، مواد را خوب هم زده تا شکلات آماده شود.



نکات مهم و ضروری برای اینگونه بیماران
بیمارن از مصرف کلیه مواد سردی بخش خود داری نمایند.
این اشخاص از عصبیتهای روزمره دوری نمایند.
اینگونه افراد از یبوست مزاج شدیداً دوری کنند.
بیماران روزانه 2 بار باید اجابت مزاج نمایند.
غذا را خوب جویده و 2 تا 3 قاشق کمتر میل نمایند.
این بیماران باید از افکار مثبت و سازنده بر خوردار باشند.
روزانه مقداری نرمش و ورزش مناسب را انجام دهند.
از حضور در محافل شلوغ و پر سر و صدا جداً خود داری نمایند.
سعی کنند در هر وعده بیش از یک نوع غذا میل نکنند.
همراه غذا یا بلافاصله بعد از غذا آب و دیگر مایعات را میل نکنند.
اینگونه بیماران از پر خوری پرهیز نمایند.
این نوع افراد هر روز صبح یک لیوان آب داغ + 2 قاشق مربا خوری قدومه شیرازی را در آب داغ اضافه کرده و به آرامی هم بزنند تا کاملاً لعاب دهد سپس یک قاشق غذا خوری عسل افزوده به آرامی صبح ناشتا و یک لیوان شب هنگام خواب میل کنند.

توجه: با توجه به موارد بیان شده در صورت رعایت کلیه موارد از بیماری به لطف خدا نجات پیدا کرده و زندگی عادی و روزمره خود را ادامه خواهند داد.
- روزانه 6 لیوان آب میل شود نیم ساعت قبل و دو ونیم ساعت بعد از غذا میل شود.
- هر لقمه غذا 50 بار جویده شود.
- با افکار مثبت و سازنده براحتی خود را درمان کنید.

2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز