بچه ها من اولین باره ماست درست میکنم ولی ۴،۵ ساعت مطلب خوندم درباره اش الان میخوام همه ی نکات بنویسم
ماست خودمم عالییییی شد با اینکه با شیر پاستوریزه درست کردم :
خب اول اینکه کیفیت خفن ماست به شیرش بستگی داره
هر چی شیر چرب تر محلی تر ماست مرغوب تر
ولی اگه شیر محلی در دسترس نبود شیر پاستوریزه پر چرب رو چند بار بجوشونید ( ۲۰ دقیقه بجوشونید ) مراقب باشید سر نره باز دوباره ۱۰ دقیقه بجوشونید که آب اضافی شیر تبخیر بشه و جامدات داخل شیر نسبتشون زیاد بشه
اگه شیر محلی دارید ۲۰ دقیقه کافیه برای جوشوندن
بعد که شیر رو جوشوندید زیرش رو خاموش کنید و بذارید شیر سرد بشه ( منظورم از سرد شدن اینه که وقتی انگشتت میکنی داخل ظرف شیر انگشتت تحمل کنه گرما رو نه اینکه دستت بسوزه باید دمای شیر به حدود ۵۰ درجه برسه)
وقتی دمای شیر به ۵۰ درجه رسید
حالا میتونید به ظرفی که میخواید ماست داشته
باشید منتقلش کنید
بعد
مایه ی ماست رو بهش اضافه کنید ( مایه ی ماست
سفت انتخاب کنید که کل ماستتون سفت بشه )
اینجوری مایه رو اضافه کنید:
چند قاشق از شیر به کاسه ی مایه اضافه کنید بعد
قشنگ هم بزنید وقتی یکدست شد مایه رو
بهکل شیر اضافه کنید
وقتی به شیر اضافه کردید بازم قشنگ هم بزنید
حالا ظرف شیر رو پتو پیچ کنید و حدود ۴،۵ ساعت بگذارید جایی که حدودا گرمه و تکون نمیخوره
بعد از این ۴،۵ ساعت ظرف ماست رو به آرومی به یخچال منتقل کنید و بذارید ۱ روز بمونه
اصلا بهش قاشق نزنید در ظرف رو هم بردارید
✅نکات :
۱: ظرفی که برای ماست انتخاب میکنید بهتره پلاستیکی یا سفالی باشه ، میتونید درش رو یک سبد بذارید و بعد پتو پیچ کنید ولی من در ظرفم کیپ بود و بازم عالی شد
۲: میتونید به همراه مایه ی ماست یه قاشق خامه هم اضافه کنی
تمام تمام❤️
این موفقیت به خودم تبریک میگم🤣