آیا در مورد ازدواج خویشاوندی (پسرعمه ،دختر دایی) در صورتی که بیماری مادرزادی یا ژنتیکی در فامیل وجود نداشته باشد انجام آزمایش ژنتیک ضروری است؟ یا اینکه بایستی مشاوره ژنتیکی انجام گیرد؟
پاسخ مشاور
بطور اصولی بهتر است در یک ازدواج فامیلی، قبل از باردار شدن مشاوره ژنتیک انجام شود. در جلسه مشاوره سوالاتی از هر دوی شما در مورد سابقه پزشکی خانواده تان خواهد شد و در صورتی که شک به بیماری خاصی در خانواده باشد، آزمایشات مربوط به آن مشکل خاص انجام می شود. چرا که برخی از بیماریهای ژنتیک در صورت ازدواج فامیلی فرصت بروز پیدا می کند علیرغم اینکه هر دو نفر به ظاهر سالم هستند اما می توانند ژن مربوطه را به کودکشان انتقال دهند. بنابراین همیشه مشاوره و بررسی اصولی احتمال وجود و انتقال بیماری ژنتیکی مقدم بر انجام آزمایشات است. اگر طی جلسه یا جلسات مشاوره مشخص شود که بیماری خاصی که توسط ژن انتقال می یابد، در خانواده وجود نداشته باشد و سن خانم کمتر از 35 سال باشد، معمولا ضرورتی برای انجام آزمایشات نخواهد بود