یکی از مهمترین دلایلش اینه که مصرف مکمل های اسیدفولیک از نقص لوله عصبی که بهش میگن (NTD) به مقدار قابل توجهی جلوگیری میکنه.
اسید فولیک یا فولات باید قبل و بعد از بارداری توسط خانم ها مصرف شود.
اسید فولیک چیست؟
اسید فولیک نوعی ویتامین B9 است که در غذاهای غنی شده و سایر مکمل ها یافت می شود. معمولاً توسط بدن برای تولید سلولهای جدید و اسید نوکلئیک (که نوعی ماده ژنتیکی است) مورد استفاده قرار می گیرد. این برای رشد و پیشرفت سالم کودک ضروری است و به انجام عملکردهای خاص مانند تولید گلبول های قرمز ، محافظت از توانایی شنوایی و حمایت از رشد اعضای بدن کودک کمک می کند .
کارشناسان توصیه می کنند در دوران بارداری 400 میلی گرم اسید فولیک به همراه ویتامین های دوران بارداری مصرف کنید.
چرا باید هنگام بارداری اسید فولیک مصرف کنید؟
1. از نقص لوله عصبی جلوگیری می کند:
اسید فولیک به رشد عصبی جنین کمک می کند. لوله عصبی جنین ، توسط اسید فولیک محافظت می شود تا از بروز نقایص پیش از تولد در هنگام شکل گیری اولیه سیستم عصبی مرکزی جلوگیری کند .
2. گلبولهای قرمز تولید می کند:
فولات باعث تولید سلول های قرمز خون در بدن می شود. این امر در دوران بارداری بسیار مهم است که کم خونی (فقر آهن) شایع است. اسید فولیک اطمینان می دهد که تعداد گلبول های قرمز (RBC) در بدن شما طبیعی است حتی وقتی مکمل های دیگری مصرف می کنید که می توانند آهن را تأمین کنند.
3. کودک را از چندین عارضه محافظت می کند:
اسید فولیک خطر ابتلا به شکاف لب و کام را کاهش می دهد. همچنین باعث کاهش خطر تولد زودرس ، سقط جنین ، رشد ضعیف کودک در رحم شما و مشکلات کم وزن هنگام تولد می شود
4- از مادر باردار محافظت می کند:
مصرف کافی اسید فولیک هر روز برای جلوگیری از پره اکلامپسی ، سکته قلبی ، بیماری های قلبی ، سرطان ها و بیماری آلزایمر شناخته شده است .
5- سایر کارکردهای اساسی:
اسیدفولیک برای تولید ، ترمیم و عملکرد DNA مورد نیاز است. همچنین برای رشد سریع جفت و نوزاد در حال رشد بسیار مهم است .
به چه میزان اسید فولیک احتیاج دارید؟
استاندارد مصرف اسید فولیک قبل ، بعد و حین بارداری به شرح زیر است:
قبل از بارداری: 400mcg
سه ماهه اول بارداری: 400mcg
سه ماهه دوم و سوم بارداری: 600mcg
مرحله تغذیه با شیر مادر: 500mcg
چه مدت نیاز به مصرف اسید فولیک در دوران بارداری دارید؟
شما می توانید حداقل سه ماه قبل از بارداری مصرف اسید فولیک و در تمام دوران بارداری اسیدفولیک مصرف کنید تا خطر نقص هنگام تولد را کاهش دهید.
اثرات کمبود اسید فولیک در دوران بارداری چیست؟
کمبود اسید فولیک با علائمی مانند کاهش اشتها ، پوست کم رنگ ، کمبود انرژی ، اسهال ، سردرد و تحریک پذیری منجر به کم خونی بارداری خواهد شد.
منابع غذایی حاوی اسید فولیک
فولات در چندین ماده غذایی یافت می شود اما محلول در آب است و هنگام پخت به راحتی از بین می رود. از این رو،بهترین راه این است که در صورت امکان فقط آنها را کمی بپزید یا خام بخورید. بخارپز یا پخت و پز توسط مایکروویو نیز مفید است.
در اینجا لیستی از غذاهای سرشار از اسید فولیک وجود دارد:
- اسفناج پخته شده: 131mcg
- غلات صبحانه غنی شده: 100mcg
- نخود چشم سیاه: 101mcg
- مارچوبه: 89mcg
- برنج سفید: 90mcg
- جوانه بروکسل: 78mcg
- اسپاگتی: 83mcg
- کاهو رومیایی: 64mcg
- آووکادو: 59mcg
- اسفناج خام: 58mcg
برخی دیگر از منابع خوب فولات شامل کلم ، لوبیا سبز ، قارچ ، ذرت شیرین ، کدو سبز ، گریپ فروت ، پرتقال ، حبوبات ، آب میوه ها ، آجیل و تخم مرغ است.
چه زمانی باید مصرف اسید فولیک را متوقف کنید؟
پس از رسیدن به 12 هفته بارداری ، می توانید اسید فولیک را متوقف کنید زیرا تا آن زمان ستون فقرات کودک به خوبی رشد می کند. با این حال ، شما می توانید از هفته دوازدهم به دنبال گذاشتن فولات ادامه دهید ، زیرا به هیچ وجه به شما یا کودک شما آسیب نمی رساند .