2733
2739
عنوان

مقابله با وقوع خطرات آشپزخانه

1642 بازدید | 9 پست
1- (FIRE)آتش سوزی
2- (SCORCH) سوختگی
3-CUTTING)) بریدگی ، قطع عضو
4- (SLIPY)لغزندگی
5-(SHOCK ELECTRICAL) برق گرفتگی
6-( CHILBLAIN )سرمازدگی

منشا حریق در آشپزخانه

1- کهنه های چرب وآغشته به مواد روغنی(OILY RAGS )
2- وسایل الکتریکی (ELECTRICAL EQUIPMENT)
3- مایعات قابل اشتعال (COMBUSTIBLE LIQUID

راههای مقابله با ریسک های موجود در آشپزخانه (Ways to confront the risk in the kitchen)

1- آتش سوزی(Fire)

آموزش افراد وآشنایی آنها با نحوه کار با تجهیزات اطفاء حریق
تمیز نگه داشتن محیط آشپزخانه وتجهیزات پخت وپزی وحرارت ده آشپزخانه
دور نگه داشتن وسایلی از قبیل کهنه های تنظیف ،دستمال و.. از وسایل پخت و پز حرارتی
همیشه اطمینان داشته باشید که وسایل پخت و پز بعد از استفاده خاموش شده باشد
درزمان طبخ غذا همیشه فن روشن باشد .تا از محبوس شدن حرارت وبخارهای مایعات در آشپزخانه جلوگیری شود.
اگر روغن آتش بگیرد ابتدا دکمه شستی اعلام حریق را بصدا درآورید سپس اجاق داغ وفن را خاموش کنید و سرپوش ظرف را روی آن بلغزانید ویا از پتوی ضد حریق استفاده کنید. ظرف روغن داغ ویا روغن در حال حریق را در آشپزخانه از یک جا به دیگر جای نبرید زیرا ممکن است آتش گسترش یافته و سبب صدمه گردد .
صبر کنید تا روغن درحال احتراق بعد از خاموشی سرد شود بعد سرپوش ظرف را بر دارید در غیر اینصورت سبب شعله ور شدن مجدد روغن میشوید.

هشدار (Warning)

حریقی که از اثر روغن باشد توسط ریختن آب خاموش نمیشود . هیچ گاه بر روی روغن در حال اشتعال آب نریزید . اگر آب بریزید سبب انتشار بیشترآتش میشود و اگر باعث جراحت گردد صدمه ء آن بیشتر است.

برای حد اکثر امکان حفاظت آشپز خانه از حریق مواد ذیل را توصیه میکنیم:
1- عدم حضور شخص در آشپز خانه سبب بروز حریق میشود اگر لازم است هنگام پختن غذا از آشپز خانه خارج شوید جریان برق تجهیزات غذا پزی را قطع کنید.
3- دستمالهای آشپز خانه و دستکش مخصوص و اشیا ی دیگریکه قابل آتش گرفتن دارند باید به حد کافی از اجاق و فرهای غذا پزی دور نگه داشته شود .
4- روغن را با احتیاط کامل در پخت و پز بکار برید آنرا به اهستگی حرارت دهید برای حرارت دادن بزرگی ظرف به اندازه ء کافی باشد حرارت را آنقدر کم نگه دارید که سبب پاش شدن روغن نگردد .
تعمیرات تجهیزات آشپزخانه را به مسئولین بسپارید.ازدستکاری وتعمیر آنها جلوگیری کنید.


2- سوختگی(SCORCH)

1- لباسهایی به تن داشته باشید که آستین های آن در هنگام غذا پختن به آرنجها محکم باشد.
2- حمل و جایجایی ناصحیح برخی ظروف حاوی مواد غذایی داغ
3- لغزندگی در هنگام حمل ظروف حاوی مواد غذایی داغ
4- قرار گرفتن در معرض بخار های مواد غذایی

راههای مقابله از بروز حوادث سوختگی(prevention of scorch)

1- آشنایی پرسنل با مخاطرات فوق الذکر(personnel must be familiar with perils )
2- استفاده از تجهیزات حفاظت فردی مناسب با کار(using suitable personal protective equipments)

3- بریدگی ، قطع عضو (CUTTING

کار با انواع چاقوها وتجهیزات برنده ومخلوط کن آشپزخانه،مثل چرخ گوشت ،انواع کاتر، همزن

راههای مقابله با ریسک های ناشی ازبریدگی وقطع عضو(ways to prevent cutting risks)

شناسایی دستگاهها و نصب علائم ایمنی و هشدار دهنده مربوط به آنها

آشنا بودن پرسنل به نحوه صحیح کار با آنها ودقت کافی درزمان کار کردن با آنها(متمرکز نمودن حواس)

درصورت خرابی این تجهیزات برق آنها را قطع نموده وبه مسئولین مربوطه اطلاع دهید.

جلوگیری از پراکندگی وسایل برنده ورنده درمحیط آشپزخانه وتهیه قفسه های مربوط به نگهداری آنها
پس ازاتمام کار با تجهیزات برنده ورنده ومخلوط کن و.. آنها را خاموش نمایید.

4- لغزندگی (SLIPY )

استفاده از چکمه های لاستیکی آج دار مخصوص کار در آشپزخانه
دزمانیکه نیاز به شستشوی کف آشپزخانه میباشد بلافاصله کف آشپزخانه را تمیز کنید.

5- برق گرفتگی(SHOCK ELECTRICAL)

درصورت خرابی تجهیزات و وسایل آشپزخانه تعمیرات آنها را به افراد مسئول بسپارید.
به علائم ایمنی نصب شده برروی دستگاهها توجه نمایید.
افراد مجاز ،سوئیچ اصلی قطع جریان برق را بدانند.
کلیه پرسنل میبایست با چگونگی مقابله با برق گرفتگی آموزشهای لازم را فرا گرفته باشند.
بازدید دوره ای از تجهیزات آشپزخانه (افراد مجاز –کارشناس ایمنی – کارشناس برق و...)
استفاده از تجهیزات ایمنی مناسب در هنگام شستشو وتمیز نمودن آشپزخانه

6- سرمازدگی ویخ زدگی (CHILBLAIN )
درصورت محبوس شدن در فضای سرد خانه ،دکمه فشاری وضعیت اضطراری را فشاردهید.
نکات ایمنی اجاق گاز



رعایت موارد ایمنی اجاق گاز به لحاظ کاربرد فراوان آن در منزل بسیار مهم و اساسی است به این نکات دقت کامل داشته باشید.

1-اجاق گاز را در محلی قرار دهید که در معرض باد و کوران یا باد بزن های برقی نباشد زیرا اگر آتش خاموش شود گاز مرتبا خارج شده و با یک جرقه کوچک نیز منفجر و آتش سوزی رخ می دهد.از سر رفتن غذا روی اجاق نیز جلوگیری کنید .

2-اجاق هایی که به ترموکوپل حرارتی مجهز می باشند ایمنی بیشتری دارند زیرا با خاموش شدن آتش جریان خروج گاز متوقف می شود حتما دستگاه های گاز سوز به خصوص اجاق گاز به ترموکوپل و پیلوت مجهز باشند.

3-برای هر دستگاه مصرف کننده گاز یک انشعاب گاز شیردار و در نظر گرفتن یک دودکش مجزا ضروری است.

4-از قرار دادن ظروف سنگین روی اجاق جدا خودداری کنید و ظرف را طوری قرار دهید که با شیلنگ گاز تماس نداشته باشد.

5-در صورت مشاهده هر گونه اشکال در اجاق گاز موضوع را جدی گرفته و برای رفع معایب آن به نمایندگی آن سریعا اطلاع دهید.

6-هر شیلنگی برای وسایل گاز سوز از جمله اجاق گاز قابل استفاده و مناسب نیست تنها از شیلنگ های استاندارد استفاده کنید طول شیلنگ نباید از یک و نیم متر تجاوز کند .

اگر فاصله زیادتر است تا طول 5 متر از لوله مسی استفاده کنید و برای طول بیش از 5 متر استفاده از لوله های فولادی مخصوص گاز ضروری است.

7-شیلنگ های لاستیکی و مسی باید در مقابل صدمات فیزیکی محافظت شوند و امتداد آن ها از اتاقی به اتاق دیگر مجاز نیست.

8-اجاق را در محلی قرار دهید که شیب نداشته و احتمال سقوط آن نباشد.

9-به بچه های کوچک و افراد ناوارد اجازه استفاده از اجاق را ندهید.

10-اگر چربی یا روغن روی اجاق گاز سر رفته و آتش گرفت کافی است شیر منبع گاز را ببندید و آتش روغن را با خاموش کننده یا با انداختن یک پارچه ضخیم خیس روی آتش خاموش کنید.

11-از هر گونه دست کاری اجاق گاز به هر دلیل جدا خودداری کنید.

*رفتار صحیح در منزل در ارتباط با استفاده از وسایل گاز سوز بهترین طریقه آموزش کودکان خواهد بود.

*با ظروف سنگین به وسایل گاز سوز ضربه وارد نکنید.

*وسایل گازسوز را در مسیر کوران هوا و جریان باد قرار ندهید.

*از قرار دادن اشیا و البسه قابل اشتعال در مجاورت بخاری و سایر وسایل گازسوز جلوگیری کنید.

*بازرسی اتصالات و بست های مربوط به لوله های گاز را حتما انجام دهید.

*برای آزمایش نشت گاز هرگز از شعله کبریت استفاده نکنید.

*در نظافت مشعل های اجاق گاز و سایر شعله پخش کن های گازی دقت کنید.

*هرگز آبگرمکن گازی و سایر وسایل گازسوز را در حمام نصب نکنید.

*دقت کنید بخاری گازی همیشه با شعله آبی بسوزد.

*در صورت استشمام بوی گاز فورا شیر گاز را ببندید.

*در صورت استشمام بوی گاز از روشن کردن لامپ، کبریت و فندک جدا خودداری کرده و فیوز اصلی برق را قطع کنید.

*حتما یک کپسول آتش نشانی در منزل داشته باشید.

*برای آزمایش و بازرسی اتصالات وسایل گازسوز از کف صابون استفاده کنید.

روزنامه خراسان
چرا گاهی ماهی تابه هنگام گرم کردن روغن آتش میگیرد؟

1- روغن از جمله مایعات قابل اشتعال است، با دریافت حرارت زیاد یا رسیدن شعله به آن سریعاً شعله ور میگردد.

2- روغن آشپزی به سادگی آتش میگیرد ، بنا براین از شعله کم اجاق گاز استفاده نمایید تا منجر به آتش گرفتن ماهی تابه نشود.

3- میزان روغن داخل ماهی تابه باید با ظرفیت آن متناسب باشد

4- برای گرم کردن روغن از ظرف کاملاً خشک استفاده کنید.

5- پاشیدن آب به داخل روغن موجب اشتعال روغن و آتش سوزی میشود.

اگر ظرف یا ماهی تابه به هنگام گرم کردن آتش گرفت چه باید کرد؟

1- خطر بزرگی شمارا تهدید نمیکند، آرامش خود را حفظ و شیر گاز را قطع نمایید.

2- لوازم سوختنی را از اطراف آن دور کنید.

3- هرگز روی روغن داغ آب نپاشید.

4- با احتیاط درب ماهی تابه را روی آن قرار دهید (آتش خاموش میشود)

5- هرگونه جابجایی ماهی تابه دراین حالت خطر ناک است .

6- اگر احتمال توسعه آتش سوزی میدهید فوراً با 125 (شماره آتش نشانی )تماس بگیرید و درخواست کمک کنید.


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

آتش گرفتن اجاق گازی که موجب ترس و وحشت ساکنان شده بود با حضور آتش نشانان در محل حادثه آرامش به ساختمان بازگشت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری 125، با تماس ساکنین یک ساختمان 5 طبقه با سامانه 125 و درخواست کمک از آتش نشانان، بیدرنگ زنگ ایستگاه 17 ساعت 10:27 صبح امروز به صدا در آمد و آتش نشانان بلافاصله به سوی تهرانپارس، بزرگراه باقری، خیابان 176 غربی حرکت کردند.
پیمان شامانی فرمانده آتش نشانان اعزامی دراین باره گفت: با رسیدن به محل حادثه مشاهده شد که در طبقه سوم یک مجتمع مسکونی، اجاق گاز آشپزخانه دچار آتش سوزی شده که آتش نشانان بلافاصله با چند دستگاه خاموش کننده اقدام به مهار آتش کردند.
وی افزود:هم زمان با عملیات خاموش کردن آتش، گروهی دیگر از آتش نشانان ساکنین این خانه را که دچار وحشت و دود زدگی شده بودند به پایین ساختمان منتقل کردند.
شامانی هم چنین تصریح کرد:ریختن آب بر روی ظرف محتوی روغن داغ شده بر روی اجاق گاز روشن باعث شعله ور شدن ناگهانی روغن و سرایت آتش به دیگر نقاط آشپزخانه شد.
این فرمانده آتش نشانی با اشاره به مهار سریع این آتش سوزی در همان لحظات اولیه افزود: آتش نشانان با رفع خطرآتش سوزی در داخل این واحد مسکونی و ارائه تذکرات ایمنی، آرامش را به محل حادثه وساکنان این ساختمان مسکونی بازگرداندند.
2742
چند نکته مهم برای جلوگیری از حادثه در منزل


توصیه های ایمنی در منازل
رعایت موارد زیر می تواند به ایمن نگاه داشتن هرچه بیشتر محیط زندگی شما کمک کند :
1. اگر سیگار می کشید، از کشیدن سیگار در داخل خانه و در اطراف کودکان خودداری کنید.


2. همواره از سلامت لوله ها و بستهای موتورخانه، شومینه گازی، بخاریها و سایر وسایل گازی مطمئن شوید و سرکشی سالیانه به آنها را فراموش نکنید.
3. وسایلی که کودکان از آن بالا میروند،نظیر میز و مبل- را از پنجره دور نگه دارید.
4. به غیر از پنجره هایی که به پلکان اضطراری منتهی میشوند،بر روی تمام پنجره ها شبکه محافظ نصب کنید.
5. برای جلوگیری از زمین خوردن، راه پله ها و راهرو ها را با نور مناسب روشن نگه دارید و از زیر فرشی های ثابت نگه دارنده فرش استفاده کنید.
6. مواد پاک کننده،حشره کش ها و سایر مواد مشابه را در بسته بندیهای اصلی نگهداری کنید، برچسب آنها را جدا نکنید و دور از دسترس کودکان قرار دهید.
7. فهرستی از شماره تلفنهای اضطراری،پزشک خانوادگی و قسمت اورژانس نزدیکترین بیمارستان (مراقب باشید شماره قدیمی و تغیر کد داده نباشد) را در کنار تمام دستگاههای تلفن منزل قرار دهید.
8. برای شومینه یک شبکه محافظ فلزی تهیه کنید و در تمیز نگهداشتن آن احمال نکنید. باز بودن دودکش و تمیزی آن در ابتدای فصل سرما کنترل کنید.
9. تلویزیون و لوازم صوتی را طوری قرار دهید که هوا در اطراف آن جریان داشته باشد و از داغ شدن آنها جلوگیری کند.اگر تلویزیون به خوبی کار نمیکند ممکن است موجب آتش سوزی شود. بررسی آنرا به یک متخصص بسپارید.
10. مراقب پریزهای برق با دوشاخه های نامناسب باشید.اگر دوشاخه ای در پریز لق باشد موجب داغ شدن اتصال و آتش سوزی خواهد شد. پریزهای شکسته یا قدیمی را عوض کنید و روی تمام پریزهای بی استفاده محافظ قرار دهید.
11. سیمهای لوازم برقی را چک کنید و از سالم بودن آنها مطمئن شوید. توجه کنید که سیمها را هرگز به دیوار، کف یا هر سطح دیگری میخ یا پرچ نکنید. سیمها را از زیر فرش یا قالی عبور ندهید و اسباب خانه را روی آنها نگذارید.
12. متناسب بودن پریز و دوشاخه در جلوگیری از حوادث ناگوار بسیار اهمیت دارد. هرگز دو شاخه ای بزرگتر را به زور داخل پریز جا ندهید. از گرفتن خروجی بیش از حد از یک پریز بپرهیزید.
13. از به کار بردن لامپهایی با میزان وات قوی و نامتناسب با میزان تحمل نوع سیم کشی و سرپیچ، خودداری کنید. اگر چنین لامپهایی در خانه استفاده می کنید از مناسب بودن سرپیچ آن مطمئن شوید. لامپ ها را همواره با دقت ببندید، شل بودن یا کج بودن لامپ در سرپیچ موجب اتصالی و آتش سوزی میشود.
14.از فیوزها و کلیدهای مناسب در جعبه فیوز استفاده کنید و همیشه هر فیوز سوخته یا خراب را با یک فیوز مشابه جایگزین کنید.
15. وسایل برقی را در معرض ترشح آب قرار ندهید. اگر وسیله برقی داخل آب افتاد هرگز برای بیرون آوردن آن دست خود را داخل آب نبرید، حتی اگر وسیله خاموش باشد. ابتدا کلید اصلی برق را قطع کنید، سپس دوشاخه وسیله را از پریز خارج کرده و آنرا از آب خارج کنید. اگر وسیله برقی دارید که به هر طریق خیس شده است ابتدا توسط متخصص از سالم بودن آن مطمئن شوید.
16. کامپیوتر و سایر لوازم صوتی تصویری خود را چک کنید و از صحت عمل آنها مطمئن شوید. مراقب خراشها یا صدمات مشابه بر روی سیمها و بخشهای الکتریکی آن باشید. برای چنین لوازمی از یک دستگاه کنترل کننده جریان برق یا حداقل ترانسفورماتور استفاده کنید.
17. لوازم گرم کننده مانند بخاری را به فاصله امنی از لوازم آتش گیری چون رختخواب، پرده، مبل، لوازم چوبی و فرش قرار دهید. از بخاریهای مختلف در محلی که کودکان بدون حضور یک مراقب در آن هستند خودداری کنید. در صورت بی استفاده بودن یا عدم حضور کسی در خانه بخاری ها را از هر نوع (برقی، گازی و...) خاموش نگه دارید.
18. لامپ های هالوژن انرژی گرمایی بسیار بیشتری از انواع دیگر لامپ تولید میکنند. هرگز این لامپها را در تماس نزدیک با پرده، لوازم پارچه ای یا آتش گیر قرار ندهید. لامپ هالوژن را در صورت عدم حضور در محل خاموش نگه دارید و هرگز از چنین لامپها یا لامپهای جیوه ای برای روشن کردن اتاق کودکان استفاده نکنید.
19. هنگام وقوع یک طوفان همراه با رعد و برق از وسایل برقی چون سشوار، رادیو و توستر و همچنین تلفن (مگر در مواقع ضروری) استفاده نکنید. به حمام نروید، رادیو و چراغ قوه با باطری نو در دسترس داشته باشید و اگر در منطقه ای زندگی میکنید که چنین طوفانهایی در آن زیاد رخ میدهد، از کنترل کننده جریان برق استفاده کنید.
وب سایت آتش نشانی کرج
تدابیر ایمنی برق در منزل


تدابیر ایمنی برق برای کاهش خطرات برق گرفتگی

1-وسایل برقی که معیوب شده و عایقی خودشان را از دست داده اند سریعا از دسترس دور نمایند .

2-تعمیر وسائل برقی را به اهل فن بسپارید وچنانکه مهارت کافی ندارید از دستکاری آنها اجتناب نمائید .

3-هنگام تعمیر وسائل برقی بخصوص کولر و تعویض لامپ ، کلید ، پریز دقت نمائید کلید کنتور قطع باشد و پس از آزمایش با فازمتر و حصول اطمینان از بی برقی بودن وسیله به آن دست بزنید .

4-از نصب کلید و پریز در داخل حمام جدا خودداری نمائید

5-وسائل برقی را دور از دسترس کودکان قرار داده و در ارتفاع پائین از پریزهای حفاظ دار استفاده نمائید

6-با دست خویش و پای برهنه هیچگاه به لوازم برق دست نزنید

7-هنگام شستشوی دیوارها مراقب باشید پریزها و کلیدها خیس نشوند

8-هنگام کار با وسائل برقی از سالم بودن دستگاه و عایقی کابل آن مطمئن باشید .

9-قراردادن بخاری برقی در داخل حمام اکیدا خودداری نمائید

10-در اثر اتصال فاز به بدنه دستگاههائی که بدنه فلزی دارند مثل لباسشوئی – سماور برقی - اجاق گاز در صورت تماس فرد با بدنه این تجهیزات فرد دچار برق گرفتگی خواهد شد لذا نصب ارت (اتصال بدنه به زمین) ضروری است .

11-هنگام سوراخ نمودن دیوار اطمینان حاصل نمائید محل فوق مسیر عبور سیم کشی نباشد

12-سیم کشی های غلط و غیر ایمن باعث اتصال برق در منازل شده و آتش سوزی بدنبال خواهد داشت

13-نصب آنتن های بلند مخصوصا در لبه پشت بام منتهی به خیابان یا کوچه که خطوط برق از آنجا عبور کرده عموما در اثر سقوط آنتن یا هنگام نصب حوادثی بدنبال دارند .

2740
برای جلوگیری از آتش گرفتن خانه باید نکاتی را رعایت کرد. در اینجا سعی داریم تا نکاتی را به شما گوشزد کنیم که به کمک آن ها بتوانید از هرگونه آتش سوزی جلوگیری کنید.
در رختخواب سیگار نکشید:
سیگار خود به تنهایی می تواند باعث پیر شدن شما بشود و همچنین بیماری های متفاوتی را برای شما به ارمغان می آورد اما اگر همچنان به سیگار کشیدن ادامه می دهید به این نکته توجه کنید که سیگار کشیدن در رختخواب می تواند باعث آتش سوزی شود. تنها یک غفلت کافی است تا آتش سیگار بر روی پارچه افتاده و یک آتش سوزی بزرگ را ایجاد کند. از سیم های ساییده شده استفاده نکنید:
به این توجه داشته باشید که نباید سیم های برق را از زیر فرش ها عبور دهید. این کار می تواند باعث ساییده شدن سیم ها شود. این امر باعث می شود تا در زمان استفاده از این سیم ها جرقه هایی ایجاد شده و آتش بگیرند. باید بدانید که خاموش کردن آتش این سیم ها تخصص می خواهد و بسیار سخت است، پس بهتر است تا از این نوع آتش جلوگیری کنید.
مواظب بچه ها باشید:
بچه ها می توانند یکی از مهمترین عوامل برای ایجاد آتش سوزی باشند. سعی کنید تا بچه های کوچک را از وسایل آتش زا دور نگه دارید تا مشکلی ایجاد نشود. برای بچه ها بازی با کبریت تنها یک بازی ساده است اما باید توجه داشته باشید که این بازی به ظاهر ساده می تواند حوادث ناگواری را ایجاد کند.
گرم کننده ها را حداقل ۱ متر با پرده ها فاصله دهید:
یکی از راه هایی که ممکن است خانه شما شعله ور شود این است که شعله های آتش به پرده یا پارچه ای برسند. برای مثال ممکن است شما شمعی را در نزدیکی یک پرده روشن کرده باشید، در این هنگام تنها یک اشاره کوچک کافی است تا یک آتش بزرگ پدیدار شود. فاصله ایمنی در این شرایط حداقل یک متر است.
کپسول آتش نشانی داشته باشید:
کپسول اتش نشانی از جمله مهمترین وسایلی است که باید همیشه در اختیار داشته باشید تا در هنگام لزوم از آن استفاده کنید. آشپزخانه می تواند محل خوبی برای نصب آن باشد زیرا که اکثر اتش سوزی ها در این نقطه از خانه اتفاق می افتد.
آلوده ترین مکان های آشپزخانه

دفعه بعدی که در یخچال را باز می کنید تا گوجه فرنگی یا دسته ای از کاهو بردارید شاید دوست داشته باشید آنها را دوباره تمیز بشویید. یافته های جدید محققان اعلام می کند، کشوی سبزیجات در یخچال محل مناسبی برای تجمع باکتری ها و میکروب ها است.

در این قسمت اصولا مواد شسته شده و نشده در کنار هم نگهداری می شوند. بیشتر مردم تصور می کنند سبزیجات داخل یخچال از مشکلات آلودگی دور هستند. اما کارشناسان توصیه می کنند کشوی سبزیجات را هر چند وقت یکبار با آب داغ و مایع شوینده تمیز بشویید حتی اگر لازم است از ترکیب جوش شیرین برای ضدعفونی کردن آن استفاده کنید.



پس از تحقیقات سال 2011 که مشخص شد آشپزخانه آلوده ترین مکان خانه است، محققان وسایل موجود در آشپزخانه را مورد بررسی قرار دادند تا متوجه شوند کدام بخش آشپزخانه از همه آلوده تر و خطرناک تر است. در این تحقیق 20 خانواده از بخش جنوب شرقی میشیگان شرکت داشتند.

محققان امید داشتند با بررسی عادت های تمیزکاری این افراد دلیل اصلی بروز بیماری های حاصل از غذا و مواد خوراکی را کشف کنند. به همین منظور، به دنبال باکتری هایی همچون E.coli، سالمونلا، لیستریا، کپک و قارچ بودند.

مرکز کنترل بیماری های آمریکا تخمین زده است سالانه حدود 48 میلیون نفر از مردم در اثر بیماری های حاصل از مواد خوراکی بیمار و 3 هزار نفر از آنها جان خود را از دست می دهند. کودکان و آنهایی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در خطر این بیماری ها قرار دارند.



بیشتر خانواده ها تصور می کردند شاید مایکروویو آلوده ترین بخش آشپزخانه باشد اما از آنجا که این دستگاه سطح صافی دارد، باکتری ها چندان تمایلی به رشد در آن ندارند.

اما واشر بلندر یا مخلوط کن نیز بسیار آلوده است زیرا خیلی ها آن را پس از هر بار استفاده جدا نمی کنند تا تمیز بشویند و وسیله ای است که به طور مدام در خانه استفاده می شود.

آیا تصور می کنید در بازکن به شست‌وشو نیاز ندارد؟ پس بهتر است دوباره فکر کنید. این وسیله نیز یکی از آلوده ترین مکان های آشپزخانه است. بیشتر مردم پس از باز کردن در قوطی ها، آن را داخل کشو می اندازند. اما باید از این به بعد، پس از هر بار استفاده آن را تمیز بشویید و خشک کنید.

قلم مو یا قاشقک پهن کننده مواد نیز متهم بعدی است. محققان مشخص کرده اند بسیاری از مردم این وسیله را پس از استفاده نمی شویند.

با این مطلب قصد ترساندن شما را نداشتیم فقط می خواستیم بیشتر مراقب مسایل پاکیزگی باشید تا خدایی نکرده بیمار نشوید.
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2741
2687