خامه سنگین دارای بیشترین مقدار چربی شیر است که در ایالات متحده چربی آن بین ۳۶ تا ۴۰ درصد و در سایر نقاط جهان حدود ۴۸ درصد است. این خامه در بیشتر فروشگاههای مواد غذایی به فروش میرسد. این خامه به دلیل داشتن چربی بالا برای سلامتی چندان مناسب نیست ولی در صنعت شیرینیپزی، به عنوان یک عنصر کلیدی به شمار میرود. خامه سنگین به دلیل داشتن چربی زیاد، با هم زدن فرم بسیار خوبی میگیرد و برای تزیین روی کیکها بسیار مناسب است.
برای تهیه خامه سنگین، ۱/۳ پیمانه کره را به روش بن ماری ذوب کنید و پس از خنک شدن به ۲/۳ پیمانه شیر که قبلا با محیط همدما شده اضافه کرده و به مدت ۳ دقیقه با سرعت متوسط همزن خوب به هم بزنید