سلام
هیچ یک از روش های شناخت عسل، به غیر از آزمایشگاه معتبر که پرولین، ساکارز، HMF, نسبت فروکتوز به گلوکز و...بسنجد معتبر نیست.
آزمایش عسل هم چند مشکل دارد یکی این که گران قیمت هستند و برای یکی دو کیلو عسل به صرفه نیست که به آزمایشگاه فرستاده شود. دوم این که آزمایشگاه باید استاندارد باشد و پارامترهای زیادی را آزمایش کند که در اکثر شهرستانها چنین آزمایشگاهی نداریم و اگر هم باشد هزینه ها بیش از پیش زیاد می شود. اما مهمترین مشکل این است که برگه آزمایش که به مشتری داده می شود از کجا معلوم که مربوط به همان عسل ارسالی به مشتری باشد و تقلبی صورت نگرفته باشد.
هم اکنون بهترین راه عبارت است از اعتماد به زنبوردار و فروشنده که در این جو بی اعتمادی کاری است سخت.
در مورد عسل به چند چیز باید توجه شود: عسل سه نوع است: عسلی که کلا از شهد گل ها توسط زنبور به دست می آید، عسلی که از مخلوط شهد گل ها و شیره شکر به دست می آيد که به عسل تغذیه ای معروف است(این عسل غیر طبیعی در نظر گرفته نمی شود و فقط کیفیت اش پایین است و توسط زنبور عسل ساخته میشود). عسل غیر طبیعی عسلی است که دست ساز می باشد و با استفاده از جوشاندن شکر و زدن اسانس ساخته می شود و زنبور عسل هیچ نقشی در آن ندارد.
چند نکته دیگر در باره عسل این است که عسل نباید حرارت بیش از ۶۰ درجه سانتی گراد ببیند. عسل طبیعی هم شکرک می زند و شکرک زدن عسل، دلیل بر تقلبی بودن نیست. اتفاقا برخی عسل های طبیعی زودتر از عسل های غیر طبیعی شکرک می زند. برخی عسل های طبیعی که بستگی به پوشش گیاهی منطقه دارد زودتر و برخی دیرتر شکرک می زنند. میزان ساکاروز عسل هم معیار دقیقی نیست چون برخی عسل های طبیعی بسته به گیاه مورد استفاده زنبور عسل ذاتا ساکارز بالایی دارند.عسل باید تازه باشد که در غیر این صورت ترشیده می شود یعنی تخمیر می شود. عسل باید در هوای اتاق نگهداری شود نه در یخچال.عسل طبیعی به یک رنگ ،بو و مزه نیست چون بر اساس پوشش گیاهی هر منطقه رنگ، ظاهر، مزه بو و...عسل متفاوت خواهد بود.
اگر می خواهید با عسل طبیعی آشنا شوید می توانم نمونه های ۲۵۰ گرمی یا حتی ۱۰۰ گرمی برای شما ارسال کنیم. شما موقع تناول این نمونه ها متوجه تفاوت کیفیت خواهید شد.