سلام.شوهرم نشانه های خودشیفتگی را کامل دارد.چطوری باش برخورد کنم که خوب بشه.هیچ عیب و ایرادی رو در خودش نمی بینه و همیشخ همه ی تقصیراتو می اندازه گردن من.و خونواده من.

پاسخ مشاور

مشاور پیش از ازدواج و زوج درمانی

دوست گرامی از کجا به چنین تشخیصی رسیده اید؟ برچسب زدن به همسر کار شما را دشوارتر می کند‌. از طرف دیگر درمان کار شما نیست (اینکه گفتید چطور برخورد کنم که خوب بشه؟). همسران فقط می توانند با یکدیگر روابط همدلانه و صمیمانه در پیش گیرند اما نمی توانند در دیگری مستقیماً تغییری ایجاد کنند‌. اگر قرار به تغییری باشد باید از خویشتن شروع شود.
قرار نیست شما به ایشان تفهیم کنید که فلان رفتارشان نادرست است، (اگر خودشان احساس ناهمخوانی نکنند، شما هم نمی توانید در ایشان این احساس را ایجاد کنید. مثلاً همسری وقت زیادی را به فضای مجازی و اینترنت اختصاص می دهد و مشکلی در کار خود نمی بیند (رفتار همخوان است)، همسرش نمی تواند به او تفهیم کند رفتار تو نادرست است (ناهمخوانی ایجاد کند). اینجا تنها راهی که دارد اینست که به خواسته ها و انتظاراتش اشاره کند و مستقیماً و شفاف نیازهایش را مطرح کند (لازم دارم یک ساعت با تو گپ بزنم، نیاز دارم با هم راه برویم و حرف بزنیم، زمان بیشتری را دوست دارم با تو بگذرانم). اما اگر انرژی و هدفش را بر این متمرکز کند که به همسر بفهماند وقتی که پای لپ تاب سپری می کنی اشتباه است، بیشتر موجب سوگیری و دفاعی شدن همسر می شود. شما هم هدفتان را بر بیان شفاف و صریح نیازها و خواسته هایتان متمرکز کنید تا اینکه اصرار داشته باشید همسرتان معایب شان را ببینند.