دیدن تصاویر غیر اخلاقی و مبتذل توسط کودک

با سلام، پسر چهار سال و نه ماهه ام علاقه زیادی به مرد عنکبوتی داره و گاهی در حضور خودم تو اینستاگرام اسباب بازی های مرد عنکبوتی رو لایک میکرد، امروز خونه مامانم بودم و درگیر بودم که رفت توی اتاق خیالم راحت بود چیز بدی نمیبینه بعد از نیم ساعت که بهش سر زدم دیدم بصورت اتفاقی رفته تو یه صفحه غیر اخلاقی که پر از فیلم و عکس های خیلی مبتذل بود و داره میبینه گوشی رو گرفتم و برنامه رو هم پاک کردم، واقعا نگرانم مطمینم بالاخره یه چیزایی دیده حالم خیلی بده خواهش میکنم راهنماییم کنید، ممنون

پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز
تشکر از اینکه سوالتان را با ما در میان گذاشتید
در این شرایط به هیچ عنوان نباید کودک را دعوا کنید در چنین شرایطی پیشگیری بهتر از درمانه (شرایطی فراهم کنیم تا دسترسی به این فیلم ها نداشته باشند) ولی در صورت مشاهده باید رفتار کنترل شده ای داشته باشید
از نظر سنی هنوز به برداشتی از این موضوع نرسیده و ازنظر درکی نمیدانم در چه مرحله ای هست لکن اگر رفتارش تغییر کرده به فکر فرو میرود سوالاتی میپرسد اضطرابی دارد و یا هر رفتاری که نشان دهنده دغدغه فکری او هست یعنی باید در این زمینه با او صحبت کنید. به واکنش ها ورفتارهاش در این چند روز دقت کنید
با ملایمت ومهربانی طوری که اعتماد او را جلب کنید که دعوایی در کار نیست از او بپرسید در مورد فیلمی که دیده چه نظری دارد چه فکر میکند ؟
جواب پسرتان میتواند به شما بگوید که چقدر اطلاعات دارد و چه برداشتی داشته است و اگر سوالی در این زمینه داشت بگویید این چیزی که تو دیدی برای آدم بزرگها وزن وشوهرها هست وبچه ها نمیتوانند این کار را بکنند . سعی کنید توضیحاتتان طوری نباشد که احساس کند شما معذب هستید .میتوانید این سوالات را در شرایطی بپرسید که چشم در چشم کودکتان نیستید مثلا در حال رانندگی یا قدم زدن در پارک
اگر احساس میکنید کودکتان اضطراب دارد ویا هر تغییری که در خلق وخوی او ایجاد شده میتوانید با روانشناس کودک ملاقات حضوری داشته باشید اگر واکنش خاصی ندارد نیازی به توضیح ندارد اگر روانشناس کودک با پسرتون ملاقات داشته باشد با نقاشی و سوالاتی که از کودکتان میپرسد میتواند تا حدودی تشخیص دهد که ایا فرزندتان دغدغه فکری در این مورد دارد یا خیر
مفق باشید
دشتی . کارشناس ارشد روانشناسی کودک