2737
2739
عنوان

پذیرش فرزند (خانواده امین)

15968 بازدید | 88 پست
شبه خانواده به خانواده‌ای گفته می شود که ضمن حفظ بافت خانوادگی، مراقبت و پرورش یک الی سه نفر از کودکان تحت سرپرستی سازمان بهزیستی را به طور موقت و با نظارت کارشناسی سازمان عهده دار میشود.

شرایط کلی ویژه کودکان درشبه خانواده:

- کلیه کودکان مقیم خانه‌های کودکان، خانه موقت و دیگر واحدهای شبانه روزی، با بررسی کارشناس و نظارت مستمر می‌توانند با رعایت ضوابط سازمان و موازین حقوقی و تایید کمیته شبه خانواده استان جهت مراقبت وزندگی در شبه خانواده با صلاحیت انتقال یابند که خواهران و برادران در اولویت تحویل به شبه خانواده قرار می‌گیرند.

- درصورتی که کودکان، مجموعه‌ای از خواهران و برادران یک خانواده را تشکیل دهند به پیشنهاد کارشناس و تایید کمیته شبه خانواده استان، تعداد بیشتر از 3 نفر از فرزندان می‌توانند به یک خانواده واگذار شوند.

شرایط خانواده پذیرای کودک:

1- ایرانی، مسلمان، متعهد و معتقد به مبانی اعتقادی و اسلامی، فاقد سوء پیشینه کیفری، مشهور به حسن اخلاق و دارای انسجام و توانایی و مهارت کافی در پرورش کودکان باشد.
تبصره: برای فرزندان اقلیت های دینی و مذهبی خانواده متقاضی از همان اقلیت باشد.

2- با توجه به سن و جنس فرزند و مدت نگهداری، خانواده متقاضی می‌بایست نسبت به ایجاد زمینه‌های محرمیت اقدام نموده و به اصول دقیق موازین شرعی و پرورش اسلامی متعهد باشد و بدان عمل نماید.

3- برخورداری اعضاء خانواده از سلامت روان و سلامت جسمانی در حد ایفای نقش مسئولیت نسبت به فرزندان و حفظ حقوق آنان ضروری است.

4- بستگان سببی و نسبی کودک در صورت واجد شرایط بودن در اولویت تحویل کودک قرار می‌گیرند.

5- متقاضیان داوطلب سرپرستی غیر از بستگان می‌بایست حداقل دارای مدارک تحصیلی دیپلم باشند.
تبصره: متقاضیان سرپرستی دارای تحصیلات کارشناسی مرتبط (علوم تربیتی، روان شناسی، جامعه شناسی و مددکاری) با حفظ سایر شرایط نسبت به دیگر متقاضیان در اولویت می‌باشند.

6- متقاضیان می‌بایست ضمن دارا بودن انسجام خانوادگی، از شناخت، تجربه و توانایی لازم در مراقبت از کودکان برخوردار باشند.

7- پس از پذیرش فرزندان در خانواده، تعداد اعضای خانواده متقاضی سرپرستی نباید از هفت نفر تجاوز نماید.

8- سن زن و شوهر متقاضی سرپرستی می‌بایست حداقل 25 و حداکثر 50 سال باشد.
تبصره: در موارد استثنایی و تنها در خصوص بستگان و با رعایت موازین کارشناسی و تایید کمیته شبه خانواده تغییر در محدودیت سنی و محدودیت در تعداد اعضای خانواده متقاضی امکان پذیر می‌باشد.

9- خانواده متقاضیان سرپرستی می بایست از تمکن مالی مناسب و درآمد مستمر برخوردار باشند.
تبصره: اعضاء خانواده و بستگاه کودک با در نظر داشتن بند 9-8-7-5 در صورت تقاضا و تایید نیاز آنان توسط کمیته امور شبه خانواده با در نظر داشتن مصالح کودک می‌توانند مشمول مقررات مالی این دستورالعمل شوند.

10- خانم های فاقد همسر در صورت دارا بودن سایر شرایط سرپرستی با تایید کمیته شبه خانواده استان می‌توانند سرپرستی از یک تا سه کودک دختر را عهده دار شوند.

11- در صورتی که کودک تحویلی به خانواده، دارای معلولیت و نیازهای ویژه باشد (معلولیت جسمی، ذهنی، یا اختلالات رفتاری) خانواده متقاضی می باید دارای تخصص بوده و یا دوره های آموزشی متناسب با نیازهای کودک را گذرانده باشد.

12- ارائه خدمات توانبخشی مورد نیاز به کودک معلول با هماهنگی معاونت امور توانبخشی بر عهده سازمان خواهد بود.

فرآیند انتقال کودکان به شبه خانواده:

1- قبل از انتقال کودکان به خانواده، بهزیستی استان موظف به ارائه آموزش لازم به خانواده های پذیرای کودکان می‌باشد.

2- فرزندان واجد شرایط تحویل به شبه خانواده، با مطالعه کارشناسی، نظر فرزند، نظر سرپرست شبه خانواده و با در نظر گرفتن مصالح تربیتی و حقوقی کودک انتخاب می شوند.

3- ایجاد زمینه های مناسب آشنایی اعضای شبه خانواده با فرزندان و شناخت محیط جدید زندگی قبل از تحویل فرزندان می بایست مورد توجه و برنامه ریزی مناسب قرار گیرد.

4- ارتباط با خانواده اصلی و بستگان با رعایت حقوق و مصالح کودکان و با بررسی کارشناسی نحوه ارتباط کودک با خانواده اصلی و بستگان در برنامه مراقبت کودک به صورت مدون درج شده و پیگیری و نظارت بر آن بر عهده کارشناسان و مسئولین سازمان بهزیستی است.

5- بهزیستی استان موظف است که گزارشات مربوط به تحویل و نظارت بر زندگی کودکان در شبه خانواده را به دفتر امور شبه خانواده بهزیستی کشور منعکس نماید.

6- گزینش خانواده داوطلب (شبه خانواده) و یا تحویل از خانواده می بایست از طریق کمیته امور شبه خانواده در استان (شامل: مدیرکل استان، معاون امور اجتماعی، کارشناس شبه خانواده، مدیر بهزیستی شهرستان و کارشناس حقوقی سازمان) صورت پذیرد.

7- بهزیستی استان می بایست پس از موافقت با تحویل کودک به خانواده، اقدامات لازم را جهت صدور معرفی‌نامه به مراجع قضایی برای دریافت حکم امین موقت کودکان به عمل آورد.

8- پس از تحویل کودک به خانواده می‌بایست اقدامات لازم در زمینه رفع نیازهای اساسی کودک ازجمله تامین نیازهای جسمانی، روانی، عاطفی، فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و تحصیلی کودک از طریق اعضاء خانواده فراهم شود.

9- کلیه هزینه‌های مورد نیاز کودک پس از تحویل کودک به خانواده به عهده سرپرست خانواده می باشد.

10- در طول اقامت کودک در خانواده می بایست وضعیت کودک مورد نظارت مستمر سازمان قرار گیرد و گزارشات لازم در پرونده اجتماعی کودک درج شود.

11- با ارزیابی مناسب از ویژگی‌های خانواده متقاضی و نیازها و ویژگی‌های کودکان واگذار شده، زمینه همزیستی موفق کودک با خانواده و ثبات نسبی در روابط عاطفی کودک فراهم شده و از تغییرات مکرر در محیط زندگی او حتی‌الامکان اجتناب شود.

12- درصورت عدم توانمندی خانواده درحمایت مناسب از کودک و یا وجود سوءرفتار نسبت به کودک و در صورت عدم رضایت از کیفیت حمایت و مراقبت از کودک می‌بایست اقدامات لازم به منظور جداسازی کودک از خانواده صورت پذیرد.

13- جداسازی کودک از خانواده با نظر کارشناسی و تایید امور شبه خانواده استان صورت می‌پذیرد.
تبصره: تنها در موارد اضطراری و احساس وجود خطر و یا سوء رفتار نسبت به کودک و در دسترس نبودن کمیته استانی، اقدامات لازم جهت انتقال کودک از شبه خانواده می‌بایست در اسرع وقت و با نظر کارشناس مربوطه صورت پذیرد و پرونده جهت تصمیم نهایی به کمیته امور شبه خانواده ارجاع شود.

http://www.behzisti.ir/Services/?id=56&cid=2

ببین منم به همین مشکل خورده بودم.😢خانمای اینجا بهم دکترساینا رو معرفی کردن و منم از یکی از دکتراش ویزیت آنلاین گرفتم از خونه. و خیلی راضی بودم و مسالمم حل شد😍 بیا اینم لینکش ایشالا که مشکل توهم حل بشه😘

2731
داره گریه میکنه به خاطر تنهاییش به خاطر اینکه مادر نداره که بغلش کنه نازش کنه قربون صدقش بره

به خاطر اینکه خانواده نداره حامی و پشتیبان نداره و پس فردا که بزرگ بشه تو جامعه احساس تنهایی و بی کسی میکنه
2738
تعریف: فرزندخواندگی عبارت است از اعطای سرپرستی کودکان بدون سرپرست شناخته شده تحت سرپرستی سازمان بهزیستی به خانواده های متقاضی که واجدالشرایط قانون جاری حمایت از کودکان بی سرپرست باشند.



کودکانی به فرزندی سپرده خواهند شد که والدین یا جد پدری آنها، شناخته شده نباشد. از طرف دیگر این کودکان باید تحت سرپرستی سازمان بهزیستی قرار گرفته باشند، به عبارتی قبل از سپردن کودکان به فرزندی این کودکان باید از طریق مراجع قضایی در اختیار سازمان بهزیستی قرار گیرند و مهمتر اینکه این کودکان باید به خانواده هایی سپرده شوند که قانون تعیین کرده است.



امور مربوط به فرزند خواندگی در هر استان فقط از طریق کمیته ستادی استان و توسط کمیته شبه خانواده استان انجام خواهد گرفت. اعضای این کمیته شامل مدیرکل بهزیستی استان، معاون امور اجتماعی، کارشناس شبه خانواده استان، کارشناس فرزند خواندگی، مددکار و کارشناس حقوقی استان است.



کودکانی را میتوان به عنوان فرزند خوانده انتخاب کرد که کلیه تلاشها و کوششهای حرفه ای جهت شناسایی والدین و بازگشت کودک به خانواده مؤثر واقع نگردیده باشد.



شما عزیزان اگر قادر به پذیرش این کودکان نیستید و مایلید در این امر شریک باشید می توانید کمک های نقدی خود را با واریز به حساب ویژه مشارکت های مردمی به شماره 90190 جام، نزد بانک ملت، شعبه دکتر قریب (قابل پرداخت در تمامی شعب بانک ملت) آماده دریافت مشارکت های مردی و خیرین سازمان بهزیستی است.



همچنین شماره حساب 270007بانک ملت شعبه قریب، به عنوان حساب ارزی سازمان، آماده دریافت هدایا، نذورات و کمک های عزیزان مقیم خارج از کشور است.



شرایط:



زن و شوهر داوطلب سرپرستی، ایرانی و مقیم ایران باشند.
پنج سال تمام از تاریخ ازدواج آنها گذشته و از این ازدواج صاحب فرزند نشده باشند.
سن یکی از زوجین حداقل سی سال باشد.
زوجین دارای محکومیت جزائی مؤثر بعلت ارتکاب جرائم عمدی و مهجور نباشد.
زوجین دارای صلاحیت اخلاقی باشند.
زوجین یا یکی از آنها دارای تمکن مالی باشند.
زوجین مبتلا به بیماری صعب العلاج نباشند.
زوجین معتاد به مواد الکلی یا مواد مخدر و سایر اعتیادات مضر نباشند.
هرگاه زوجین پزشکی نتوانند صاحب فرزند شوند معافیت از شرایط 2 و 3 به عهده دادگاه است.



مدارک مورد نیاز:



متقاضیان فرزند خواندگی باید تقاضای رسمی خود مبنی برفرزند پذیری را به سازمان بهزیستی اعلام نمایند. این تقاضا حتما باید به امضای متقاضیان رسیده وشامل نشانی وشماره تلفن متقاضیان باشد. گاهی متقاضیان شروع کار را از دادگاه آغاز می کنند و سپس به بهزیستی معرفی می شوند.



تصویر شناسنامه زوجین صفحه اول و دوم
تصویر سند ازدواج
گواهی عدم بچه دار شدن از پزشک متخصص زنان و زایمان در مورد زوجه
گواهی پزشکی قانونی مبنی بر عقیم بودن زوجین یا یکی از آنان
ارائه حکم سرپرستی آزمایشی از مراجع قضایی
گواهی برگ عدم سوء پیشینه کیفری زوجین
گواهی سلامت جسم و روان از پزشک قانونی برای زوجین
گواهی تمکن مالی، اعم از فیش حقوقی، فتوکپی سند منزل مسکونی، ماشین، ...
گواهی سلامت از پزشک مبنی بر عدم ابتلا به بیماری های صعب العلاج و واگیردار
گواهی عدم اعتیاد



سازمان بهزیستی موظف است درصورت لزوم متقاضیان را برای دریافت گواهینامه های مورد نیاز به سازمان های ذیربط معرفی نماید.



مشاوره قبل از فرزندپذیری از موارد مهمی است که زوجین قبل از تشکیل کمیته فرزندخواندگی باید درآن شرکت نماید؛ نتیجه جلسات درپرونده درج گردد.



طرح پرونده درکمیته فرزندخواندگی:



چنانچه تصمیم کمیته مبنی برپذیرش متقاضیان باشد درلیست نوبت قرارمی گیرند و درصورت فرارسیدن نوبت جهت انتخاب فرزند به شیرخوارگاه معرفی می شوند.



درصورت انتخاب فرزند والدین متقاضی توسط بهزیستی استان به دادگاه صالحه جهت صدور قرار دوره آزمایشی (حکم سرپرستی موقت) معرفی خواهند شد.



پس از صدور حکم سرپرستی، کودک انتخابی طی صورتجلسه ای به والدین تحویل خواهد شد و مراتب به دادگاه مربوطه اعلام می شود.



درطی دوره آزمایشی 6 ماهه، باید حداقل سه بازدید از طرف مددکاران اجتماعی از خانواده فرزند پذیر به عمل آید.



درصورت تائید وضعیت مراقبت از فرزند و توانایی خانواده و حفظ منافع فرزند، گزارش نهایی تهیه و برای صدور حکم قطعی سرپرستی به دادگاه ذیربط منعکس می شود.



در مورد اخذ شناسنامه کودک با مشخصات والدین قانونی بعد از طی دوره شش ماهه آزمایشی وصدور حکم قطعی اقدام خواهد شد.



به منظور حفظ منافع فرزند، تامین آتیه وی و جبران عدم برخورداری فرزند از ارثیه والدین حقوقی، صلح یک سوم اموال والدین به فرزند خوانده از طریق دفتر خانه های رسمی و حتی مراجع قضایی انجام می پذیرد.



افتتاح حساب پس انداز، بیمه آتیه یا روش های اطمینان بخش دیگری نیز می توانند از راهکارهایی باشند که به موازات صلح اموال انجام گیرد.



حکم سرپرستی درصورت تشخیص سازمان بهزیستی مبنی برآسیب پذیری کودک و عدم شایستگی والدین قانونی یا مراجعه والدین حقیقی کودک با هماهنگی دادگاه قابل فسخ است.
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز