من ٣٤ ساله وًهمسرم ٤٩ ساله هست ایشون از ازدواج قبلی دو بچه دارد ما ده ماهه تلاش میکنیم باردار بشیم ولی هرماه ناامیدتر میشیم من اروپا زندگی میکنم اینجا چندبار ازمایش هورمونی و سونوکرافی و تست تخمک گراری دادم که همه چیز اوکی و نرمال بود وبه من یک دوره قرص پرگوتایم که فکر میکنم همون کلومفین باشه دادند که باز هم باردار نشدم و میگن مشکل از طرف منه نه همسرم چون او بچه داره. من قدم ١٧٠ و وزنم ٩٧ بود که با ورزش و رژیم به ٨٩ کیلو رسیدم و یک فیبروم چهارسانتیمتری دارم دکتر گفته احتمالا فیبروم مانع بارداریته ولی در عین حال توصیه نمیکنم که فیبرومت رو در بیاری! این ماه بعد از مصرف داروی پرگوتایم و حوالی پریود علایم بارداری داشتم ولی چند روز لکه بینی قهوه ای داشتم و بعد پریود شدم ولی پریودهای من که همیشه وحشتناک و سنگین بود اینبار خیلی کمتر بود حالا از شما خواهش میکنم بگین چطور میتونم باردار بشم و علت اینکه پریود این ماه من اینجوری شد چی میتونه باشه
پاسخ مشاور

کارشناس ارشد ژنتیک موسس مرکز ژنتیک رویانا

درمان بیماری فیبروم چیست؟ خوشبختانه امروزه درمان های متعددی برای فیبروم رحمی وجود دارد. درمان های این بیماری معمولا هورمون هایی که سیکل قاعدگی را تنظیم می کنند را هدف می گیرد، یعنی همان استروژن و پروژسترون، و از این طریق علائمی اصلی نظیر خونریزی های شدید و طولانی مدت و درد و فشار لگنی را بهبود خواهند داد. اما این درمان ها فیبروئید ها را به کلی از بین نمی برند، فقط می توانند آنها را کوچک تر و ضعیف تر کنند. از جمله این درمان ها عبارتند از: 1- آگونیست های هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (Gn-RH) این داروها با مهار ترشح استروژن و پروژسترون شرایطی مانند یائسگی را به وجود می آورند و می توانند اندازه فیبروئید ها را کاهش دهند. بنابراین قاعدگی متوقف می شود و معمولا علائم آزاردهنده فیبروم و کم خونی همراه آن بهبود پیدا خواهد کرد. خیلی از پزشکان یک دوره درمان با این داروها را قبل از انجام عمل جراحی توصیه می کنند. درمان با این داروها معمولا بیش از شش ماه توصیه نمی شود، زیرا مصرف طولانی مدت آنها عوارضی مانند پوکی استخوان را به همراه خواهد داشت. آی یو دی 2- استفاده از IUD استفاده از IUD (تصویر روبرو) می تواند در درمان خونریزی های شدید ناشی از فیبروئید مفید باشد. اما این را هم بدانید که استفاده از IUD ی ترشح کننده پروژسترون، فقط علائم بیماری را کاهش می دهد و هیچ تاثیری بر اندازه فیبروم و از بین بردن آن نخواهد داشت. 3- سایر درمان ها پزشک ممکن است در کنار درمان های بالا، داروهای دیگری را نیز به شما توصیه کند، برای مثال قرص های ضدبارداری که می توانند در تنظیم خونریزی و دوره های قاعدگی مفید باشند، اما باعث کاهش اندازه فیبروئید ها نخواهند شد. داروهای ضد التهاب های غیر استروئیدی و یا همان داروهای NSAID می توانند در کاهش درد بیماری فیبروم کمک کننده باشند، اما این مسکن ها خونریزی را کاهش نخواهند داد. در کنار همه اینها پزشک ممکن است مصرف مولتی ویتامین ها و مکمل آهن را نیز به شما توصیه کند. البته در بیمارانی که علائمی ندارند، معمولا هیچ درمانی توصیه نمی شود. فقط کافی است فرد تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرد تا رشد فیبروم بررسی شود و در صورت لزوم درمان شروع شود. 4- عمل جراحی در موارد شدید و در بیمارانی که علائم جدی دارند، عمل جراحی بهترین گزینه می باشد. در این شرایط پزشک بسته به نوع بیماری، وضعتی کلی سلامت فرد، سن بیمار، تصمیم او برای بارداری، اندازه فیبروم و غیره می تواند از انواع جراحی مثل میومکتومی، هیستروسکوپی و برداشتن لایه داخلی رحم (اندومتر) استفاده کند./*