راه رفتن کودک روی پنجه پا

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر پیشیاره. یک دنیا ممنون میشم من رو راهنمایی کنید.

آقای دکتر من پسر 16 ماهه و 24 روزه ای دارم که 12 کیلو و 500 وزنش هست. در دوره بارداری دیابت داشتم و متفورمین مصرف می کردم.پسرم در دوره جنینی حرکاتش کم بود، ولی هر بار در سونوگرافی همه چیز نرمال بود،من از هفته 32 بارداری تقریبا استراحت بودم البته نه به صورت مطلق، پسرم 38 هفته با سزارین به دنیا اومد، با دور سر 33.5 سانت. در چکاپ یک سالگی 47.5 بود دور سرش و از اون به بعد پزشک اندازه گیری نکرد. هر ماه زیر نظر متخصص اطفال چکاب میشه و روند رشدش مورد تایید هست، از همون روزهای اول مشکل سینه نگرفتن داشت، با اینکه من شیر داشتم شاید کلا فقط 5 بار از سینه شیر خورد و ترجیح میداد شیر با شیشه بخوره، مقاومت ما نتیجه ای نداشت و اخر تسلیم شدیم به شیر خشک، ریفلاکس داشت که شیر خشک ای ار ببلاک می خورد و رانیتیدین و تا قبل 6 ماهگی مشکل ریفلاکسش حل شد و شیر عادی مصرف کرد.غذا رو میکس میخوره. وقتی در 9 ماهگی به پزشک اطفال گفتم از کی غذا رو میکس نکنم گفتند تا 18 ماهگی جا داره و تازه به نفع اش هست میکس خوردن و هر کس گفت چرا میکس می خوره بگو دکتر فلانی گفته، حتی در چکاپ 16 ماهگی باز تایید کردم و ایشون گفتند خیلی هم خوبه و تا زمانی که میکس می خوره حتما بهش بده. پسرم الان بیسکوییت، میوه رو میخوره یا برنج ما رو غیر میکس میخوره در حد چند تا گاز به میوه و بیسکوییت یا چند قاشق غذای ما. ولی غذای خودش میکس هست از نظر شنوایی گوش های تیزی داره و به صداها واکنش میده،ما در شهری دور از خانواده ها زندگی می کنیم و خیلی تنها هستیم. شاید بشه گفت 4 روز در هفته کل 24 ساعت حتی از در خونه بیرون نمیریم و 3 روز اخر هفته در حد روزی 1 ساعت یک پارک محلی که هیچکس جز پسرم داخلش نیست. چند باری که مهمانی رفتیم پسرم خیلی در جمع بی قراری کرد. در مورد روند تکامل حرکتی 7 ماهگی سینه خیز رفت، 9 ماهگی چهاردست و پاو گرفتن وسایل و راه رفتن با وسایل رو شروع کرد. ولی از همون اول روی پنجه راه می رفت و می ایستاد. الان موقع ایستادن 50-50 هست هم کامل کف پا زمین هم روی پنجه ولی موقع راه رفتن فقط پنجه. پسرم تا 15 ماهگی در مرحله راه رفتن با کمک وسایل مونده بود و پزشکش می گفت اعتماد به نفس نداره و مصرف قطره ا د رو شروع کرد دقیقا یک هفته بعد از مصرف این قطره که مصادف شد با اتمام 15 ماهگی و ورود به 16 ماهگی تونست مستقل بایسته و راه بره ولی مشکلی که هست خودش وسط اتاق نمی تونه بلند بشه با اینکه می بینم میخواد بکنه ولی نمی تونه. مثلا از ما یا وسیله می گیره بلند میشه بعد دست هاشو رها می کنه و برای راه رفتن در صورتی راه میره که من و پدرش بشینیم و بدونه ما پشتش هستیم. مسافت 5 تا 6 متری رو راه میره روی پنجه از اتمام 15 ماهگی ولی به شرطی اینکه من و پدرش دو طرف سالن بشینیم تا بین ما حرکت کنه وگرنه چهاردست و پا میره.16 دندون داره. ارتباط چشمی داره. واکنش به اسمش تا 90 درصد مواقع داره. بای بای و اشاره نداره و کلا تمایل داره کارها رو با انگشت شصتش انجام بده نه اشاره.اگه بخواد چیزی به من بده دستمو بر می گردونه و کف دستم می زاره یا حتی عروسکش رو روی پام می زاره و با دست پای من رو هل میده یعنی تکون بده پات رو یا اگه خوابش بیاد روی تشکش دراز می کشه. منظورش رو به این صورت می رسونه.عاشق نوازش و بغل شدن هست، به شدت به من وابسته هست و خانواده من رو حتی اگه بعد از 3 ماه ببینه به یاد میارهو ارتباط می گیره ولی در فضای غریبه و مهمانی های خیلی کمی که میریم دقیقا از 5 ماهگی غریبی می کرد طوری که ما همون معدود رفت و امد رو کنار گذاشتیم و وقتی جایی می خواییم بریم من استرس دارم از عکس العملش، تغییر و بهم خوردن اون روتین زندگیش به شدت ناراحتش می کنه طوری که ماهی یک بار برای ویزیت دکتر زودتر بیدارش ی کنم تمام طول زمان موندن در مطب رو بی قراری می کنه و گریه می کنه و ... از نظر کلامی فقط مامان و بابا و دد میگه . وقتی صداش می کنیم بله، اره . اوهوم می گه ولی نه همیشه اگه دلش بخواد. چندین بار در جواب سوالات نه گفته و حتی من گفته وقتی چیزی می خواسته ولی اینها رو حالتی استفاده می کنه که انگار فقط بخواد بگه بلدم ولی استفاده نمی کنم یا حداقل من این حسو دارم. معنی حرف ها رو می فهمه و دستور پذیری نسبتا خوبی داره ولی نه کامل. این دستورپذیری نسبت به من هست اگه بگم این اسباب بازی رو بده انجام میده ولی اگه بگم برو بده به بابا انجام نمیده.همسرم کلا با پسرم  خیلی ارتباط نمی گیره و..... با اسباب بازی هاش خیلی خوب بازی می کنه. تقلید از اهنگ ها و اواهاش خوبه ولی در برابر اموزش مقاومت می کنه مثلا من کتاب براش می خونم اون وسطش کتاب رو می بنده. کارت های دید اموز رو می گیره و می خواد پاره کنه یا سمت دهنش ببره. براش شعر می خونم وسطش میره و...

آقای دکتر ببخشید که انقدر طولانی شد. ممنون میشم راهنمایی کنید من رو. من نمی دونم چه طور می تونم به سرم کمک کنم. در اصفهان مرکزی هست مورد تایید شما باشه؟ یا راهی هست برای افرادی که امکان اومدن به تهران ندارن بتونند از فیلم های کاردرمانی و ماساژ مرکز شما استفاده کنند؟

اقای دکتر پیشیاره عذر می خوام من فراموش کردم بگم پسرم اصلا به خمیر بازی دست نمی زنه. انگار که بترسه یا چندشش بشه. البته من برای اولین بار دو ماه پیش براش درست کردم ولی اصلا دست نزد بهش. داخل یک ظرف آرد میریزم یا حبوبات از فرو کردن دستش داخل ظرف خودداری می کنه ولی از فرو بردن دست داخل ظرف آب لذت میبره با حمام هم مشکلی نداره و دوست داره. زیر دوش تاحالا نبرمش ولی دوش دستی رو گرفتم روی بدنش مشکلی نداشت. وقتی دو دستش رو می گیرم به حالت دس دسی بهم بزنم دستشو می کشه یا وقتی سعی می کنم انگشت های دیگه رو تا کنم و انگشت اشاره رو بهش نشون بدم تا استفاده کنه مقاومت می کنه.من هم تا الان سعی کردم اذیت نشه و اصرار به ادامه نکردم

اطلاعات تکمیلی

جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر جسمی کودکان

‏ درود و سلام ، وقت خوش.  خیلی مشروح و کامل نوشته اید  و این باعث میشه که من بتوانم علائم را بطور کامل رصد کنم و امیدوارم که پاسخ من بتواند برای شما مفید باشد. بنظر میرسد که شرایط زندگی و مکان زندگی شما باعث شده تا زندگی اجتماعی کودکتان در سطحی پایین تر از هنجار قرار بگیرد و همچنین در خصوص کمبود روابط با پدر بر رشد عاطفی و احساسی ایشان و در آینده بر روی اعتماد بنفس کودک بطور منفی تاثیرگذار خواهد بود. تغذیه های ممتد به صورت میکس و بافت نرم سبب بروز تاخیر در رشد حرکات زبانی و بالطبع تاخیر کلامی و گفتاری شده است. حس عمقی پاشنه ای ایشان میتواند در اثر کمتر قرار گرفتن در محیط و جنسهای مختلف و همچنین استفاده از آفتاب دچار اختلال شده باشد. ولی کل نوشتار و رفتار کودک شما نشانگر بروز اندکی اختلال و تاخیر است و به احتمال زیاد جای نگرانی نیست و با مراجعه ماهانه به کاردرمانگران و گفتاردرمانهی ارجمند میتوانید بر این مشکلات فائق بیایید. در اصفهان نیز همکاران بسیار خوبی وجود دارند، البته من نمیتوانم شخص یا مرکز خاصی را به شما معرفی کنم ولی با مراجعه به گروه آموزشی کاردرمانی در دانشگاه علوم توانبخشی اصفهان میتوانید به تعداد زیادی از این کلینیکهای علمی و معتبر دست یابید.

‏با سپاس فراوان از پرسش ارزشمندتان *  سربلند باشید.