میتونید کمک کنید و بگید چه جچیزهایی برای ام اس خوب و چه چیزهای بد میباشد ؟
پاسخ مشاور

کارشناس تغذیه

سلام کاربر گرامی مواد غذایی مضر برای بیماران MS : 1- غذاهای چرب خصوصا گوشت های چرب و تمام چربی های حیوانی 2- فرآورده های لبنی پرچرب 3- سس های مایونز و تمامی سس های دارای چربی زیاد 4- غذاهای بسیار شیرین ، کیک ، بیسکوئیت ، شیرینی و آب نبات 5- غذاهای حساسیت زا مثل تخم مرغ ، شیر ، سیب زمینی ، گوجه فرنگی ، بادمجان ، مخمر ، نان گندم ، شکر، برخی از میوه ها ( بسته به واکنش بیمار ) ، مواد غذایی با رنگ های افزودنی مثل نوشابه ها یا با مواد نگهدارنده مثل کنسروها ، ادویه ، تمام میوه ها و سبزی هایی که خوب شسته نشده اند یا با افزودن مواد شیمیایی رشد کرده اند که مواد باقیمانده روی آنها می تواند سمی و حساسیت زا باشد. بیمار باید با دقت در برنامه غذایی روزانه ، غذاهای حساسیت زا را شناخته و آنها را حذف کند. 6- قهوه ، الکل ، کولا و چای مواد غذایی مفید برای بیماران MS : چربی های اُمگا-3 و اُمگا-6 . منبع غذایی اصلی اسیدهای چرب اُمگا-3 انواع ماهی بخصوص ماهی ساردین و سالمون است و سایر منابع غذایی آن روغن سویا و کانولا، جوانه گندم ، گردو، روغن تخم کتان، سبزیجات برگ سبز و روغن کبد ماهی می باشد. اسیدهای چرب اُمگا-6 نیز در روغن های غیر اشباع گیاهی مثل روغن ذرت ، روغن کانولا، روغن سویا ، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان وجود دارد. میوه ها و سبزی های تازه و تمیز ( سبزی های دارای برگ سبز پررنگ ) جوانه ها خصوصا جوانه یونجه که باید موقع شروع به جوانه زدن مصرف شود. مایعات : آب تازه و تصفیه شده 2 لیتر ( 8 لیوان ) در روز، سایر چای های گیاهی به جای چای معمولی و آب میوه رقیق شده پایدار باشید