کج دستی کودک

سلام لطفا راهنمایی بفرمایید پسر بچه ۹ ساله ای دارم که بسیار باهوش است و از نظر مادی و معنوی در رفاه است دو روز پیش بدون اجازه از پول تو جیبیش خرید انجام داده و بعد از اون از ایتکه پولش کم شده ناراحت بود بطور اتفاقی پدرش متوجه شد مقدار پولی که توی کشو داشت ناپدید شده و بعد از بررسی متوجه شدم پسرم اون رو برداشته والبته اول انکار میکرد ولی بعد بشدت پشیمان شد و گریه و اعتراف و باقی قضایا همسرم حالش بشدت بد شده و ماخیلی نگران هستیم لطفا به من کمک کنید بیشتر از برخورد تند همسرم ناراحتم میترسم دعوا کردن و محدود کردن پسرم به ضررش باشه ممنون میشم

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
کاملا متوجه هستم رفتاری که کودکتون داشته باعث ایجاد نگرانی و مشغولیت فکری برای شما و همسرتون شده. بهترین راه در این مواقع ، بعد از اینکه مطمئن شدید کودکتون پولو برداشته اینه که ازش سوال نکنید بلکه مستقیم بهش بگید پولی رو که برداشته باید پسش بده. و بعد از این کار با لحن محکمی بهش بگید : "هر وقت پول لازم داری از من بخواه، به من بگو، اون وقت درباره ش صحبت میکنیم".
اگه کودکتون منکر کاری که انحام داده شد باهاش جر و بحث نکنید یا اصرار به اعتراف نکنید، فقط بهش بگید که تو اون پولو برداشتی و باید پسش بدی.
از اینکه بهش کلماتی مثل دروغگو بگید و یا کارشو دزدی خطاب کنید خودداری کنید. و بهش نگید که آخر و عاقبت بدی در انتظارشه در آینده. ازش هی نپرسید که چرا این کارو کرده. چون شاید خودشم ندونه که محرک و انگیزه ی اصلی این کارش چی بوده و پافشاری بیشتر شما درباره ی چراییه مسئله فقط باعث میشه که کودکتون دروغ دیگه ای بگه.
فقط باهاش حرف بزنید که ازش انتظار دارید نیازشو با شما درمیون بذاره و بهش بگید که از اینکه به من نگفتی پول لازم داری نا امید و ناراحت شدم.
و بدونید که دعوا کردن، برخورد تند و محدود کردن فقط اوضاع رو بدتر میکنه و احتمال پنهان کاری رو بیشتر خواهد کرد.
شاد و موفق باشید