ماه 6 بارداری هستم 14 ساله واکسن کزاز نزدم بهترین زمان برای واکسن کزاز در چه ماهی از بارداری هست ? ممنون
پاسخ مشاور

کارشناس ارشد ژنتیک موسس مرکز ژنتیک رویانا

با سلام دوست عزیز:تزریق توکسوئید دیفتری و کزاز در طول بارداری در زنانی که قبلا واکسینه شده اند اما در طول 10 سال گذشته دوز یاد آور را دریافت نکرده اند توصیه شده است. هر چند شواهد چندانی مبنی بر ناهنجاری زا بودن واکسن دوگانه بزرگسالان وجود ندارد اما بهتر است در زنان بارداری که دوز اولیه واکسن دوگانه را دریافت نکرده اند برنامه واکسیناسیون آنها تا سه ماهه دوم به تعویق انداخته شود تا خطر آسیب های احتمالی به حد اقل برسد. با تشکر