اضطراب کاری

سلام وقت بخیر. مجددا بعد از مرخصی زایمان باید سرکار برم ولی با وجود بچه خیلی کوچیک  و داشتن کار استرس زا و سخت ؛ دچار ترس شدم و گاهی بین رفتن و نرفتن فکر میکنم اما بشدت به لحاظ مالی به کارم نیاز دارم و نمیتوتم قید شو بزنم .چکار کنم ارامش پیدا کنم و ترسمو مدیریت کنم؟

اطلاعات تکمیلی

جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاوره خانواده

با سلام و عرض ادب

در وهله اول در نظر داشته باشید که استرس شما چند منبع دارد. اولی این است که بعد از تولد نوزاد، شما با تغییر بزرگی در برنامه زندگی تان مواجه می شوید و الگوی زندگی روزمره شما کاملا تغییر می کند.  دوم اینکه در کنار استرس های مربوط به شغل شما با نگرانی تطبیق برنامه کاری تان با برنامه ریزی که برای فرزندتان درنظر گرفته لاید نیز مواجه می شوید.
به صورت خلاصه والدین شاغل در زمان بازگشت به کار با این چالش ها روبه رو می شوند:

اضطراب جدایی، کنارآمدن با افسردگی پس از زایمان، طی کردن روند بهبودی جسمانی، مدیریت زمان، مشکلات شیردهی، نداشتن حمایت مورد نیاز و فشار مالی.

در ادامه چند توصیه برای مدیریت اضطرابتان مطرح می شود:

- تلاش کنید پرستار (یا شخصی که به عنوان مراقب کودک در نظر گرفته اید) پیش از شروع کار شما به شما بپیوندد و زمان هایی را با شما و کودک سپری کند. این کار باعث می شود راحت تر به مراقب عادت کند و اضطراب جدایی اش کمتر شود

- اگر محل کارتان این امکان را به شما می دهد، از ابتدا به صورت تمام وقت به کارتان بازنگردید و زمان کوتاه تری را هماهنگ کنید و بعد به تدریج آن را زیاد کنید. این کار بازگشت به کار را برای شما راحت تر می کند. هر چقدر هم شرایط سخت باشد، چون زمانی طولانی را پیش رو ندارید، قابل تحمل تر است

- از شبکه حمایت اجتماعی تان کمک بگیرید.‌کنار آمدن با این شرایط جدید برای هر کسی دشوار است. شما باید افرادی را داشته باشید که حمایتتان کنند، در کنارتان باشند و بتوانید مسائلتان را با آن ها مطرح کنید. هر چقدر روابط صمیمی تر و پاسخگوتری داشته باشید، این انطباق برایتان راحت تر می شود

- در خصوص شرایط جدیدتان با کارفرمایتان صحبت کنید و تغییر برنامه تان را برایشان شرح دهید. مثلا شاید لازم باشد هر روز کمی زودتر محل کار را ترک کنید تا به موقع کودکتان را از پیش پرستار یا مراقبت کننده اش بردارید

- فعالیت های روزمره تان را اولویت بندی کنید تا راحت تر آن ها را انتخاب کرده و انجام بدهید

- زمانی را توانمندسازی خودتان پس از بازگشت به کار اختصاص دهید. طبیعی است که وقتی در دوره ای از کارتان فاصله می گیرید، در زمان بازگشت با تغییرات و دشواری ها و فقدان اطلاعات مواجه شوید. تلاش کنید این گپ ایجاد شده را پر کنید و خودتان را پیدا کنید