به نظرم اگه از یه متخصص طب سنتی کمک بگیری بهتر باشه. ولی در کل می تونی از نت غذاهایی که طبع خشک دارن در بیاری و استفاده کنی. حالا من اینا رو واست می ذارم.
مواد غذایی سرد و خشک (سودا) – :
1. لبنیات : کشک و قراقروط
2. میوه ها: شاه توت، تمشک، آلبالو، ازگیل، انار ترش، بالنگ، تمر هندی، زالزالک، زرشک، ذغال اخته، سنجد، غوره، کُنار، گریپ فروت، لیمو عمانی، نارنج، به ترش، لیمو ترش و سیب ترش
3. سبزی ها: ترشک، ریواس و گشنیز
4. حبوبات: ارزن، باقلا خشک، برنج (آبکش)، جو، ذرت، عدس و ماش
5. گوشتها: بز، قلوه، سیرابی و شیردان
6. مغزهای گیاهی: بلوط خوراکی و شاهدانه
7. ادویه ها: سماق، نشاسته و قهوه
8. متفرقه: شکر فراورده شده صنعتی، سرکه و آبغوره
مواد غذایی گرم و خشک (صفرا) –
1. لبنیات : پنیر کهنه
2. صیفی جات: بادنجان و فلفل سبز
3. میوه ها: انبه، به، زیتون و نارگیل
4. ریشه ها: چغندر، پیاز، سیر، کلم قمری و موسیر
5. سبزی ها: برگ چغندر ، پونه، نعناع، پیازچه، ترخون، مرزه، شاهی، جعفری، رازیانه، ریحان، شاهتره، شنبلیله، شوید، کرفس، کلم ، گزنه، مارچوبه، تره و تره فرنگی
6. حبوبات: جوی دوسر ، لپه، نخود و برنج کته ای
7. گوشتها: آهو، اردک، گاو جوان ، بلدرچین، شتر مرغ، شتر، کبوتر، خروس، کباب و دل
8. مغزهای گیاهی: بادام هندی، بادام درختی تلخ، بادام کوهی، پسته کوهی، پسته، تخم آفتابگردان، چلغوز، فندق و گردو
9. ادویه ها: آویشن، چای سبز وسیاه، خردل، دارچین، ، زردچوبه، زعفران، زنجبیل، زنیان، زیره، سیاهدانه، فلفل، کاکائو، گلپر، وانیل، هل و نمک
10.️ متفرقه: روغن زیتون، شیره خرما، عسل، شکر سرخ یا سفید و عرق بهار نارنج