35- خلاصه ای از کتاب نقش جلبک سبز کلرلا ولگاریس در حفظ و ارتقاء سلامت نوشته توشیروکانو دکتر و محقق ژاپنی :
دنیای ما طی چندین دهه گذشته شکلی پیچیده پیدا کرده است. آلودگی محیط زیست بر روی حیات ، استفاده از طبیعت و حتی تفریحات تاثیر گذاشته است. بیماریهای مزمن و اختلالات عصبی در حال گسترش است و هر روز بر اهمیت مقابله با سمومی که بدن را تحت تاثیر قرار میدهند افزوده میشود. سیستم ایمنی بدن ما با انبوه سمومی دست و پنجه نرم میکند که ساخته دست بشر هستند. اما ما محکوم نیستیم و طبیعت ما را به بهترین شکل با کلرلا ولگاریس محافظت میکند.
کلرلا نوعی جلبک سبز رنگ میکروسکوپی ساکن در آبهای شیرین میباشد که بیشترین مطالعات و مقالات علمی در خصوص آن انجام پذیرفته و بیشترین مطالعات علمی را در جهان به خود اختصاص داده است.
کلرلا اندازه ای در حدود یک گلبول قرمز دارد و غشاء سلولی خاصی که دارد میتواند دی اکسین ، سرب ، جیوه و سایر سموم را به خود جذب نماید. آزمایشات نشان داده که کلرلا با سرعت و موفقیت سرب را از بدن حیوانات آزمایشگاهی برداشت میکند. کلرلا همچنین مواد سرطانزا را به نحوی موثر از بدن خارج میکند. مادرانی که در زمان بارداری از این منبع غذایی استفاده کرده اند کودکانی سالم تر و تیزهوش تر دارند. بسیاری از مصرف کنندگان کلرلا توانسته اند خود را از چنبره آسیبها و بیماریها رها کنند و جوانتر و شادابتر بمانند.
تقریبا1/5 تا 2 میلیارد سال از پیدایش کلرلا در کره زمین میگذرد. کلرلا در آبهای شیرین یافت میشود و وظیفه اصلی آن سمزدایی و تسویه آبها میباشد که CO2 را مصرف نموده و O2 و مواد غذایی نظیر قند و نشاسته تولید مینماید. کلرلا در مقایسه با سایر گیاهان غلظتهای بالایی از کلروفیل را داراست و قدرت فتوسنتز چندین برابر بیش از سایر گیاهان میباشد.
کلرلا حاوی مواد مغذی زیادی نطیر پروتئین ، ویتامین ، املاح ، فیبرهای غذایی و مواد آنتی اکسیدان بوده و به هضم و جذب غذا کمک میکند ، دیواره سلولی آن نازکتر از سایر انواع آن است که موجب جذب بالای 82 درصدی آن میشود. کلرلا دارای عصاره ای به نام CVE است که باعث تقویت سیستم ایمنی ، بهبود عملکرد کبدی ، کاهش فشار خون بالا و کنترل قند خون میگردد.
نقش کلرلا در تغذیه روزمره :
1- کاهش کلسترول در خون و کبد : مطالعات زیادی نشان داده است که کلرلا میتواند در بهبود بیماریهای ناشی از تغذیه غیر اصولی موثر بوده و در پاکسازی خون مفید باشد. در حیوانات آزمایشگاهی که جیره غدایی بالای کلسترول دریافت کرده بودند با مصرف کلرلا میزان کلسترول در سرم و کبد آنها کاهش یافت. در آزمایشات انجام گرفته بر روی بیماران مبتلا به کلسترول بالا ، پس از مصرف روزانه 9 گرم کلرلا به مدت یک سال کلسترول خونشان به میزان قابل توجهی پایین آمد.
2- بهبود فشار خون : در آزمایشات انجام شده بر روی موشها با فشار خون بالا ، کلرلا مانع افزایش فشار خون در آنها شد. در مطالعات انسانی ، هنگامی که کلرلا به 15 نفر با سن بالای 60 سال به مدت 8 سال داده شد ، فشار خون هیچ یک از افراد بالا نرفت.
3- بهبود دیابت : مطالعات زیادی بر تاثیر کلرلا در رژیم غذایی دیابتیها صورت گرفته است. در یک تحقیق ، هشت بیمار دیابتیک در سنین 50 تا 80 سال به صورت روزانهکلرلا را به عنوان مکمل غذایی دریافت میکردند که آزمایشات قند ناشتا و کلسترول تام به مقادیر طبیعی آن نزدیکتر شده بود تا جایی که سه نفر از آنها نیازی به دریافت دارو نداشتند.
4- پیشگیری از آترواسکلروز : هرچه سن ما بالاتر میرود مشکل آترواسکلروز در عروق ما بیشتر میشود. آترواسکلروزیس خود منجر به بیماریهای قلبی و عروقی میشود. در آزمایشی بر روی خرگوشهای مورد آزمایش که دچار آترواسکلروتیک شده بودند با مصرف کلرلا توانستند آن را کنترل کنند.
5- بهبود زخمهای معده : مطالعات نشان داده شده که مصرف کلرلا در پیشگیری و نیز بهبودی زخمهای گوارشی موثر است. کلرلا با تقویت عوامل دفاعی در دستگاه گوارشی و حفظ موسین این اثر را اعمال میکند.
6- بهبود کم خونی : اثر کلرلا در میان سه گروه دختران دبیرستانی ، زنان باردار و آسیب دیدگان بمباران اتمی مورد مطالعه قرار گرفته است. به 30 دختر دانش آموز دبیرستانی مبتلا به کمبود آهن به مدت 4 ماه 10 گرم کلرلا داده شد. میزان هموگلوبین ، تعداد گلبول قرمز و هماتوکریت در آنان به سطح عادی رسید. 5 خانم حامله روزانه 2 گرم کلرلا به مدت 3 ماه مصرف کردند. میزان هموگلوبین و آهن خون در آنان بهبود یافت. به 10 نفر از قربانیان بمب اتمی روزانه 5 گرم کلرلا به مدت 8 ماه داده شد و هموگلوبین و تعداد سلولهای قرمز در آنان بالا رفت.
فوائد سم زدایی کلرلا ولگاریس :
1- دفع سموم PCBs : آلودگی با مواد PCBs نخستین بار در سال 1968 در شهرهای ناکازاکی و فوکواوکا مشاهده شد. به افراد مبتلا غذای حاوی 10 درصد کلرلا به مدت 4 هفته داده شد. علائم مسمومیت کاهش یافت و بهبود حاصل گردید.
2- دفع دی اکسین : دی اکسین از شایعترین آلوده کننده های محیط زیست در سراسر جهان است. دی اکسین به سختی متابولیزه شده و در بدن به طور وسیعی ذخیره میشود. در آزمایشی با مصرف کلرلا نیمه عمر دی اکسین به نصف و یا کمتر حالت معمولی کاهش یافته و جذب آن توسط بدن را مهار و دفع آن را سرعت میبخشد.
3- دفع سم کادمیوم ( از سموم سنگین) : محققین بعد از مصرف کلرلا در بیماران مسموم شده با کادمیوم متوجه شدند که کادمیوم جمع شده در بدن بیماران تخلیه شده است. میزان دفع کادیوم در حالت عادی توسط بدن ناچیز است اما با مصرف روزانه 6 گرم کلرلا ، دفع کادمیوم از طریق مدفوع و ادرار افزایش میابد.
4- دفع سم جیوه : در یک تحقیق دکتر میشیما از بیمارستان میناماتا میزان 4/5 گرم کلرلا را به بیماران مبتلا به مسمومیت با جیوه به مدت 3 ماه تجویز کرد. گزارشات بهبود عوارض سوء تغذیه در بیماران را تایید کردند. همچنین آثار ناخوشایند بیماری کاهش یافته و میزان هموگلوبین ، گلبول قرمز خون و پروتئین سرم افزایش یافت.
5- دفع سم آرسنیک : با مصرف روزانه 5 گرم کلرلا در روز به مدت 7 ماه در مبتلایان به مسمومیت با آرسنیک ، ترشح آرسنیک به داخل ادرار افزایش یافته و میزان آن در خون کاهش یافته و در نتیجه بیماری بهبود پیدا میکند.
تاثیر کلرلا ولگاریس بر بهبود یبوست :
با مصرف ناکافی غذاها با منشاء گیاهی ، میوه و سبزیجات و افزایش استفاده از غذاهای آماده ، بسیاری از ما از دریافت مواد مغذی ضروری محروم میمانیم مخصوصا خانمهای جوان به دلیل رژیم غذایی نامناسب دچار یبوست میشوند. فیبرهای غذایی موجود در کلرلا در بهبود یبوست موثر بوده و ترکیبات چربیهای مفید و کلروفیل موجود در آن با افزایش حرکات روده در دفع بیشتر کلسترول و ترشخ بیشتر اسیدهای صفراوی ، در این روند بهبودی یبوست تاثیر گذار هستند.
تاثیر کلرلا ولگاریس بر تقویت سیستم ایمنی :
1- اثر ضد تومور : اثر ضد تومور کلرلا بر روی موشهایی که به طور مصنوعی سلولهای سرطانی مختلف در بدن آنها قرار داده شده بود مورد بررسی قرار گرفت. بعد از مصرف خوراکی کلرلا ، افزایش تولید گرانولوسیتها و ماکروفاژها و نیز کاهش وزن تومور ، کنترل تکثیر تومور و در نتیجه افزایش عمر مشاهده گردید.
2- کاهش آثار سموم ناشی از داروهای ضد سرطانی و پرتودرمانی: شیمی درمانی و پرتو درمانی در کسانی که برای مقابله با سرطان از آن استفاده میکنند دارای عوارضی از جمله ریزش مو مشکلات پوست و ناخن ، کاهش گلبول سفید و پایین آمدن مقاومت بدن و ... میباشد که کلرلا دارای عصاره ای به نام CVE است که به کاهش سموم داروهای ضد سرطانی و پرتودرمانی کمک میکند و عوارض آنها را کاهش میدهد.
3- تقویت مقاومت در برابر عفونت : بیماریهای عفونی بر اثر حمله و تکثیر عوامل پاتوژن نظیر باکتریها و ویروسها ایجاد میشوند. در آزمایشی باکتریهای کولون را برای ایجاد یک عفونت به داخل حفره شکمی وارد کردند که با گذشت 1 و 6 و 24 ساعت تعداد باکتریهای زنده شمارش گردید. با مصرف کلرلا مقدار باکتریهای زنده به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافته بود.
در آزمایشی دیگر اثر کلرلا را بر روی موشهای آلوده شده با عفونت لیستریا مورد بررسی قرار گرفت. در گروه اول همه موشهای عفونی شده با لیستریا مردند اما در گروه دوم به موشهایی که کلرلا به صورت خوراکی مصرف کرده بودند مقاومت آنها در برابر باکتری افزایش یافت.
4- اثرات ضد آلرژی: در آزمایشی بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده شد که کلرلا باتنظیم سلولهای T- helper تولید غیر عادی آنتی بادیها را کم کرده و به بهبود بیماری آلرژیک کمک میکند.
5- اثرات ضد عفونت سایتومگالوویروس: در یک تحقیق با دادن مقادیر کشنده ای از این ویروس ، آن موشهایی که کلرلا مصرف کرده بودند زنده ماندند در حالی که همه موشهای گروه دیگر مردند. با تحقیق بر روی طحال و کبد موشهایی که کلرلا مصرف کرده بودند نشانداده که تکثیر ویروس در این اندام متوقف شده و بافتها ترمیم یافته است.
6- عفونت ویروس ایدز: با اولین آلودگی سیستم ایمنی تخریب شده و بیماریهای عفونی و تومورهای بدخیم افزایش میابد. با مصرف کلرلا به موشهای مبتلا در مدت 2 هفته مقاومت بدن آنها در برابر باکتریها افزایش یافته و بعد از چهار هفته عفونت ها متوقف گردیده است. همچنین کلرلا در بهبود سلولهای آسیب دیده توسط ویروس موثر است.
آدرس (فارسی):
http://www.algomed.ir/
(کسانیکه میخوان این کتاب رو دانلود کنن بعد از مراجعه به این سایت در قسمت " کتاب آلگومد" کلیک کنن که صفحه ای بازمیشه و تو اون صفحه هم متن انگلیسی کتاب و هم متن ترجمه شده به زبان فارسی برای دانلود به صورت PDF گذاشته شده)