ته _چین_ مرغ
این مقداری که میگم،برای دونفر کافیه،شما میتونین موادشو اضافه کنین.
اول از همه کمی روغن در قابلمه ریخته و یه پیاز کوچیک رو خلالی کرده و کمی سرخ میکنیم،تکه های مرغ(من از یه ران بزرگ استفاده کردم)رو داخل قابلمه گذاشته و به همراه پیاز و روغن کمی تفت میدیم تا رنگش سفید بشه،بعد یکی دولیوان آب بهش اضافه میکنیم و نمک و فلفل و زردجوبه میزنیم و میزاریم کاملا بپزه.
آب مرغی که میمونه رو دور نریزین ،بهش احتیاج داریم.
یک و نیم لیوان برنج رو به همراه آب و دوسه قاشق نمک میزاریم خیس بخوره.
بعد از یکی دوساعت آب برنج رو خالی کرده و برنج رو داخل آب در حال جوش میریزیم.
یادتون باشه،برنجی که برای ته چین درست میکنین باید زودتر از برنجهای دیگه آبکش کنین،به قول معروف یکم خام باشه.
برنج رو داخل آبکش ریخته و یکم آب روش بریزین تا نمک اضافیش بره.
حالا یه تخم مرغ بزرگ رو با نصف قاشق چایخوری زعفران ساییده خوب هم میزنیم.
4تا 5 قاشق ماست بهش اضافه کرده و خوب یکدست میکنیم،ماستی که استفاده میکنین بهتره غلیظ و یکم ترش باشه.
7تا8 قاشق از برنجی که آبکش کردین رو به موادتون اضافه کرده و خوب هم بزنین.
4قاشق غذاخوری روغن مایع رو هم خوب باهاش مخلوط کنین.
حالا کف قابلمه رو کمی روغن ریخته و قابلمه رو خوب میچرخونیم تا روغن به دیواره ها هم برسه.
نصف بیشتر مواد زعفرانی رو کف قابلمه ریخته و با پشت قاشق صاف میکنیم.
مرغهایی رو که پخته و خرد کرده بودیم ،نصفشو میریزیم روی برنجمون،حواستون باشه کناره های قابلمه رو خالی بزارین و مرغ رو فقط وسط برنج بریزین.
حالا کمی برنح سفید روی مرغها و وسط قابلمه میریزیم و دوباره روشو مرغ میچینیم.
برنج زعفرانی که مونده رو دورتادور قابلمه که خالی هست میریزیم .
بقیه برنج سفید رو هم میریزیم روش و با پشت قاشق کمی فشار میدیم تا منسجم بشه.
آب مرغی که کنار گذاشته بودیم(حدود نصف لیوان برای این مقدار مواد کافیه)با قاشق میدیم روی برنجمون.
در قابلمه رو گذاشته و روی شعله وسط که شعله پخش کن گذاشتیم با حرارت ملایم به مدت نیم تا 45 دقیقه میزاریم بپزه.
بعد از پخت،کف قابلمه رو داخل آب سرد گذاشته تا ته دیگ راحت جدا بشه.
بعد یه بشقاب روش میزاریم و خیلی راحت برمیگردونیم و هرجوری دوست داشتین تزیین میکنیم.
فقط زرشک هم باید روی ته چین باشه.
این ته چین اصلا بوی تخم مرغ نداره و بوی زعفران قالب هست،حتما از یه قابلمه نچسب استفاده شود