عرق کاسنی
یکی از عرقیجات مناسب فصل بهار است که تقویتکننده کبد و ضد خارش بدن محسوب میشود. عرق شاهتره نیز با وجود اینکه طبع گرمی دارد سبب تعدیل حرارت بدن میشود.
عرق برگ چنار
کاهنده حرارت بدن و تقویت کننده کبد است و استفاده از آن برای اشخاص زیر مناسب است .
_ افرادی که غلظت خون دارند .
_ اشخاصی که دچار لاغری هستند نیز در فصل بهار باید عرق یونجه مصرف کنند.
این عرق نشاطآور و چاق کننده بوده و سبب خونسازی میشود.
ماست با تخم کتان
مصرف ماست محلی به همراه تخم کتان آسیاب شده و آویشن در کنار وعده ناهار بسیار مناسب است و کمک بسزایی به تناسب اندام میکند. ضمن اینکه این ترکیب سبب کاهش حرارت بدن، تقویت معده و رفع مشکل یبوست نیز میشود.
عرق بیدمشک
بیشترین عرقی که در فصل بهار از زمان قدیم تاکنون مصرف میشود عرق بیدمشک است، تقویت کننده اعصاب است و سبب تعدیل حرارت بدن می شود.
افراد میتوانند یک سوم استکان عرق بیدمشک را شبها قبل از خواب میل کنند.
** مصرف عرق بیدمشک در پیشگیری از غلظت خون، سستی، کسالت، کم تحرکی موثر است.
** همچنین این عرق خاصیت آرامش بخشی دارد و مصرف آن برای افرادی که دچار مشکل خواب هستند توصیه شربت سکنجبین (سرکه انگبین) است.
تهیه ان : یک قاشق چای خوری سرکه خانگی را به همراه سه قاشق چایخوری عسل طبیعی و یک قاشق چایخوری عرق نعناع با هم ترکیب کنند.
مصرف شربت سکنجبین
همراه با کاهو سبب تقویت کبد، کاهش حرارت بدن و رقیق شدن خون میشود و استفاده از این شربت برای اشخاصی که دچار کبد چرب نیز هستند، بسیار مناسب است.
شربت گلاب به همراه زعفران و لیمو ترش
باعث نشاط میشود و سبب کنترل قند خون و تقویت معده نیز میشود. همچنین شربت اوره نیز در پاکسازی کبد و بدن نقش موثری دارد و سبب کاهش حرارت بدن نیز میشود.