ادویهها فقط برای طعمدار کردن غذاها استفاده میشود در صورتی که این ادویه ها خواص درمانی زیادی هم دارند، اما هنگام مصرفشان باید نکاتی را هم در نظر بگیرید؛ به ویژه اگر قصد بارداری دارید، حامله هستید یا اینکه کودکی دارید که به او شیر میدهید..
زعفران
زعفران اثر مسکن و ضد درد و ضد سرفه
قاعدهآور و تنظیم عادت ماهیانه
بهبو گردش خون
کاهش خونریزیهای بعد از زایمان
و ضد افسردگی و تقویت قوای جنسی
توجه :
اما خانمهای باردار نباید در مصرف آن زیادهروی کنند چراکه ممکن است باعث سقط جنین (به ویژه در 3ماه اول بارداری) شود.
توصیه در آشپزی : زعفران را میشود در اکثر غذاها اضافه کرد برای اینکه طعم و عطر زعفران در غذا مشخص باشد باید این ادویه در آخرین مرحله طبخ به غذا اضافه شود .
همچنین زعفران باید در شیشههای دربسته و دور از نور نگهداری شود تا عطر و رنگ خود را از دست ندهد.
زردچوبه
پیشگیری از سرطانهای روده، پوست، معده، کبد، ریه و پستان
رفع گرفتگی صدا
پاکسازی کبد
خشک کننده زخمها و رفع درد
قرقره کردن آن باعث کاهش دنداندرد میشود
توصیه در آشپزی : اگر میخواهید بوی بد مرغ و ماهی را هنگام طبخ از بین ببرید، زردچوبه بهترین ادویه است اما فراموش نکنید مصرف زیاد آن غذا را تلخ میکند. همچنین هنگام به جوش آمدن برنج و قبل از آبکش کردن میتوانید یک قاشق زردچوبه داخل قابلمه بریزید تا پلوی آماده شده خوشرنگتر شود؛ البته این روش بیشتر درمورد برنجهای مخلوط مثل عدسپلو، باقالیپلو و ... کاربرد دارد.
دارچین
بهبود عملکرد اعصاب
درمان تب، سرفه و آبریزش بینی
درمان دردهای عضلانی
کاهش قندخون و درمان کمخونی
افزایش ایمنی بدن .
توصیه در اشپزی : از دارچین میتوانید در موارد زیر استفاده نمایید .
معطر کردن شیرینی ها
طعم دادن به گوشت قرمز و از بین بردن بوی بد گوشت
فلفل
مقوی معده و بادشکن
تقویت اعصاب و تقویت حافظه
استفاده از روغن آن باعث رشد مو و پیشگیری از سفید شدن موها میشود
*مصرف زیاد فلفل تند برای افراد زیر مضر است:
افراد کمخون
بیماران مبتلا به بیماریهای پوستی
افراد با ناراحتیهای گوارشی
موارد استفاده در اشپزی
برای اینکه گوشت طعم بهتری بگیرد بدون اینکه بافتش را از دست دهد بهتر است فلفل را قبل از پخت به تکههای گوشت یا مرغ را با پیاز، زردچوبه خوب سرخ کنید .
زیره
ضدنفخ
تحریک کننده اشتها
توصیه در اشپزی
در پخت حبوبات بعنوان ضدنخ مصرف کنید .مثلا در ابگوشت و اش از زیره استفاده میکنند .