2737
2734
عنوان

درمان لجبازی در کودکان

2071 بازدید | 5 پست
از امر و نهی مستقیم بپرهیزید . سعی کنید برای ترغیب کودک خود به کاری او را به تفکر وادارید تا خود با توجه به نتایج مثبتش تصمیم گیری کند و یا پاسخ گوی نتایج منفی کارش باشد . صحبت کردن در مورد کار مورد نظر ، پیامدهایش ، نتایجش، مزایایش و ... باعث می شود تا فکر کردن و تصمیم گرفتن در او تقویت شود مثلا اگر در مقابل خواسته شما برای به وقت خوابیدن مقابله می کند تنها او را به یاد روزی آورید که در شب قبل دیر خوابیده بود و کم خوابی اذیتش می کرد و یا به یاد صبح که نمی تونست از خواب بیدار شود و بسیار اذیت می شد و ...

بعد هم اختیار را به خودش بسپارید . البته در برخی اوقات و در مقابل برخی رفتارها لازم است با قاطعیت بر خواسته خود اصرار کنید و با نافرمانی او کوتاه نیایید. پس این شما هستید که مسائل قابل بحث و غیرقابل بحث را مشخص می کنید.

اگر مادر و پدر در رفتار خود هماهنگ و قاطع باشند فرزندان تکلیف خود را در قبال خواسته های آنان روشن می دانند و می دانند که با اصرار قادر به تغییر نظر آنها نیستند . در ضمن در نظر داشته باشید که کودکان به استقلال و اثبات توانایی خویش نیاز دارند پس در موارد غیر ضروری قاطعیت بی فایده است .

با کودک خود با احترام رفتار کنید و اگر در مورد کاری خواسته شما ضرورت دارد با قاطعیت از او بخواهید . و در قبال مخالفتش به او اخطار دهید . پس از چند بار اخطار او را از یک شیء مورد علاقه و یا فعالیت خواستنی محروم کنید .

در مقابل ، رفتار های مثبت را تشویق کرده مورد توجه قرار دهید . گاهی اوقات بی اعتنایی نسبت به رفتار های منفی و تشویق رفتار مثبت می تواند بسیار کارگشا باشد . کودکان به توجه ما نیاز دارند و گاهی ترجیح می دهند این توجه را با تحقیر و تهدید به دست آورند . لازم به ذکر است که ضمنا قاطعیت با خشونت و نامهربانی متفاوت است .

هفت راه برای درمان لجبازی کودکان
اصولا” لجبازی یک نوع رفتار و واکنش نامطلوب است که به صورت های مختلفی خود را نشان می دهد، از جمله آسیب رساندن به خود و دیگران ، ناسزا گفتن ، گریه کردن و فریاد کشیدن ، شکستن وسایل و … در افراد لجباز پایین بودن اعتماد به نفس و عدم داشتن خود باوری مثبت و پذیرفتن خود واقعی مشهود است.


اول - مستقّل بارآوردن کودک: در برخورد کلّی در زندگی باید طوری با کودک رفتار کرد که او بتواند در امور روزمره ی خود به طور مستقّل و گاهی بدون نیاز به دیگران تصمیم بگیرد. البتّه فشارهای منفی را نباید در این خصوص وارد کرد ، بلکه باید با راهنمایی های به جا تذکّر داد و روش های صحیح را به موقع به او آموزش داد.

دوم : کودک را تا حدّ امکان وادار به عجله و شتاب زدگی نکنیم . معمولا” خانواده ها در چند کار ، کودک را ناخواسته یا خواسته به عجله و شتابزدگی وادار می کنند که بیشتر مواقع عدم آگاهی والدین در تشدید آ ن ها ، دخالت مستقیم دارداز جمله چیزهایی که می توان در این رابطه یاد آور شد:

الف - حمّام کردن : در دوران طفولیّت عدم آشنایی والدین به خصوص مادر از مسایل تربیتی باعث می شود به جای فراهم آوردن محیطی شاد و مفرّح هنگام استفاده از حمّام ، آن را به محیطی درد آور و وحشتناک برای او تبدیل می کند. برای این کار بهتر است اجازه بدهیم کودک ابتدا خوب بازی کند و در همان حال با شعرها و قصّه های کودکانه شروع به شستن او کنیم و ضمنا” اجازه دهیم تا کودک حتّی برخی از اسباب بازی های خود را به حمّام بیاورد و با آن ها مشغول بازی شود.

ب- مهمانی رفتن: همان طور که ما بزرگ ترها قبل از رفتن به مهمانی یا گردش نیاز داریم خود را آماده کنیم ، فرزندان ما هم نیاز دارند که آماده شوند. البتّه نیاز آن ها با نیاز ما اندکی تفاوت دارد. پس بهتر است زمان رفتن به مهمانی یا گردش را یک ساعت قبل از حرکت به کودک یادآور شویم تا بتواند با کمک بزرگ ترها آماده شود. متاسفانه بعضی از والدین کمی قبل از حرکت به کودک می گویند آماده شود و این کار باعث لجبازی و مخالفت او می شود. چون دایم به او تذکّر می دهیم که زود باش ، سریع تر، دیر شد و… به جای این که سرعت کودک را برای آماده شدن بیشتر کنیم ،‌باعث می شویم که مخالفت کند.

ج - غذا خوردن ، خوابیدن و …: بهر حال کودک مانند افراد بزرگسال نمی تواند از نیروی تفکّر و حرکت در یک زمان استفاده کند و والدین باید بدانند زمان تفکّر و انجام کارها در کودکان به سعه ی صدر بیشتری نیاز دارد.

سوم: رشوه ندادن و حذف پاداش کودک لجباز : اگر کودک برای رسیدن به مطلوب خود چه درست و چه نادرست شروع به گریه کردن و یا داد کشیدن بکند و از این راه بخواهد به خواسته ی خود برسد و والدینی که به اصطلاح حوصله ی ندارند با دادن امتیاز ( رشوه ) به کودک ، او را ساکت می کنند ، باعث پرورش لجبازی در او می شوند. پس باید پدر به خصوص مادر از دادن هرگونه رشوه و پاداش به کودک خوداری کند. البتّه تشویق برای کارهای خوب و مثبت کودک با رشوه دادن فرق دارد. تشویق باعث رشد اعمال نیک و حرکت به سوی ترقِّی می شود. امّا باید توجّه داشت که تشویق و پاداش ، باید به اندازه و درخور کار او باشد.

چهارم -عدم توجّه و نادیده گرفتن رفتار کودک لجباز : گاهی بهتر است وقتی فرزندمان شروع به داد و بیداد می کند خیلی خونسرد و بی توجّه از کنار مسئله عبور کنیم به طوری که یا متوجّه نشده ایم و یا موضوع برایمان اهمّیّت ندارد.

پنجم - برقراری آرامش و امنیّت در خانواده: به هر حال در هر خانواده مسایل و مشکلاتی به وجود می آ ید که منجر به بحث و گفت و گو می شود. والدین باید بدانند که تمام مسایل گره هایی هستند که به وسیله ی دست باز می شوند. یعنی به جای بحث و متّهم کردن دیگران ، آرام و بدون بر هم زدن امنیّت خانواده به خصوص کودکان ، مشکلات و مسایل را می توان به راحتی حل کرد، به طوری که هم خود و هم دیگران از نوع گفت و گو ها لذّت ببرند.

ششم - راهنمایی ” آری ” امّا دخالت “ خیر” : هیچ کس از دخالت کردن دیگران در امور زندگی خوداحساس رضایت و خشنودی نمی کند. پدر و مادر از همان شروع تربیت باید حرکت صعودی خود را بر پایه ی راهنمایی قرار دهند تا کودک بتواند کم کم راه صحیح زیستن را تشخیص دهد. دیگر قابل پذیرش نیست که من : ” من می گویم این طور باش ، من می گویم این جا نرو و… بلکه ارشاد و راهنمایی های خردمندانه و کمک گرفتن از خود کودک در مشکلات می تواند کمک بزرگی باشد.

هفتم - عدم لجبازی والدین: آموزش های عملی به مراتب از آموزش های تئوری ، موثرتر و آموزنده تر می باشند. اگر والدین در حضور بچّه ها با یک دیگر لجبازی کنند ، خیلی راحت و بدون دردسر لجبازی را به آن ها یاد می دهند و بچّه ها به طور واضح فیلمی مشاهده می کنند که در آن یکی از والدین با پافشاری دیگری را مجبور به اطاعت از خود می کند و آنان متوجّه می شوند که از این راه می توانند به راحتی به خواسته های خود برسند.

نتیجه: پدرها و مادرها باید بدانند که با بردباری می توانند بر اکثر ناهنجاری ها چیره شوند و اجازه ندهند کودک به تنهایی برای همه ی افراد یک خانواده تصمیم بگیرد. متاسفانه بعضی از والدین با گفتن من حوصله ندارم و یا کی حوصله ی این کارها را دارد ، سعی می کنند بار مسئولیّت تربیت را کج به منزل برسانند . این گونه والدین باید گفته های خود را اصلاح کنند . بگویند من حوصله دارم و یا بهتر است بگویند من می توانم با حوصله و بردبار باشم و از این طریق خود باوری مثبت و عزِّت نفس خود را بالا ببرند. امّا در لجبازی از هر روشی برای از بین بردن یا کاهش آن استفاده می کنیم ، باید مراقب باشیم تا کودکان به خود و یا دیگران آسیب نرسانند

ببین منم به همین مشکل خورده بودم.😢خانمای اینجا بهم دکترساینا رو معرفی کردن و منم از یکی از دکتراش ویزیت آنلاین گرفتم از خونه. و خیلی راضی بودم و مسالمم حل شد😍 بیا اینم لینکش ایشالا که مشکل توهم حل بشه😘

علت و درمان لجبازی کودکان چیست؟ چگونه می‌توان برخورد مناسبی با لجبازی کودکان داشت؟ کودکان در سنین مختلف رفتارهای مختلفی دارند و لجبازی کردن نیز یکی از رفتارهایی است که ممکن است کودکان در مراحل رشد خود داشته باشند. نحوه صحیح برخورد با کودکان لجباز نیاز به کسب مهارت و آگاهی در این زمینه دارد.  برای این که بتوانید برخورد مناسبی داشته باشید باید علت این رفتار‌ها را بدانید و به صورت اصولی و صحیح با کودک خود رفتار کنید و در برابر لجبازی آن‌ها واکنش صحیح نشان دهید. در ادامه به علت لجبازی کودکان و شیوه‌های برخورد با آن‌ها را اشاره کرده‌ایم. همچنین یکی از موثرترین راه‌ها برای کاهش لجبازی کودکان شرکت در جلسات مشاوره کودک و مشورت با روانشناسان متخصص و دریافت راهنمایی از آن‌ها است. در برخی جلسات می‌توانید کودک را نیز همراه خود بیاورید. 


https://honarehzendegi.com/fa/Cause-and-treatment-of-stubborn-children

2728

سلام دوستان دختر منم خیلی لجباز بود بردمش پیش دکتر روانشناس کودک،خداروشکر خیلی راهنماییهای خوبی کردن واقعا رفتارش بهتر شده ،من پیش دکتر مونا فلسفی بردم ادرس سایتشون میزارم خواستید شمارشو بردارید 

https://drmonafalsafi.com/

ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز