ببین گل کلم رو اندازه ای ک میخوای خرد کن بشور اب کشی کن تو ابکش جلوی افتاب یا تو ی دستما تمیز بزار ک حسابی ابش گرفته شه حتا نمم نداشته باشه.بعد نسبت نصف اب و سرکه و نمک(ی رنگ زعفرانی های هست زرده ازوناهم بزن برا رنگش ک قشنگ شه) بزار بجوشه بعد ک سرد شد گل کلم هارو ک خشک شدن بریز داخلش اخرش هم برا اینکه گل کلم ها نرم نشه ی تیکه کوچولو زاج بنداز داخلش.قده ی نخود کافیه و درشو محکم ببند تا ۱۰ روز باز نکن ک هوا نکشه بزار تو راه پله یا تراس