آسم و آلرژی و راهکارهای طب سنتی
آسم و آلرژی :
ممنوعیت غذایی :
آردسفید،برنج،ماکارونی و سایر مواد نشاسته ای بدون سبوس ، نان های خمیر مثل نان بربری ، نان لواش ….و انواع نان های فانتزی ، آش و سوپ ، تخم مرغ برشته ، غذاهای سرخ کردنی ، چرب ، تند ، شور ، غلیظ و پر ادویه ، انواع فست فود ، کیک و شیرینی ( به خصوص شیرینی های تر ) ، انواع بیسکویت و شکلات ، شیرینی های سنتی ( سوهان _ گز _ قطاب و….) ، چای ، قهوه ، نسکافه و دخانیات ، نوشابه های گازدار ، صیفی جات ( به خصوص طالبی ، خربزه ) ، بادمجان ، تره ، سیر ، پیاز خام ، شاهی و مرزه ، شوید و شنبلیله ، پرتقال ، انگور و هلو ، انواع میوه های نارس ، انواع بستنی و نوشیدنی های یخ ، انواع ترشیجات سرکه ، انواع سس ها ، انواع پنیر ، ماست و دوغ ، انواع شیره ، خرما ، کشمش و گردو
برنامه غذایی:
نخود آب ساده با پودر سبوس گندم ارگانیک ، پودر سبوس برنج ارگانیک ، پودر جوانه جو و سبزیجات ( به خصوص کدو سبز ، گشنیز و اسفناج ) به صورت روزانه
انواع خوراک ها و خورش ها به صورت آب پز با پایه نخود آب همراه با سبوس و جوانه ذکر شده در نخودآب ساده
در صورت لزوم روغن مصرفی این عزیزان فقط روغن زیتون فرابکر باشد.
فرنی با نشاسته گندم ، نشاسته نخود، پودر جوانه نخود ، پودر جوانه جو و پودر سبوس گندم ارگانیک و پودر سبوس برنج ارگانیک و کمی نبات
ادامه برنامه غذایی:
حریره بادام با نشاسته نخود، پودر جوانه نخود ، پودر جوانه جو ، پودر سبوس برنج ارگانیک، پودر سبوس گندم ارگانیک ، ۷ عدد بادام درختی ، کمی نبات
سیب بخارپز شده و سایر میوه ها به صورت بخارپز یا کمپوت
بهترین غذا برای این عزیزان ( به خصوص به عنوان شام ) : سیب درختی بخارپز شده
بهترین جوانه :
۷۰ درصد جوانه نخود و ۳۰ درصد جوانه جو
بهترین سبوس :
سبوس گندم ارگانیک و سبوس برنج ارگانیک
مصرف منظم روزانه ۱۰۰ گرم سبوس گندم ارگانیک به صورت چای ، آب آشامیدنی و به کاربردن آن در سه وعده غذایی به صورت فرنی ، نخودآب ساده و سایر غذاهای آبپز بر پایه نخودآب و قطع مصرف برنج و سایر ممنوعیت های غذایی ۹۰ تا ۸۰ درصد شدت حملات را کاهش می دهد.
داروها :
۷ تا ۱۴ عدد عناب همراه با یک قاشق غذاخوری خاکشیر و کمی ترنجبین در یک لیوان آب گرم هر روز یک ساعت قبل از هر سه وعده غذایی
یک قاشق مرباخوری سیاه دانه و عسل بعد از هر سه وعده غذایی ( یک قاشق غذاخوری سیاه دانه را آسیاب کرده و بلافاصله برای حفظ خاصیت آن با سه برابر عسل ترکیب کنید. )
ادامه داروها :
یک قاشق مرباخوری تخم کتان را در یک لیوان آب جوش ریخته و با کمی عسل شیرین کنید و هر صبح ناشتا ( بعد از ورزش صبحگاهی ) میل نمائید.
مصرف یک قاشق غذا خوری نشاسته نخود در تمام وعده های غذایی و در نوشیدنی ها ( خاکشیر _ عناب ، تخم کتان ) و به ویژه به صورت دم کرده با کمی نبات توصیه می شود .
از دم کرده سبوس گندم ارگانیک و سبوس برنج ارگانیک به صورت چای و همچنین جایگزین آب آشامیدنی و آب مصرفی برای تهیه خاکشیر _عناب و تخم کتان استفاده کنید
مصرف ۳ تا ۵ وعده سیب بخارپز شده در روز توصیه می شود .
چند نکته:
حجم غذا را کم کنید و تعداد وعده ها را زیاد کنید.
از مصرف گرمی بیش از حد به خصوص دم نوش های گرم ( بابونه ، …. ) خودداری کنید.
مصرف نان برشته ( پخته شده در حرارت ملایم ) با آرد کامل گندم یا ارزن همراه با سیاه دانه بلامانع است .
برای بهبود شرایط بیمار اصلاح مزاج و کنترل بیماری های زمینه ای به خصوص اضافه وزن و چاقی ، معده سرد ، کبد چرب ، یبوست و….. غیره الزامی است .