مواد لازم برای خمیر هزارلا
آرد سرد ۲ و ۱/۳پیمانه
کره یخ زده ۲۰۰ گرم
اب یخ حدودا ۱۰ ق غ خ
نمک ۱/۲ق چ خ
آبلیمو ۱ ق غ خ
مواد لازم برای شربت
گلاب۱/۲ ق چ خ
عسل ۲ ق غ خ سر پر
شکر۱ تا ۲ ق غ خ
آب ۲ ق غ خ
مقداری زعفران
مقداری هل آسیاب شده
ارد رو ۳ بار الک کنید
۲ پیمانه از آرد رو داخل ظرف بریزید نصف مقدار نمک رو بهش اضافه کنید کمی هم بزنید ک قاطی بشن وسطشو خالی کنید. یک چهارم کره رو چند دقیقه بیرون بذارید تا نرم بشه بعد با اردتون مخلوط کنید آب سرد رو کم کم اضافه کنید و مواد رو قاطی کنید تا جایی ک خمیر نچسبه به دست بعد روی ی صفحه آرد بپاشید خمیر رو کمی ورز بدید ک یکدست بشه و گردش کنید و ی بعلاوه بزرگ با چاقو روش ایجاد کنید و بگذارید ۴۰ دقیقه تو یخچال بمونه
مرحله ی بعد کره یخ زده رو رنده کنید و باز تو فریزر بگذارید ک ۱۰ دقیقه ای بمونه بعد بیرون بیارید با ۱/۳پیمانه اردمون+نمک و آبلیمو مخلوط میکنیم با نوک انگشت تندتند مخلوط میکنیم تا منسجم بشه اینجا نباید زیاد ورز بدید چون درجه ذوب کره پایینه گرمای دستتون اگه خیلی گرم کنه کره رو خمیرتون اون طور ک باید نمیشه یکدست و منسجم ک شد بگذارید تو پلاستیک نیم ساعت تو سردترین جای یخچال بمونه.
بعد خمیر هزارلا رو دربیارید با وردنه یکم روش بکوبید تا باز بشه بعد پهنش کنید طوری ک وسطش ضخامت بیشتر باشه که وقتی کره رو توش می گذاریم پاره نشه به قطر نیم تا یک سانت پهن ک شد کره رو درارید و بگذارید وسطش به شکل پاکت ۴ گوششو تا بزنید بعد با وردنه باز پهن کنید تا بزنید بعد بگذارید یخچال ۲۰ دقیقه بمونه بعد ۳ بار دیگه خمیر رو دربیارید پهن کنید و از جهات مختلف به همین شیوه تا بزنید هر بار هم بگذارید ۲۰ دقیقه بمونه یخچال بعد در بیارید وردنه کشی کنید
نکات خیلی مهم
✔در خمیر هزارلا تماااام مواد باید سرد باشن و سرعت عمل خیلی مهمه تا میتوانید باید تند کار کنید ک خمیرتون خراب نشه
✔ بهتره آرد از شب قبل یخچال و کره از شب قبل فریزر باشه
✔در مرحله ی دوم کار با کره حتما باید کره فریزر باشه و بعد رنده بشه
✔تو مرحله ی دوم کار با کره حتما باید با نوک انگشتان کره و آرد و..قاطی کنید
✔هربار ک خمیر رو می گذارید یخچال وردنه رو هم بذار ک سرد بمونه
✔مکانی ک خمیر رو درست میکنید ترجیحا جای خنک باشه
✔برای اینکه ابتون یخ بمونه چندتا تیکه یخ توش بریزید ک گرم نشه
حتما خمیر رو هربار ک تا میزنید از جهات مختلف تا بزنید تا وقت پختن خوب لایه هاش باز بشن
✔سعی کنید وقتی میخواید قالبش بزنید و جدا کنید خمیر رو خیلی فشار ندید ک فشرده بشه
بعد از بار چهارم ک پهن کردید میتونید با قالب شیرینی زبان قبلیش بزنید البته من قالبش و نداشتم خودم با آلومینیوم درست کردم عکس شو می ذارم براتون🤣🤣
بعد خمیر رو به قطر نیم سانت پهن کنید قالب بزنید از اون مخلوطی ک برای شربت درست کردید با فرچه روش بمالید بعد کنجد یا پودر نارگیل یا پودرپسته روش بمالید تو فری ک قبلا گرم کردید دمای ۲۰۰ درجه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید اما ممکنه زمان پختتون کمتر یا بیشتر باشه چون دمای فر فرق داره برای من تو تستر دمای ۲۰۰ درجه ۳۰ دقیقه طول کشید کاملا روش برشته شد
وقتی از فر دراوردید تا داغ هستن فوری بازم از شربت خوب روش بمالید ک براق بشه و شیرین بشه یادتون باشه خمیر هزارلا خودش شیرین نیست پس تمام شیرینی ک شیرینیتون داره از همین شربت رو مال هست.
ی ویدئو از یوتیوپ براتون میذارم مدل تا زدن و مراحلی ک گفتم رو قشنگ نشون میده امیدوارم براتون باز بشه اما مقدارش فرق داره اگه براتون باز شد شما به نحوه ی تا زدن و ورز دادنش دقت کنید با مقداراش کار نداشته باشید
اینه
https://youtu.be/cBbfo_Sq6Bo