نه من مامانم با سرکه قرمز درست میکنه میذاره چند دقیقه رو گاز گرم بشه البته کارخونه ایا اگه خونگی باشه چون ممکنه آب توش باشه یه ربع میجوشونه.توی ظرف شیشه ای یه لایه گل کلم یه لایه ادویه ترشی(زردچوبه فلفل سیاه فلفل قرمز گلپر سیاه دونه البته سیاه دونه بدونه آسیاب کردن اما کم)البته از ادویه فروشی میشه آماده بگیری.همین دیگه تا روی گل کلما هم باید سرکه باشه البته یه روز صبر کنین کامل برن پایین بعد روش سرکه بریزین.لابه لای ترشی هم سبزی خشک بریزین مرزه ترخون نعنا اما نه خیلی همین.