نه من مامانم با سرکه قرمز درست میکنه میذاره چند دقیقه رو گاز گرم بشه البته کارخونه ایا اگه خونگی باشه چون ممکنه آب توش باشه یه ربع میجوشونه.توی ظرف شیشه ای یه لایه گل کلم یه لایه ادویه ترشی(زردچوبه فلفل سیاه فلفل قرمز گلپر سیاه دونه البته سیاه دونه بدونه آسیاب کردن اما کم)البته از ادویه فروشی میشه آماده بگیری.همین دیگه تا روی گل کلما هم باید سرکه باشه البته یه روز صبر کنین کامل برن پایین بعد روش سرکه بریزین.لابه لای ترشی هم سبزی خشک بریزین مرزه ترخون نعنا اما نه خیلی همین.
اهان مرسی که گفتی پس باید تمیزن بشورم بزارم خشک بشن بعد بریزم توسرکه اره چقدر بزارم خشک بشه بب ...
آره تمیز بشور بذار کامل خشک بشه بعد توی ظرفی که میخوای ترشی درست کنی یه لایه گل کلم یه لایه ادویه خیلی زیاد نه ها ادویه رو بپاش روشون که پخش بشه رو همش بعد که ظرف پر شد سرکه بریز روی گل کلما حتی اگه تا نصفشم پر شد اشکال نداره در ظرفو ببند تا فردا گل کلما ته نشین میشن بعد یه بار دیگه سرکه بریز روش که کامل روشو بگیره البته این واسه وقتیه که سرکه کم آورده باشی اگه نه که همون دفعه اول ظرفو پر از سرکه کن درشم ببند بذار جای خنک بمونه