دستور خودم
دوتا گل کلم بزرگ با یه برگ پنج شش تا هویج بزرگ دوسه تا ساقه کرفس و چهارتا فلفل تند و سه حبه خیلی بزرگ سیر و جعفری به اندازه
اول گل کلم و هویج و برگ و کرفس خورد میکنی میشوری بعد رو یه پارچه میزاری آبش کاملا خشک بشه
بعد آب گوجه رو جوش میاری یکمی قل بزنه نه حالت آبکی داشنه باشه نه سفت من رب گوجه خونگی هم زدم
بعد آب گوجه رو میریزی تویه تشت مناسب فلفل و سیر و جعفری رو خورد میکنی جعفری ساتوری بشه با بقیه مواد ک خشک شدن قاطی کن
بعدهمرو بریز داخل آب گوجه نمک هم حتما یکی دو بسته میبره البته باید مزه کنی بعد بزار دوساعت بمونه بعد داخل شیشه کن و سرشو یک روز باز بزار بعد ببند