د. علاوه بر اینها سویا حاوی ایزوفلاونهای طبیعی بهویژه «ژنیستئین» و «دایدزئین» میباشد که به عقیده متخصصان نقطه ضعف آن است.آژانس فرانسوی امنیت سلامت مواد غذایی بر اساس نتایج آزمایشهای انجامشده روی حیوانات آزمایشگاهی، مصرف سویا را به ۱ میلیگرم برای هر کیلوگرم وزن افراد محدود کرده است. همچنین این آژانس مصرف سویا را برای کودکان زیر ۵ یا ۶ ماهه ممنوع کرده است. البته توجه داشته باشید که این نتایج به دست آمده مخالفان خود را دارد و محققان مشغول بررسیهای جزئی و تکمیلی در فواید و مضرات سویا میباشند.
گزارش دانشگاههاروارد
محققان دانشکده سلامت عمومیهاروارد نیز در خصوص مضرات احتمالی سویا بررسیهایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که زیادهروی در مصرف سویا به میزان اسپرم مردان آسیب زده و کمیت و همچنین کیفیت آنها را به طور چشمگیری کاهش میدهد. علاوه بر این مصرف زیاد سویا مکانیسم ترشح شیر مادران را نیز دچار اختلال کرده و میزان شیر ترشحشده را کاهش میدهد. همچنین باید بدانید که زیادهروی در مصرف سویا اجازه نمیدهد که بدن، برخی از پروتئینها را جذب کند. این مساله نیز باعث میشود بدن در مقابل آلرژیها به خصوص در برابر گردههای گل و گیاهان معلق در هوا کارایی لازم را نداشته باشد. توجه داشته باشید اگر جزو افراد آلرژیدار و همچنین طرفدار سویا هستید حتما میزان مصرفتان را کاهش دهید.نتایج پژوهشهای دیگری که در سال ۲۰۰۶ انجام شده، مصرف سویا را به خانمهای باردار، کودکان زیر سه سال و همچنین افرادی که از کم کاری تیروئید رنج میبرند توصیه نمیکند.
سلامت نیوز: همه چیز در باره سویا