مواد داخل شکم میتونی گردوی آسیاب شده ورب انار و یکمی گشنیز وجعفری سرخ شده ( در حد دو ق س خ و 1 ق مربا خور سر صاف چوچاق وخالواش)وپیاز رنده شده تفت داده بریزی
یا
هویج خلالی کنی تفت بدی
گردو ساطوری کنی زرشک وکشمش وپیاز داغ وخلال پوست پرتقال تلخی گیری شده وبذگه زردآلو و کمی شکر ودارچین همه را تفت بدی وبریز تو شکم مرغ وبا نخ بدوزیش
میتونی هم گشنیز وجعفری وریحان وتره ونعناع خوب تفت بدی بد رب آلو بهش بزنی وپیازداغ توش بریزی و چند تا هم آلو خورشتی مخلوطش کنی بعد مواد را بریزی تو شکم مرغ و خوب بدوزیش
یا گوشت چرخی باپیاز رنده شده تفت بده لپه آب پز کن وبا رب وپودر زیره وزردچوبه تفت بده و همراه گرد لیمو عمانی مواد بکن تو شکم مرغ
البته اول باید همه جای داخل وخارج مرغ را خوب به نمک و فلفل سیاه وپودر سیر وزعفرون آغشته کنی
مرغ را که شکم پر کردی یه شب تا صبح تو ظرف دردار مرغ را تو یخچال بذار تو ظرف مرغ چند حلقه پیاز وچند حبه سیر وچند برش هم فلفل دلمه بنداز
فرداش مرغ راتو یه تابه اطرافشو فقط تا حدیکه گوشت جمع بشه سرخ کن
بعد مرغ را با یه پیاز درسته و چند تا تکه ساقه کرفس وچند تا تکه هویج و 2 لیوان آب بذار تو قابلمه ودم کنی هم روی در مرغ بذار تا مرغ 1 ساعت ونیم با شعله کم خوب بپزه برای تستش هم چنگال تو چند جای مختلف مرغ بزن اگر آب پس نداد مرغ یعنی قشنگ پخته
حالا این مرغو میتونی تو فر مایکروفر یا تستر بذاری تا پوستش تست بشه حتی اگر هیچ کدوم اینارو نداری میتونی توی تابه با کمی کره اطرافشو قشنگ سرخ کنی تا جاییکه خوب طلایی بشه پدست مرغ
سس نرغ راهم از صافی رد کن
یکمی رب با کره تفت بده و کمی زعفران وآب نارنج بریز تو سس و کف روش که جمع شد کنار مرغ سوخاری شکم پرت سروش کن
برای نوعی که با قیمه شکم پر شده مرغ نیتونی سیب زمینی هم تفت بدی
برای نوعی که داخل مرغ فسنجون ریختی هم میتونی سس را با رب انار وکمی گردوی آسیاب شده و تفت داده شده جا بندازی وشکر هم به خورشتِ بزنی وکنار مرغ یه فسنجون غلیظ بذاری در حدیکه هر نفر 1 ق یا دو ق بتونه رو پلوش بریزه و با مرغ بخوره