دیشب باخودم فکرمیکردم فردا ناهارچی درست کنم وکه بفکره للک افتادم و باخیال راحت توی دفترم ناهار فردارو تیک زدم و امروز باعشق این غذای پرخاصیت رو پختم ،اینجایی ک من زندگی میکنم لَلَک(lalak)یا همون گِمنه(gemneh) رو فله میخریم ولی للک بسته بندی شده هم توی ِ فروشگاهها موجوده ،دو مدل هم توی بازار هست، بلغورِ ریز و بلغورِ خیلی ریز،
پس،اگر خواستین بخرین حتما دقت کنین که روش نوشته باشه( بلغورِ ریز ِ دانه ی گندم)
من از نوع ریزش استفاده میکنم، بنظرم خیلی خوشمزه تره ،خوب بریم سراغ( طرز تهیه اش) که توی عکس هم کاملا نشون دادم اول دوعدد پیازو باروغن تفت میدیم تاخوشرنگ بشه ،بعددو و نیم لیوان ابه مرغ یا اب معمولی رو ادویه و نمک و فلفل میزنیم (البته ابه مرغ نیاز به نمک فلفل و ادویه نداره) و میزاریم به جوش بیاد بعد للک هارو بهش اضافه میکنین این دستوره اصلیش هست ،البته من به یه سبک دیگ میپزم ک اونم عالی میشه...
پیازمو با کره محلی خوب خوشرنگ میکنم و دولیوان و نیم اب، همراه با دولیوان للک(که از قبل یکم تفتش دادیم تابوی ِ خانیش گرفته بشه) و ادویه جاتمو همه باهم میریزم ، البته ابمون باید ب اندازه ای باشه ک روی للک هاروبگیره (عکس هارو ورق بزنینکاملا متوجه میشین )مرحله ی اخرم اینه که باحرارت ِ کم میزاریم به جوش بیاد و وقتی ابش تموم شد سره قابلمه رو میزاریم و اجازه میدیم باحرارت خیلی کم اماده بشه ،ده دقیقه بعدش حاظره ..فقط بایدحواسمون باشه که ته دیگش نسوزه
نکته:( اگد روغنِ درستی بهش بدیم موقع سِرو خیلی دونه دونه وعالی میشه و اصلا خمیری درنمیاد
من بجای روغن از کره ی محلی استفاده کردم نتیجه ی بسیار عاالی داشت) ،امیدوارم ک دستورم مفید بوده باشه براتون رفقای