از چندین روش برای تهیه توت خشک می توانید استفاده کنید .
روش اول : معمول ترین و ابتدایی ترین روش خشک کردن توت روش سنتی یعنی خشک کردن با آفتاب است. توجه داشته باشید ،توت های سفید در اوج رسیده بودن برای خشک کردن مناسب هستند. در این روش، توت ها را بعد از تمیز کردن و شستن روی پارچه ای تمیز با فاصله و بدون آنکه کمترین رطوبتی به هر کدام برسد پهن کرده و به مدت ۳-۴ روز در معرض حرارت مستقیم خورشید قرار دهید و بعد از این که به صورت نیمه خشک تبدیل شد، توت ها را به سایه منتقل کنید و خشک کردن آن به صورت کامل را در سایه ادامه دهید ، تا در مجموع یک هفته سپری شود. کیفیت ، رنگ و بسیاری از ویژگی های توت خشک بستگی به روش خشک کردن آن خواهد داشت.
می توانید برای جلوگیری از نشتن حشرات بر روی توت ها یک پارچه توری روی توت ها پهن کنید توجه داشته باشید جایی که برای خشک کردن توت در نظر گرفتید نزدیک لانه مورچه ها نباشد چون در این صورت توت ها پر از مورچه می شوند.
*توجه داشته باشد توت اگر فقط در سایه و یا فقط در آفتاب خشک شود ،سیاه می شود .بهترین روش به همان صورتی است که در توضیحات قبلی گفته شد.
روش دوم :استفاده از مایکروویو، یک روش سریع دیگری برای خشک کردن توت می باشد.با ماکروویو در عرض ۳ دقیقه می توانید توت خشک تهیه نمایید.
روش سوم :از دستگاه های میوه خشک کن هم می توان برای خشک کردن توت استفاده کرد این دستگاه ها آب میوه را به صورت خیلی آرام، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر می کند و میوه را خشک می کند.
*روش های دوم (استفاده ازمایکروویو) و سوم (دستگاه های میوه خشک کن) چندان توصیه نمی شود ، چون کیفیت و طعم و ظاهر توت خشک با روش سنتی یعنی خشک کردن با آفتاب بسیار بهتر است.
*بهترین شیوه و شرایط برای نگهداری این ماده خوراکی خوش طعم، قرار دادن در ظروف مناسب و نگهداری در یخچال یا فریزر برای مصارف بعدی می باشد.