نون خرمایی
اگر دنبال آموزش آشپزی هستید به https://ashpazsho.ir/ مراجعه کنید.
یه طعم باحالی داره.خیلی هم آسونه.
واسه سفره های افطار یا عصرونه خیلی گزینه ی خوبیه.
آرد نون ۲۳۰ گرم(من آرد نون فانتزی استفاده میکنم)
خرما به مقدار لازم(من خرمای کبکاب استفاده میکنم و نصف بسته تقریبا استفاده کردم)
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۳ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
خمیرمایه نصف قاشق سوپخوری
اب ولرم نصف پیمانه
پودر هل،پودر دارچین،جوز هندی به مقدار لازم.(حدودا ۱ قاشق چایخوری از هر کدوم)
کره ۱۰ گرم.
.ابتدا خمیر مایه و ۱ قاشق از شکر رو روی سطح اب ولرم میپاشیم،هم میزنیم و در ظرف رو میذاریم تا عمل بیاد حدودا ۱۰ دقیقه.
زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا میکنیم.
سفیده رو همراه مابقی شکر و روغن مخلوط میکنیم و خمیر مایه عمل اومده رو هم اضافه میکنیم.بعد ارد رو کم کم اضافه و خوب ورز میدیم.تا جایی که خمیر لطیف بشه و به دست نچسبه..ارد زیاد اضافه نکنید سنگین میشه خمیرتون...چسبندگی خمیر رو با ورز بگیرید..۱۰ دقیقه خوب ورز میدیم.روشو میپوشونیم و ۱ ساعت استراحت میدیم.
پوست و هسته ی خرمارو میگیریم.خرماهارو با کره و پودر هل و پودر دارچین و جوز هندی مخلوط میکنیم و میذاریم روی حرارت تا کره اب بشه و خرما حالت خمیری بگیره.میتونیم کمی گردو خرد شده هم به خرما اضافه کنید.
خمیر رو بعد استراحت با وردنه باز میکنیم و خرمارو کامل رو سطحش پهن میکنیم و مثل ویدیو تا میکنیم و برش میدیم.بعد هر برش رو میتابونبم و توی سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتیم میذاریم و روشو میپوشونیم و ۱۵ دقیقه استراحت دوم میدیم.
بعد این تایم با مخلوط زرده تخم مرغ و شیر رومال میکنیم و میره تو فر ۲۰۰ درجه از قبل گرم شده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه..
من وقتی نون هارو از فر دراوردم کمی روشون با براش عسل رو که با کمی اب رقیق کردم زدم.