2737
2734
عنوان

ترخون

2814 بازدید | 1 پست

ترخون یا تلخون یک گیاه قدیمی چند ساله است از خانواده آفتابگردان با گل های زرد که در ایران بیشتر به صورت یک سبزی خوراکی و در پخت و پز استفاده میشود .

ترخون منبع بسیار خوبی از آهن ، کلسیم و منگنز می باشد.این سبزی همچین دارای پتاسیم،منیزیم،و ویتامین های A و C  میباشد.

مصارف پزشکی :

1- به دلیل داشتن خاصیت بی حس کنندگی در دهان قدما این گیاه را برای تسکین دندان درد می جویدند همچنین برای رفع بوی بد دهان و جلوگیری از خونریزی لثه و التیام زخم های دهان مفید است.

2- پادزهر بسیار مناسبی در مارگزیدگی است

3- از ترخون برای درمان دردهای شکمی و هضم بهتر غذا و از بین بردن نفخ و بادشکن استفاده میشود. ترخون تولید صفرا به وسیله کبد را افزایش می دهد و به این ترتیب به هضم و گوارش غذا کمک می کند

4- ترخون افزایش دهنده اشتها و مناسب برای چاقی است

5- ترخون قاعده آور و تنظیم کننده قاعدگی در زنان است از این رو برای زنان باردار توصیه نمی شود

6- ترخون اگر به شکل دمکرده مصرف شود برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار سودمند است به همین دلیل برای افراد بیش فعال مفید است

7- افرادی که فشار خون بالایی دارن می توانند از این سبزی به جای نمک در غذا استفاده کنند

8- ترخون توانایی بالایی برای مبارزه با کرم های روده دارد.

9- روغن ترخون ضد روماتیسم است زیرا هم باعث گردش خون بهتر در اندام می شود و هم خاصیت سم زدایی(مانند اسید اوریک) دارد

10- کسانی که سرعت انزال و سستی کمر دارند ترخون خشک را با زرده تخم مرغ مخلوط کرده به کمر بمالند و اگر ریشه ترخون باشد بهتر است

11- استفاده از دمکرده ترخون برای درمان نقرس مفید است، به این منظور 10گرم از این سبزی را در 300 سی سی آب بجوشانیدو روزی 3 فنجان میل کنید

مضرات ترخون

 1- در طولانی مدت شهوت را کم می کند

2- برای زنان باردار مناسب نیست چون قاعدگی را زیاد میکند

3- ترخون برای گرم مزاجان مناسب نیست

4- کسانی که سابقه سرطان دارند نباید از ترخون استفاده کنند

در جواب ابلهان اینقدر خاموش ماندیم.... که گفتند: حرف حساب جواب ندارد...      
ارسال نظر شما
این تاپیک قفل شده است و ثبت پست جدید در آن امکان پذیر نیست

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687