ماهي داراي ارزش تغذيهاي بسيار بالايي است و اكثر مواد مغذي مفيد و ضروري براي انسان را به تنهايي دارد؛ ولي ويژگي مخصوص ماهي كه آن را بين ساير مواد غذايي حايز اهميت خاص ساخته است، نوع چربي موجود در آن است.
ماهي تازه و محصولات دريايي با وجود آن كه جزو مواد غذايي حيواني هستند، ولي از نظر تركيب چربي با ساير مواد حيواني متفاوتاند. چربي موجود در موادغذايي حيواني به طور عمده حاوي تركيباتي به نام اسيدهاي چرب اشباع شده هستند كه اين تركيبات موجب بالا بردن كلسترول و ساير چربيهاي نامطلوب خون ميشوند.
بنابراين افراط در مصرف چربيهاي حيواني، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در نهايت منجر به سكتههاي قلبي و مغزي ميشود؛ ولي ماهي و آبزيان با وجود آن كه از دسته مواد غذايي حيواني هستند با اين حال، نوع چربي موجود در آنها مشابه مواد گياهي است و از اسيدهاي چرب اشباع نشده به نام امگا 3 در آبزيان وجود دارد كه آثار بسيار مهمي در سلامت انسان دارد و در پيشگيري از بسياري بيماريها و كنترل و كمك به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازندهاي ايفا ميكند.
جالب است بدانيم كه چربي موجود در بافتهاي ماهي و آبزيان نه تنها موجب افزايش كلسترول و ساير چربيهاي نامطلوب خون و عوارض قلبي و عروق نميشود، بلكه به رفع آنها كمك موثري نيز ميكند. ماهي از منابع بسيار خوب پروتئين محسوب ميشود.
پروتئين موجود در ماهي از نظر كميت و كيفيت قابل توجه است، بدين معني كه پروتئين موجود در ماهي به شكلي است كه به آساني در دستگاه گوارش هضم و جذب ميشود و تقريبا در بدن به مصرف ميرسد.
ماهي يكي از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازي و همچنين در حفظ مقاومت بدن در برابر ميكروبها نقش مهمي به عهده دارد. آهن موجود در ماهي به گونهاي است كه جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبي در بدن به مصرف ميرسد. علاوه بر آن، آهن موجود در ماهي، جذب آهن منابع گياهي را هم افزايش ميدهد بنابراين نقش مهميدر پيشگيري از كم خوني ناشي (لينك) از فقر آهن دارد.
ماهي حاوي مقدار قابل توجهي ويتامينهاي گروه «B» است كه در تنظيم فعاليت سلولهاي عصبي و در نتيجه در سلامت سيستم عصبي و نيز در سلامت پوست تاثير دارند. همچنين بعضي از انواع ويتامينهاي گروه «B» در خون سازي نيز موثرند. بنابراين با مصرف ماهي ميتوانيم به سلامت اعصاب، شادابي، طراوت پوست و پيشگيري از كم خوني كمك كنيم.
منبع مقاله : سایت فروش ماهی جنوب