سمنو
گندم يك كيلو
آرد چهار كيلو
گندم رو پاك كردم ،شستم و با آب سرد خيس كردم تا دو روز بمونه و چند بار آبشو عرض كردم ،،بعد گندم رو توآبكش ريختم و توي يه پارحه نخي ريختم و روشو پوشوندم گاه گاهي روي پارچه رو آب زدم تا مرطوب باشه بعد از اينكه گندمها ريشه زدن،،توي سيني پهنشون كردم و يه پارچه مرطوب روش گذاشتم و حدود سه تا چهار روز طول ميكشه تا جوانه ها مناسب شوند ،،حوانه ها بايد تا زماني كه نقره اي هستن و برگ سبز از داخلش بيرون نيومده،،استفاده بشه چون اگه قسمت سبزش خارج بشه،سمنو تلخ خواهد شد،گندمها رو دو بار با چرخ گوشت چرخ كردم و روش آب سرد ريختم و به كمك آبكش و صافي آب يا همون شيره سفيد رنگ رو از تفاله گندم و جوانه هاي چرخ شده ،جدا كردم اين كار رو تا سه بار تكرار كردم تا همه شيره از تفاله جدا بشه ،تو ديگ بزرگي آرد رو ريختم و شيره گندم رو هم اضافه كردم و مقداري آب تا كاملا يه مايه رقيق و آبكي بدست بياد و همه رو دوباره از صافي رد كردم و رو حرارت گذاشتم ،،از اين حا كار طاقت فرساي هم زدن شروع ميشه ،حدود هشت تا نه ساعت روي حرارت متوسط مدام هم زدم تا تمام آبش تبخير بشه و مثل حلوا جمع بشه و رنگش تيره و سرخ بشه بعد كه مثل حلوا شد،،كمي آب ولرم ريختم تا دوباره مثل فرني شل بشه باز هم زدم تا غلظتش مثل سمنو بشه حرارت رو خيلييي كم كردم و حدود نيم ساعت در ديگ رو با دمكني گذاشتم تا سمنو دم بكشه حالا سمنوي خوشمزه آمادست
من همیشه با این دستور درست میکنم