دست کاری ژنتیکی یعنی انتقال ژن مقاومت به گیاه زراعی مثل ژن مقاومت به علفکش گلایفوزیت به سویا. این جوری این علفکش تمام گیاهان هرز رو کنترل میکنه ولی به سویا آسیبی نمیرسونه.
این ژن ممکنه در آینده باعث ایجاد حساسیت در افرادی بشه که از این محصولات استفاده میکنند.
بحث غلات و برنج های داخلی هم که کلا تراریخته نیستن. ولی سموم زیادی در این محصولات استفاده میشه. مثلا در زراعت برنج برخی از شالیکارها هر 10 روز اقدام به سمپاشی علیه افت کرم ساقه خوار میکنند که کلا برنج مسموم هست.
در کشور در چند دهه قبل نشای برنج تراریخته نسبت به این آفت وارد شده بود که اجازه نشاکاری به کشاورزان داده نشده بود.
هندوانه های مکعبی تراریخته نیستند. فقط در زمان رشد اون ها رو داخل ظروف مکعبی قرار میدن که شکل پذیری خوبی داشته باشند.